Karl mot Åsa om mättat fett

Nyhetsmorgon TV4 Play
Karl Arfors diskuterar med Åsa Brugård Konde om olika fetters nyttighet.

Det var en riktigt gemytlig stämning.

 

Comments

 1. 1

  En näringsfysiolog med liten eller ingen erfarenhet av forskning som dissar en professor i mikrocirkulation med decennier av forskarvana i näringslivet, man anar att det är nåt fel här typ.

  Vem tar denna människa från SLV order ifrån? Jo från bl.a ILSI. Vilka kontrollerar denna internationelle gigant jo Mc Donald, Monsanto, Coca Cola m.fl. Vem tror på fullt allvar att de är några sanningsvittnen vetenskapligt. Och detta tillåter regeringarna i landet över tid. Fy och usch.

  Detta irriterar mej mest: Att våra regeringar i Sveriga inte ens har ifrågasatt detta vansinne under alla decennier, utländska kommersiella? intressen som har exekutiv makt i Sverige, jo jag tackar ja (det gör nog ILSI, SNF också)

  Saxat från kostdemokrati;
  https://www.kostdemokrati.se/leif/2012/10/15/mattat-fett/
  Livsmedelsverket har ingen egen kostrådsforskning och kunskaper verkar det vara skralt med. Ett 40-tal tjänstemän fungerar som ett ”postkontor”, de vidarebefordrar bara de kostråd de får från andra organisationer som ILSI och SNF, som styrs av industrin.

  Fan trot men detta verkar stämma….

 2. 2

  Här finns bra läsning om ILSI :

  https://www.sourcewatch.org/index.php?title=International_Life_Sciences_Institute

  SNFs VD är en av de två ansvariga för VoFs ”kostråd och Matmyter”, så det måste vara dåligt. 🙂

 3. 3

  Bra sagt Bo (Nr 1) och så är det nog i mångt och mycket.
  Tänker även på den där studien sponsrad av SNF för en 6 – 8 år sedan som helt skulle friskriva socker från ohälsoskapande med vetenskaplighet som grund. 🙂

  Sanna Ehdin samt en annan kvinna i läkarrock intervjuades i TV där dom framförde sina åsikter om detta. Tvärs emot varandra och redan då hade förstås Sanna helt rätt!!! 🙂

 4. 4

  Jasså de är knutna till voffsingarna också, journalistyrket känns mer och mer som ett kall för mej.
  Det som avslöjar dessa typer är att de lovar att visa vilken forskning de baserar sina utsagor på men aldrig levererar. Kommer de med ett forskningspapper i handen är det observationsstudier. Som vi alla vet kan observationsstudier inte visa orsakssamband.

  Zonen,
  Jo Sanna verkar vara vettig tycker jag 🙂 Hon tänker utanför den pyttelilla boxen, detta behövs tror jag på alla områden.

 5. 5

  Tack Zonen för din sympati.
  Man blir bara så arg när man tänker på hur de styrande behandlar nåt så viktigt som vår hälsa. Samhällets skyddsmekanismer (Svenska staten) läcker som ett såll verkar det som.

  I datortermer: Brandväggen är inte online. Nåja vi är många hundratusen nu i Sverige som är vakna, det är en bra början på att få igång den där datamaskinen som ska skydda oss mot attacker.

 6. 6

  Denna sammanställning av hänvisningar till 34 primärkällor, excerpterad från Barry Groves, sände vi till Brugård:.Fleromättat fett stimulerar befintliga tumörer och bidrar till att skapa nya. Se:
  https://www.second-opinions.co.uk/fats_and_cancer.html
  och 19 där citerade primärkällor

  Fleromättat fettundertrycker immunsystemet. Se:
  https://www.second-opinions.co.uk/immunity2.html och 6 där citerade primärkällor.

  Samband mellan fleromättat fett och bröstcancer hos kvinnor har påvisats. Se
  https://www.second-opinions.co.uk/cancer-breast2.html
  och 9 där citerade primärkällor.

  Svar har inte inträffat.

  Dessa femminuters drabbningar, där båda parter hänvisar till oidentifierade ”studier”, är ju meningslösa. Ovetande lyssnare/tittare blir bara förbryllade. SLVs hänvisning till 100 experter som sägs ha granskat ”all forskning” är gåtfullt, eftersom det knappast går att hitta vare sig forskningsrapporter eller vittnesbörd som stöttar fleromättat fett.

  Verket skall ställas till svars om detta, och det klarar varken Eenfeldt eller Arfors eller någon annan på sex minuter. Därför finns inte anledning att delta i möten med detta format. Under de sju år vi försökt hålla uppmärksamhet på dessa frågor har vi lidit av TV-redaktionernas svek. Nu börjar vi tröttna och ser hellre program om älgar och sånt.

 7. 7

  Jag skulle tycka att det vore intressant om Livsmedelsverket fick frågan om tillverkning och innehåll i margariner. Tittar man på Becel så är första ingrediens vatten. Varför betala dyra pengar för vatten?
  Bröstmjölken innehåller mycket mättat fett, oj, det måste vara farligt? Eller vid vilken ålder blir det farligt? 1 år? 2 år?
  Usch!
  Karl Arfors hade helt rätt i att det skulle vara ett rejält program om saken i stället för dessa snuttifierade diskussioner där ingen hinner säga något djupare. Kunskapskanalen kanske kan ordna en sån? Karl Arfors var toppen!!

 8. 8

  Tack Karl – du är bäst!
  Tack Annika för att du la ut länken!
  Notera att DN vill ha in berättelser om hur smör påverkar oss!!!
  – Skriv och berätta – nu har vi chansen!

 9. 9

  Tack vare LCHF ha jag kunnat sluta med alla mediciner men funderar på att börja med blodtrycksmedicin igen. Jag blir nämligen så upprörd var gång jag hör en representant för Livsmedelsverket uttala sig att jag förmodligen har ett blodtryck som kan vara mycket farligt.

 10. 10

  Lise Skrev:

  Tack Karl – du är bäst!
  Tack Annika för att du la ut länken!
  Notera att DN vill ha in berättelser om hur smör påverkar oss!!!
  – Skriv och berätta – nu har vi chansen!

  Lisa – missa inte denna lilla reklamfilm från 1977 om smör vs margarin!
  https://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=586

 11. 11

  @ Gäst:
  Tack du Gäst!
  Åh vad jag skrattade!
  Den borde få gå i repris nu på Tv!

 12. 12

  Tack Karl – du är bäst!
  Tack Annika för att du la ut länken!

  🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa