Färre tar säsongsvaccinet

Vårdcentralerna brukar invaderas på hösten när säsongsinfluensavaccinet börjar ges.
Nu har säsongens vaccin kommit, men efterfrågan är minimal. Sannolikt är det narkolepsiskandalen som har minskat intresset.

Det finns inte heller visat någon positiv nettohälsoeffekt av säsongsinfluensavaccinet. Så det är lika bra att folk inte bryr sig om att vaccinera sig.

I Finland kommer inga barn och unga att vaccineras mot säsongsinfluensan.
Artikel i Ny Teknik.
Aftonbladet: Finländska myndigheter varnar för influensavaccin.

Jag tittade lite på Google. Hittade att säsongsinfluensavaccin kan orsaka svininfluensa.

 

Comments

 1. 1

  ”Det finns inte heller visat någon positiv nettohälsoeffekt av säsongsinfluensavaccinet. Så det är lika bra att folk inte bryr sig om att vaccinera sig.”

  VÄL TALAT

  Själv har jag ej vaccinerat mig mot någonting under de senaste ca 60 åren. En av flera förklaringar till att jag ej har ont någonstans och ej äter någon medicin – trots mina 71 år på nacken..

 2. 2

  Eat Well, Stay Fit, No Vaccine 🙂

 3. 3
  Bernt Östlund säger

  Säsongsvaccin är nog ett nytt namn som man hittat på för att skilja det från vaccinet med en mängd biverkningar där narkolepsi kanske var det allvarligaste..
  Förtroendet för massvaccinationer är nog kört i botten.

  På alla punkter som du har fått sån kritik för dina uttalanden har utvecklingen kommit ifatt dina uttalanden.

 4. 4

  Will a flue shot keep you healthy?

  Nyligen googlade jag namnet Alan Cassels, vars bok Seeking Sickness (om screening) jag just hade läst.
  Han är också medförfattare till den bästsäljande boken Selling Sickness.

  När jag googlade hans namn hittade jag bl.a. ovanstående artikel.
  Googla rubriken eller sök på alancassels.com.
  På hemsidan står bl.a. nedanstående:

  ”…Alan Cassels is a drug policy researcher at the University of Victoria and the author of the recently released Seeking Sickness: Medical Screening and the Misguided Hunt for Disease. As a former Canadian naval officer and UN peacekeeper he believes he has been vaccinated for every disease under the sun. He currently refuses to get an annual flu shot…”

 5. 5

  Till alla läkemedel medföljer en bipacksedel. Till vaccinationer medföljer ingenting, så när som på att man kanske kan bli upplyst om att man eventuellt kan få lite ont efter sticket samt möjligen lite feber.

  Vad heter vaccinationsinjektionen? Finns det info i Fass?

 6. 6

  Så här står det i Fass om biverkningar av influensavaccinet Fluarix
  https://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19980429000080&DocTypeID=7&UserTypeID=2

  4. EVENTUELLA BIVERKNINGAR

  Liksom alla läkemedel kan Fluarix orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem.

  Under kliniska studier har följande biverkningar observerats. Frekvensen har uppskattats som vanliga (påverkar 1 till 10 av 100 användare)

  •huvudvärk
  •svettningar
  •muskelsmärta (myalgi), ledsmärta (artralgi)
  •feber, allmän sjukdomskänsla, frossa, trötthet
  •lokala reaktioner: rodnad, svullnad, smärta, blåmärken (ekkymos), förhårdnad (induration) vid injektionsområdet.

  Dessa reaktioner försvinner normalt inom 1-2 dagar utan behandling.

  Förutom ovanstående vanliga biverkningar har följande biverkningar rapporterats efter att vaccinet kommit ut på marknaden:

  •allergiska reaktioner:som i sällsynta fall leder till medicinska nödsituationer där cirkulationssystemet inte kan upprätthålla adekvat blodflöde till olika organ (chock).

  som i sällsynta fall leder till medicinska nödsituationer där cirkulationssystemet inte kan upprätthålla adekvat blodflöde till olika organ (chock)

  som i mycket sällsynta fall leder till svullnad av huvud och nacke, inklusive ansikte, läppar, tunga, hals eller någon annan del av kroppen (angioödem).

  •hudreaktioner som kan sprida sig över kroppen såsom klåda (pruritus, urtikaria) och utslag

  •inflammation i blodkärlen vilket kan resultera i hudutslag (vaskulit) och i väldigt sällsynta fall tillfälliga njurproblem.

  •nervsmärta (neuralgi), onormala känselförnimmelser av ex. beröring, värme, smärta och kyla (parestesi), feberkramper, neurologisk störning som kan ge nackstelhet, förvirring, domningar, smärta eller svaghet i ben och armar, försämrad balans och försämrade reflexer, förlamning av delar av eller hela kroppen (encefalomyelit, neurit, Guillain-Barrés syndrom).

  •nervsmärta (neuralgi), onormala känselförnimmelser av ex. beröring, värme, smärta och kyla (parestesi), feberkramper, neurologisk störning som kan ge nackstelhet, förvirring, domningar, smärta eller svaghet i ben och armar, försämrad balans och försämrade reflexer

  •minskning av antalet blodplättar (trombocyter), vilket kan öka risken för blåmärken och blödningar (övergående trombocytopeni), tillfällig svullnad av körtlar i hals, armhåla eller ljumske (övergående lymfadenopati).

 7. 7
  LCHF-Bengt säger

  När man läser biverkningarna kan man ju fundera om det är en medicin de skriver om, låter mer som ett bekämpningsmedel.
  Biverkningar från lchf, Inga rapporterade än från mig, inga sjukdomar heller så länge jag tuggat krubbet.

 8. 8

  Jag hör till riskgruppen som borde ta vaccinet men jag vägrar. Jag tror inte ett dugg på det. Det hjälper bara till att få en massa nya sjukdomar och den enda gången jag tog vaccinet för ca 10 år sedan, så blev jag och var otroligt sjuk i månader. Den ena flunssan värre än den andra. Jag hade olika inflammationer med 2 veckors mellan rum och var sjukskriven från jobbet i över en månad i streck för jag hade en så envis inflammation på luftrörena att jag knappt kunde andas och det ville absolut inte ge med sej. Ingen i vår familj tar vaccinet och vi har inte drabbats av vanlig förkylning heller. Vi mår bra tack vare LCHF. Före det var det minsann värre.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa