Inför fritt kostval på sjukhusen!

Debattartikel i Kvällsposten/Expressen.se, av Therese Boström.

Fantastiskt bra artikel. Självklart ska de som har valt att äta LCHF även få göra det när de hamnar på sjukhus. En diabetiker som blivit frisk på LCHF riskerar sin hälsa när den blir inlagd på sjukhus, och tvingas äta den kolhydratrika och fettsnåla margarinkosten som serveras där.

Matfrisk skriver om hur han fick LCHF på NUS i Umeå.

 

Comments

 1. 1

  Hamnar man på ett bra ställe så finns det hopp. Läs om min erfarenhet på NUS, Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Följ länken under mitt namn.

 2. 2

  Det tar sig ❗

 3. 3
  LCHF-Bengt säger

  Jag var inlagd på Akademiska i Uppsala 2010, precis före jag började med lchf, jag åt en GI-inriktad kost då,
  hur som helst, även GI-kosten var långt bättre än maten som serverades.

  Jag och min rumskompis hade aldrig i våra liv haft så mycket gaser i magen, och pruttade därför både högt och ofta. Maten skulle jag inte kalla för mat nu. något urkokt med vattnig sås, hungrig igen efter 1,5 timmar. Vid återbesök, har jag numer alltid med mig ägg, ost och makrill tex.

  När jag tänker tillbaks på den tiden nu, och jämför hur LCHF-maten både ser ut, smakar, och är näringsmässigt, så förstår jag varför de vill att patienterna ska komma hem så fort som möjligt från sjukhusen, något experterna lärt sig är att patienterna återhämtar sig betydligt fortare hemma, och det är ju självklart med den maten som serveras, i annat fall blir de sjuka av näringsbrist.

  Med tanke på hur många vi är som äter enligt lchf, så måste ju möjligheten finnas att få denna typ av mat, jag skulle gärna betala extra, bara möjligheten fanns.

 4. 4

  Härligt! Många bäckar små.

  Doktor Annika, din uthållighet och styrka är av sällan skådat slag . Man kan inte annat än att än beundra dig. Din mötesplats är livsviktig!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa