Karin Bojs om fetter i DN idag

Karin Bojs skriver om smör/margarin i DN idag. Köp tidningen den som kan.
Rimligen borde artiklarna komma på nätet sedan.

”…skolans margarin är det mest onyttiga jag har ätit…”

Här är i alla fall en bild på artikeln. Man behöver bara klicka på bilden så blir texten läslig

 

Comments

 1. 1
  Professor Göran säger

  Intressant!

  För så där fem, tio år sedan skrev jag till Karin Bojs efter en intressant artikel om kost och hjärtsjukdom som hon skrivit i DN och och berättade hur jag hade tackat nej till en bypassoperation och istället helt satsade på kosten (långt ifrån strikt LCHF men ändå åt detta håll) och dessutom inte tog några hjärtmediciner.

  Jag berättade också hur vi symoliskt hade eldat upp allt margarin i vår trädgård redan 1999 när jag efter lite forskning hade insett att margarin nog var det skadligaste jag kunde äta för mitt sargade hjärta och inte minst på grund av innehållet av transfetter vilket förstås var känt redan på 1980-talet.

 2. 2
  ulf pohl säger

  @Professor Göran!
  Jag har också för några år sedan via ett mail försökt ”väcka” henne men det satte inga spår då. Fortfarande har hon ju en hel del kvar att lära – men det kanske tar sig nu. Generellt har jag ju också begripit att man måste göra sig besväret att tränga in i cellbiologin och förstå åtminstone det lilla som man är någorlunda säker på. För ca 2 år sedan skrev jag en kritisk artikel i Newsmill om sjukvårdens kompetens och ifrågasatte dess biologiska kunskaper men det var ingen som tog upp tråden. Jag anade då att något var väldigt fel, men inte riktigt vad och inte i vilken utsträckning. Det frågetecknet rätade senare Ralf Sundberg ut.
  En liten tanke slog mig häromdagen när det kolloidala silvret var på tapeten: Det tycks ju vara något som vi behöver för att immunförsvaret och enzymsystemet skall kunna fungera bra – liksom andra nödvändiga mineraler – kanske var detta en förklaring till 1800- och tidiga 1900 talets brunnsdrickande. Hade en del folk ev. redan då utvecklat immunbristsjukdomar? Det tycks ju har funkat ibland att fylla på med kolloidala mineraler.

 3. 3

  Jag gjorde en sökning på Karin Bojs. Fann att hon redan 2008 var i konflikt
  med Claude Marcus rörande fett: Hon kan alltså inte ha varit helt vilseförd:

  https://mikael.jansson.be/log/dn-bevakar-forskningen

 4. 4
  ulf pohl säger

  @ Piltson! Margarin,ja-mättat fett nej! Margarin med transfett i har ju varit ifrågasatt en herrans massa år.
  Att mättat fett är farligt tror hon nog fortfarande och då saknar hon en väsentlig insikt.

 5. 5

  Köpte Karin Bojs nya bok ”syra själv”, handlar om hur man gör syrade grönsaker, tyckte den var bra,
  Syrning förbrukar ju sockret i grönsakerna så det är LCHF i kvadrat …

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa