Feta är friskare än sjukt smala

Artikel i SvD av Henrik Ennart.

Artikeln missar dock att berätta om vilken kost som ger sjukdom hos både tjocka och smala: Lågfett-högkolhydrat. Om man äter LCHF så blir man friskare även om man inte blir så smal som man skulle önska. Vi är hundratusentals eller miljontals i Sverige som har upptäckt det.

 

Comments

 1. 1

  jag har alltid varit småtjock utom en period i min ungdom då jag nästan inte åt någonting – då var jag alltid småförkyld och trött. När jag en period var typ FET var jag inte heller så frisk. Nu när jag är lite småtjock blir jag aldrig sjuk.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ karin:
  Småtjock + LCHF = Bästa hälsa?

 3. 3

  Undrar hur många som går omkring och är TOFI – Thin on the Outside & Fat on the Inside.

 4. 4

  Det är en befrielse att slippa vara rädd för mättat fett, slippa pula i sig ½kg besprutad frukt (giftpumlor) om dagen utan att ha dåligt samvete och få lov att njuta av god mat som mättar 🙂 Tack Annika!

 5. 5

  @ Annika Dahlqvist:

  Jag tror det är så. För om jag skulle försöka bli riktigt smal skulle det gå åt allt för mycket mental kraft – nu kan jag äta LCHF och inte tänka så mkt. Jag håller mej hyggligt i vikt, lite småtjock men frisk!

 6. 6

  #gt –
  det skriver jag under på! Nu äter jag mig mätt och sen är det bra med det. Så, tack Annika och andra!

 7. 7

  Jag läste just att man avbrutit Ahead-undersökningen i USA eftersom man märkte att moderat viktnedgång inte minskade risken för hjärtkärlsjukdomar. https://www.nih.gov/news/health/oct2012/niddk-19.htm
  Det framgår tyvärr inte vilken diet de gick ner i vikt med. Om det enbart var kalorirestriktion kan de helt enkelt ha fått i sig för mycket kolhydrater.

 8. 8

  @ Anna:

  Money talks ..:(

 9. 9

  karin Skrev:

  @ Annika Dahlqvist:
  Jag tror det är så. För om jag skulle försöka bli riktigt smal skulle det gå åt allt för mycket mental kraft – nu kan jag äta LCHF och inte tänka så mkt. Jag håller mej hyggligt i vikt, lite småtjock men frisk!

  Grattis. Vad klok du är.

 10. 10

  @ Gäst:

  Ja vad jag och många ” upptäckt ” Men som sagt bara gammal kunskap inget bevisat ? 😉

 11. 11
  Morgengry säger

  Men om det finns så många feta som inte har insulinresistens, hur har dom blit feta då? Och är det dom som har svårt/omöjligt att gå ner med LCHF?

 12. 12

  @ gt:

  Jag kunde inte ha uttryckt det bättre, det där med samvete. Oj så dåligt samvete jag haft för att jag varit så förtjust i det mesta som varit fett och i synnerhet mättat fett. Dessutom har jag ju ”vetat” hur nyttigt frukt är och av den anledningen köpt hem en hel del. Mitt omedvetna har dock på något sätt ofta hindrat mig från att äta den där frukten, så den har ofta hamnat i soporna, givetvis med mer dåligt samvete som följd.

  Fortfarande på gränsen till överviktig: JA
  Frisk med ytterst små tecken på förkylning som går över på några timmar: JA
  Dåligt samvete: NEJ

 13. 13

  Här är en bra analys av studien. https://tranastyrka.se/svd-feta-ar-friskare-an-sjukt-smala/ 🙂

 14. 14
  Professor Göran säger

  Jag undra om inte annika har rätt när hon säger ”miljontals”.

  Det verkar faktiskt ”krylla” av LCHFare.

  Den senaste veckorna har jag varit på resande fot och igår var jag i Finspång.

  Mina hotellfrukostar är idag väldigt enkla. Jag går omedelbart fram till avdelningen becon och äggröra och igår stod en man framför mig och ”lassar på” och naturligtvis frågar jag honom. Jojomen! Han hade beslutat sig för att satsa på strikt LCHF. (Det är lätt att ”identifiera” LCHFare just på deras frukosttallrikar.)

  Sedan sätter jag mig hos en kollega, en professor från Chalmers, och han har också ”lassat på”. Jag visste inte om att han hade hade börjat med LCHF men han hade tydligen hållit på ett tag och tappat all sin övervikt och i hans fall kanske fem kilo runt magen. Men hans fru led dock av sin kraftiga övervikt där LCHF inte hade hjälpt mot men däremot hade hon blivit ”frisk” så de ”kämpade på” tillsammans. Nu var de inte strikta på något sätt och han själv satt glatt i sig de kakor och godisar som serverade till kaffet på vårt möte men han hade ju inga egna hälsoproblem.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa