Med Rolf om LCHF

På sidan lchfbloggar.se hittar man nertill bl a en underbar film med Rolf Bergdahl.
Hans insulinbehov gick ner till noll redan första dygnet med LCHF.

Titta också in på en annan intressant film på samma sida: LCHF och Slow Carb.
Det talas där om ”Slow Carb Diet”, vet någon vad det innebär?
Ordet slow låter som något GI-typ?

 

Comments

 1. 1
 2. 2

  Ja vad är det som andra tror e så farligt med LCHF? Bara naturlig mat och äta som vi gjorde förr .. och till alla veganer .. nej vi människor har ALDRIG ätit mest veganföda ..

 3. 3

  Väldigt intressant! Jag är normalviktig och äter LCHF men har nått en platå. Jag kanske ligger på en kroppsfettprocent på ca 20. Men jag är så fåfäng att jag gärna vill få bort de sista kilona och bli atletisk. Svårigheten är att komma dit. Jag får nog fortsätta med LCHF men äta mindre om jag kan.?

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ Malte61:
  Det är också vad jag har erfarenhet av: Strikt LCHF, samt mindre matmängd.
  I det kan kokosfettskaffe, utan annan frukost, på morgonen vara ett stöd.
  Men för att bli ”atletisk” kan man troligen inte äta proteinsnålt.

 5. 5
  O-atletisk säger

  För att bli atletisk krävs ju en hel del muskelträning på gym, men långt ifrån alla som äter enligt LCHF har ju målet atletisk. Normalvikt och hälsa är ju prioriterat, framför allt hälsa.

 6. 6

  @O-atletisk: Jag håller med och respekterar detta.Vi har ju alla olika förutsättningar och olika målsättningar. För två år sedan var jag ca 94 kg och 190 lång. Jag var inte direkt överviktig och hade länge tänkt på vad jag åt och försökt att hålla mig hyfsat i form. Jag tränade dock inte speciellt mycket. Alla tyckte nog att jag var hyfsat smal och i god form. Men jag såg ju i spegeln när jag var naken att jag hade början till gubbmage och börjde få lite bröst. Då tänkte jag att antingen fick jag acceptera detta som alla andra när man börjar bli äldre (jag är 51 år nu) eller göra något åt det hela. Jag är inte den som går på modenycker eller tror på några mirakeldieter. Men jag märkte ju att det blev svårare och svårare att hålla vikten med ökande ålder. På lokala ridskolan hörde jag ”tanterna” prata om LCHF, och jag såg ju hur kilona rasade och att de höll vikten och mådde bra. Jag började med att skära ned på kolhydrater, ta en potatis isf tre och så vidare. Sedan blev det striktare och striktare. Jag gick ner några kilo men insåg att jag var lite pommes-fritte människa, smal utanpå och fet innuti. Så jag började gå på gym och äta mycket mer LCHF-strikt. Jag har inte tappat så mycket mer i vikt men jag får köpa nya byxor så att det har nog blivit lite muskler någonstans och mindre mage. Nu är jag ca 90 kg och i ganska bra form, jag mår jättebra och äter som en kung. Men jag är ganska fåfäng, om jag får erkänna det, så jag skulle vilja ta bort ett antal kilo till och kanske få fram rutor på magen. Det är nog svårt i min ålder men det är kul att prova. Alla tips emottages.

 7. 7
  ulf pohl säger

  Slow-carb videon är ju rätt ointressant om man har fattat vitsen med LCHF.Varför trycka ned sin vikt under normalnivån genom att späka sig och ev. riskera att hamna i anorexi. Hela resonemanget är ju sjukt och leder väl till sist också till någon slags bristsjukdom. Betackar mig för dylika ”förebilder”,de ger LCHF-rörelsen bara dåligt rykte.

 8. 8

  @ulf pohl: Ja, det ligger något i det. Att vara normalviktig och må bra är ju ett drömtillstånd. Men ibland har olika människor olika målsättningar. Mycket idrott och sportande tex är ju inte direkt nyttigt utan sliter och innebär skaderisker. Det är därför jag raljerar med mig själv och säger att jag är fåfäng, Att gå ner kanske 5-8 kg till är inte alls nödvändigt ur hälsosynpunkt. Men det är roligt att träna och prova om man kan komma nära hur man såg ut för 25 år sedan.

 9. 9
  ulf pohl säger

  @ Gunnar! Visst,men för 25 år sedan när jag var fullt aktiv (längdskidor) vägde jag ungefär lika mycket som nu-nåja 2 kg mindre-men däremellan 10 kg mera,allt kring midjan.Dessa ledde till hjärtproblem som i sin tur så småningom ledde till hjärt-/kärlproblem.

 10. 10

  Den enda nackdelen med LCHF, enligt Rolf:
  Det är så jävvla svårt å övertala andra att börja …
  🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa