Är barnbajs nyckeln till fetmagåtan?

Forskning vid Sahlgrenska Akademin. Först ska de analysera. Vad tänker de göra sen? Transplantera bajs från smala till feta barn?

Mainstreamforskarna är desperata i sin jakt på att hitta andra lösningar till fetmagåtan än andelarna kolhydrater/naturligt fett.
Om de gick in och jämförde viktutvecklingen för barn som åt mera fett och mindre kolhydrater med de som åt mindre fett och mera kolhydrater kanske de skulle hitta en mera realistisk tråd till lösningen.

 

Comments

  1. 1

    Tarmfloran kan säkert vara ett viktigt spår för många sjukdomar. Det är ett relativt outforskat område och vi vet redan att många med diverse problem kan bli hjälpta genom att överföra olika bakteriestammar.

    Kan tänka mig att de som äter mycket snabba kolhydrater och sädesslag har en helt annat bakterieflora än någon som äter LCHF. Och att man däremed orsakar en massa sekundära effekter av negativt slag, dvs om man äter snabba kolhydrater.

  2. 2
    Annika Dahlqvist säger

    @ Helga:
    Ja det ska bli spännande att se hur effektivt de ska få feta barn smala genom att injicera smalbarns-bakterier i deras stjärtar.
    Under tiden kan vi rekommendera feta barn att äta LCHF.

  3. 3

    Jag funderar över antibiotika. Hur har antibiotikan förändrat tarmfloran? Till det sämre?

  4. 4
    Annika Dahlqvist säger

    @ Lekman:
    Är det någon som har sett en studie om huruvida antibiotikabehandlade barn är fetare än obehandlade?
    I så fall är det ändå inget bevis för att antibiotikan gör barn fetare. Det kan vara att den fettsnåla kolhydratrika kosten som gör barn feta, också ger dem ett sämre infektionsförsvar så att de har behövt mera antibiotika.

  5. 5

    Det är väl självklart att dom vill kunna komma tillrätta med övervikt på ett annat sätt än ”riktig mat”, livsmedelsindustrin vill ju kunna fortsätta sälja skräpmat i alla dess former, pillerindustrin vill sälja sina piller osv.. riktig mat ger inga pengar till denna gigantiska industri, inte än iaf..

  6. 6

    Skrämmande att de ska lägga 30 miljoner på detta i stället för se till att dessa barn får lchf och därmed mycket troligen får andra hälsovinster. Om hela familjen lägger om kosten blir det ytterligare ringar på vattnet.

  7. 7

    Det finns en hel del intressant forskning om tarmflorans betydelse för såväl fetma som inflammatoriska sjukdomar. Så att satsa mer på sådan forskning ser jag som positivt. Det enda man kan invända emot är fokuset på att återigen fokusera på symptomen (en felaktig tarmflora) istället för att fokusera på vilken mat som orsakar en dålig tarmflora och åtgärda det istället.

    En bra sida om vår tarmflora är denna:
    https://www.facebook.com/humanfoodproject

  8. 8

    Alla blir inte smala på LCHF, med en transplantation så får vi en kombinationsbehandling som kanske får ner 99% av dom feta i vikt.

    Bra kost måste vara första behandlingsmetoden, men om den misslyckas Ska dom feta vara feta bara för att kostbloggarna inte tjänar pengar på transplantationer?

  9. 9
    Annika Dahlqvist säger

    @ 8 baktus:
    Jag skrev ju att det skulle bli spännande att se hur de feta barnen blir smala efter bakterieinjektion i tarmen.
    Vad har detta att göra med hur vi försörjer oss?
    Jag tjänar inga pengar på LCHF. Tvärtom arbetar jag deltid för att hinna arbeta med kostfrågan.

  10. 10

    @ baktus:
    Och du tror det var tanken från forskningens sida att kombinera detta med en ”riktig kost”? Jag skulle bli väldigt glad om det vore just så men jag tvivlar starkt att så är fallet… Skulle den tanken ha funnits så skulle lågkolhydratmat redan varit accepterat hos de lärda och rekomenderats redan nu, det är det inte för den kosten ses som ett hot .

  11. 11

    Det kan vara så att barnen blir smala med enbart transplantation?
    Men ekonomiska intressen och prestige stoppar allt.
    Feta får inte bli smala på fel sätt.

    Frågan är om det nu går att anmäla läkarna som utför GPS operationer på barn för felbehandling?
    Transplantationer är biverkningsfria verkar det som.

    Kosten måste vara första behandlingen, transplantation nästa, GBP sista men jag vill inte ha sista alls.

    Även aptitdämpande läkemedel kommer ut nu. GBP operationer på barn borde stoppas NU.

  12. 12
    Lars Bern säger

    När jag motionerade på Hjärt-Lungfondens huvudmannamöte i våras om att man borde starta en kampanj för att samla in pengar till oberoende forskning rörande kostens påverkan på fetma och hjärt-kärlsjuklighet avspisades det av styrelsen med argumentet att en sådan satsning skulle ”skada Hjärt-Lungfondens anseende”. Självklart vågar inga forskare studera kostfaktorer, det skulle ju kunna skada deras anseende och bli ett hinder i karriären.

  13. 13
    Annika Dahlqvist säger

    @ 11 kalle:
    Det finns ingen garanti att bakterietransplantationer är biverkningsfria. Det kan vara som med influensavacciner att enstaka personer kan bli sjuka, och ska man göra det i stor skala så kan många bli sjuka.
    Även aptitdämpande mediciner har biverkningar.
    Den enda (så vitt vi vet) biverkningfria metoden är LCHF.

  14. 14
    ragnhild säger

    Mr. X – Nå säger du; ”kosten må være førsta behandlingen. Transplantation neste”.

    Forfarande handlar det om hypoteser via olika typer forskning på gener, forskning på djur och på människor – ja även på BARN – det sista inte till att fatta. Rapporter tilkjennegir hur fint det er att se GBP vara bra för barn* . Man tar bort deler af kroppen som ”huser” bakterierna – självsagt forsvinner bakterier – båda goda och dårlige….. = katastrofer intrer – men det bryr inte kirurgerna sig om ** (ristar på huvudet). Idiotiet är fullendt – hjärnkapasiteten har nådd sin ”fullkommenhet” – inte mer att säge.

    Hypotesene råder nu – konsensus är inte klar – du foregriper begivenhetenes gang – varför – med hvilken rett gör du så – även forskningen säger att mycket fattas än – Det forskes överalt – industrier måste räddas, tänk om människorna fattar sviket.

    Forskningen kan man tycka løper ”helt løpsk” – vad sker – vilka krefter står bak….. vad har fört oss hit … många frågor måste ställas och inte måste vi vara rädda för konfrontationer. Jag gillar inte läge – tid att inte blunda – keep awake 😉 Det forskas och vi tystas ner af dem som menar de vil oss väl. GBP bl.a. säger att det vill de inte. ”Menar det godt”, sa kostdoktorn en gång om Claude Marcus !!!!!

    Mat- och läkemedelindustrien är giganter som ser framåt mot nya högder.

    Jag tror på, och jag äter artsegen föda – stakkars kolhydratdrabbade människor – nuvarande friska och alla sjuka.

    Leste vad du skrev på kostdoktorn, bl.a. dietister som via transplantation av bakteriestammer som utgångsläge kunne by patienten riktig föda – vad i h. vet HON (ursäkt) om vad jag mår best af; Frukost; havregryn med en ss honung + Nesle sin spesialblanding gröna frö, + 2hg bakteriolyktus från Svensk läkemedelfirma – Pågens bruna till, med Becel´s NYA. Til slut Arlas/Tines geniala spesialost för Alzheimerddrabbade. Jo, jo – kunde författad lite bättre här … men …..

    *Billige operationer tilbys i Stockholm fram til 2013 –
    kr. 89.200 . De kr. 200,- ekstra för att du ska fokusera på dem och inte de 89.000 – lurt hva – blä! Barn får de väl inte operera på privata kliniker – det måste en etiknämnd fatta vedtak om – 😯 – jo, världen ….. har sagt det ovan. GOD UKE – njut hösten, fargerna är här … vackra …. oi, jag ble engasjerad – nu lite Brie – til kylskåpet… och lite, bara lite kaffe 🙂

  15. 15

    ”Om de gick in och jämförde viktutvecklingen för barn som åt mera fett och mindre kolhydrater med de som åt mindre fett och mera kolhydrater kanske de skulle hitta en mera realistisk tråd till lösningen.”

    VÄL TALAT ❗

  16. 16

    Oj oj oj, snacka om att kasta pengar i sjön…. Vad trött man blir….. När ska galenskapen egentligen ta slut???

  17. 17

    En felaktig bakterieflora bidrar nog till mängder av problem och att fetma är en av dom är fullt möjligt
    Däremot botar man säkert ingen fetma bara genom att installera en schysst bakterieflora hos någon

    Om man inte äter en gynnsam kost förändras den nya floran säkert till en dålig igen inom kort

    Den främsta orsaken till en felaktig tarmflora är säkert en felaktig kost men även antibiotikabehandlingar och inflammationer kan säkert rubba tarmfloran på ett beständigt sätt

    Troligen kan man även redan från födseln ärva en felaktig bakteriekultur från en mamma som själv har fått en rubbad sammansättning

  18. 18

    Kanske barn ärver epigentiska förändringar från modern likväl som man har konstaterat att malnutrition/svält hos modern under första trimestern leder till ökad risk för övervikt både hos första och andra generationen.

  19. 19
    ragnhild säger

    https://annikadahlqvist.com/2012/05/06/pal-jabekk-veien-til-god-helse-korn/

    Läs kommentar #6 och #7

    Maten gör oss sjuka. Forskarna är inte kloka, men tycker säkert de är ….

    Nej, jag ristar fortfarande på huvudet af alla spekulationer. Lägg af och ät artsegen föda. Ye, vad trött man blir – I better take som time off 🙂 hei og hå… Gud, så god den Brien va…. måste handla ny!

  20. 20

    Nr 17 Dufva och nr 7 Per

    klokt sagt och instämmer! 🙂

    Tarmfloran är jätteviktig och där har vi ju den största delen av vårt immunförsvar.

  21. 21
    Annika R säger

    Problemet är att många barn som äter onyttigt, mycket godis och kolhydrater även i hög utsträckning äter mycket fett, exempelvis i i chips mm, då finns risk att man drar felaktiga slutsatser, oavsett om man tror att det är fettet eller kolhydraterna som är boven. Många kolhydratrika livsmedel innehåller även mycket gluten, kan inte det ha ett finger med i spelet?

  22. 22

    Det här är en intressant översiktsartikel om vår tarmflora och hälsan. Det roliga är att den öppet tar ställning för paleokost… och riktigt hysteriskt roligt blir det när man ser vem som skrivit den… Stig Bengmark, han som för några månader sedan tillsammans med ledaren för köttfri måndag publicerade liklydande debattartiklar i nästan alla svenska dagstidningar med budskapet till statsmakten att ”Stoppa LCHF-epidemien”.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22989504

  23. 23

    @ Annika Dahlqvist:
    ”Det finns ingen garanti att bakterietransplantationer är biverkningsfria” sant men man blir inte sjuk av bakteriefloran vi ska ha, transplantationen kan innehålla oönskade bakterier, gör då om transplantationen.
    Har någon sett en biverkning? att några inte blir friska är ingen biverkan.

    Risker finns men dagligen så tar läkarna större risker när dom skriver ut antibiotika då förstör dom delvis tarmfloran.
    En del blir faktisk sjuka av penicillin C. difficile är en dödlig infektion, dom räddas då av en fecestransplantation.

    ”Den enda (så vitt vi vet) biverkningfria metoden är LCHF.”
    Det är en överdrift, men problemet är att alla inte botas med metoden.
    Kostbloggarna tänker motverka alla andra behandlingar än sina egna, låt dom dö om dom inte blir friska av min kost.

  24. 24

    Hm… jag funderar på det här med tarmflorans betydelse för immunförsvar, övervikt etc.
    Huvuddelen av tarmbakterierna bor i tjocktarmen, eller hur?
    I januari 2010 fick jag tjock- och ändtarm bortopererade pga en kronisk inflammatorisk tarmsjukdom (Crohn) och följaktligen stomipåse på tunntarmen. Man kan ju tänka sig att det skulle bli några negativa konsekvenser om man operarar bort huvuddelen av tarmbakterierna, fler infektioner etc, men icke så.
    När jag i mars 2011 gick över till LCHF förbättrades dessutom infektionsskyddet på känt manér. Tidigare hade jag 5-6 förkylningar per år, nu ca 1 lätt (litet statistiskt underlag, 1 ½ år). Utöver detta -20kg i övervikt, starkare, piggare etc, dvs det vanliga.
    Jag har googlat en del, men jag hittar inte mycket om bakteriefördelningen mellan tunn- och tjocktarm. Är det någon som vet något om detta?

  25. 25

    Annika. Det är dags att tjäna pengar då på LCHF.
    Vi har ju ett sådant system där allt går ut på detta.
    Bättre att tjäna pengar på en sanning än på att vara underkastad en överhet inom Socialstyrelse och läkemedelsverk.

  26. 26
    Lisabet säger

    Helt klart mycket intressant med tarmbakterier, men väl inskränkt med bara barnfetma.

    Här är en annan artikel: 78 miljoner till forskning om tarmbakterier och hälsa
    https://www.orebroll.se/sv/uso/Forskning/Aktuell-forskning/Nyheter-USO/2012/78-miljoner-till-forskning-om-tarmbakterier-och-halsa/

    ”Allt mer forskning pekar på kostens och tarmbakteriernas betydelse för fysisk och psykisk hälsa.”

    ”Antalet bakterier i en människotarm är tiotals gånger högre än kroppens egna celler och det finns en nära samverkan mellan oss människor och våra tarmbakterier, som har betydelse för många viktiga funktioner i kroppen.”

    Om jag blev bra i mina allergier om jag fick transplanterat ”bra” tarmbakterier, så skulle det vara toppen.

  27. 27
    christina johansson säger

    Att transplantera ”bra” tarmbakterier och genom detta få viktnedgång så skulle ju problemet endast vara löst för tillfället. Vid fortsatt intag av felaktig kost skulle ju bakteriefloran vara förstörd igen efter en tid. Så skönt att höra att Annika inte har ett kommersiellt tänkande i sitt arbete. Det gör att hon är den mest trovärdiga källan till kostinformation. I alla fall för mig!

  28. 28

    Maila och fråga om LCHF, PALEO, SCD,
    är med
    ”- Vi kommer till exempel att studera hur man kan förbättra mag- och tarmfunktionen genom att förändra bakteriesammansättningen i tarmen med hjälp av kosten. Det handlar då om att skräddarsy individuella behandlingar som är anpassade till de enskilda personerna.”

    https://www.orebroll.se/sv/uso/Forskning/Aktuell-forskning/Nyheter-USO/2012/78-miljoner-till-forskning-om-tarmbakterier-och-halsa/

    Detta är dietisternas nya framtidsjobb.

    PCR analys på bakteriesammansättningen sen en tablett med probiotika och kost som gynnar dom goda bakterierna.

    Diverse sjukdomar som försvinner med LCHF försvinner därför att dom skadliga bakterierna försvann.

  29. 29
    Lisabet säger

    kalle: Det är förenklat att tro att bara de skadliga bakterierna försvinner när man äter LCHF, så blir allt bra. Vi behöver ”bra” bakterier också, hur ska vi få dem, om de saknas?

    Jag har ätit lågkolhydratkost i snart fem år, inte strikt med kolhydratsnivån (20 – 80g om dagen, huvudsakligen från grönsaker, och lite frukt), men absolut inget spannmål. Jag har inte blivit friskare, snarare fått mer allergier. Nu senast har jag begripit att jag inte tål kokos, inklusive kokosfett. Det blir svårt med LCHF, eftersom jag redan är allergisk mot mjölkprodukter, även smör.

    Det blir lite för simpelt att tro att LCHF löser alla problem, även om det är en utmärkt kost.

  30. 30
    Annika Dahlqvist säger

    @ 23 kalle:
    Jag vill absolut inte motverka alla andra behandlingar än mina egna. Om en person inte blir frisk och slank av LCHF så är jag inte emot att den provar med tarmbakterietransplantation, om den vill.
    Det är väl i så fall om de tänker införa generell bakterietransplantation för alla feta människor, medan LCHF fortsätter att vara ett rött skynke, som jag protesterar.

  31. 31
    Annika Dahlqvist säger

    @ 25 Dennis:
    Etablissemangets älsklingsargument är att vi LCHF-förespråkare gör det för att tjäna pengar. Just därför är det viktigt för mig att inte tjäna pengar på LCHF, utan jag arbetar ideellt.

  32. 32

    Alltså, jag får inte ihop det hela… på vilket sätt kan olika bakterier i tarmen påverka våra fettceller? Hur kan ”rätt” bakterier få fettcellerna att ”tömma” sig så att jag går ner och vice versa… Kan någon vänlig själ förklara detta fenomen för mig?

  33. 33

    Jag citerar en mening från Sahlgrenskas nyhetsblad:

    ”En fetare kost, mindre motion och ett genetiskt arv lyfts fram som viktiga faktorer bakom fetmaepidemin.”

    Jag tycker detta speglar en något föråldrad syn på fetman. Kan Fredrik Bäckhed möjligen vara lite fettskrämd, eller är det journalistens ord?

    I vilket fall tycker jag det finns alla skäl att skaffa mera kunskap. Vi behöver förstå varför i mycket högre utsträckning, varför fungerar t ex LCHF och varför fungerar det inte. Om man kommer fram till att kosten har betydelse, så får nog lågkolhydratkost medvind. Fast hos nyfödda lär de inte hitta så mycket tarmbakterier. Utvecklingen under första levnadsåret kopplat till barnens matintag kommer däremot att vara spännande att följa.

  34. 34
    Konsument säger

    Lisabet Skrev:

    Det blir svårt med LCHF, eftersom jag redan är allergisk mot mjölkprodukter, även smör.

    Vad är det i smör du inte tål?

  35. 35
    Annika Dahlqvist säger

    @ 29 Lisabet:
    Har du provat Ghee, klarat smör? Det innehåller varken laktos eller mjölkprotein.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Ghee

  36. 36
    Jan-Erik S. säger

    Fett i kombination med mycket kolhydrater är definitivt inte bra om man nu vill gå ner i vikt.
    Tror att många gör det misstaget att öka på fettandelen UTAN att dra ner på kolhydratintaget. Viktiga är ju att inte öka totala kaloriintaget utan växla om från kolhydrater till fett som innehåller motsvarande kalorimängd.

  37. 37

    @ Annika Dahlqvist:
    Ok.
    Dom som inte går ner i vikt eller blir friska med LCHF måste få hjälp av andra metoder, Där verkar fecestransplantationer vara en lösning.

    Varför måste tarmflorans betydelse motarbetas i debatten om vår kost?

  38. 38

    @ Ankhan:
    Du måste läsa forskningen för att förstå.
    Enkel förklaring dåliga magbakterier orsakar en liten kronisk inflammation, inflammationen orsakar sen insulinresistens, med mera.

  39. 39

    ”Mainstreamforskarna är desperata i sin jakt på att hitta andra lösningar till fetmagåtan än andelarna kolhydrater/naturligt fett.”

    Forskare som Fredrik Bäckhed kan bakterier och det forskar han och andra på, kosten är inte deras ämne, men dom verkar börja intressera sig för hur kosten påverkar tarmfloran.
    Jag tror inte att dom har dåliga avsikter, dom kan helt enkelt inte studera vår kost, det är inte deras ämne.

    Först så måste dom ta reda på vad tarmfloran består av och hur tarmfloran set ut på friska och sjuka, därefter kan man börja studera hur kosten påverkar tarmfloran.

    Forskarna ska ta reda på vad som händer med tarmfloran om vi äter kolhydrater eller fett som huvudsaklig energikälla.

  40. 40
    Annika Dahlqvist säger

    @ 37 kalle:
    Det är inte kunskapen om tarmfloran som jag vänder mig emot, utan de praktiska konsekvenserna av betoningen utav den. Avföringstransplantation låter osäkert, det måste utvärderas i stora serier för att man ska tro på det, och än värre är tanken att man skulle börja antibiotikabehandla fetma.

  41. 41

    @ Annika Dahlqvist:
    ”och än värre är tanken att man skulle börja antibiotikabehandla fetma.”
    Det är snarare så att antibiotika skapar problemet. Har Bäckhed sagt att man ska ge antibiotika till feta? Inte något jag har hört.

    ”Avföringstransplantation låter osäkert”
    Hellre det än GBP operationer där vi vet att folk dör.

    Risken är att man får smittor av transplantationen, men att resa i tunnelbanan kan vara lika stor risk för smitta.

  42. 42
    ragnhild säger

    @ kalle:
    Dr. Annika uttalar:
    ”Avföringstransplantation låter osäkert”

    Du svarar:
    ”Hellre det än GBP operationer där vi vet att folk dör”.
    Avsporing och härskarteknik – duger inte.

    Du säger vidare:
    ”Risken är att man får smittor av transplantationen, men att resa i tunnelbanan kan vara lika stor risk för smitta”.
    Du fortsätter med inadekvate samanlikningar – hjälplöst.

    Dette var kortversjonen: Den långa försvant 😉 …..

    Väl, døden är ounviklig – men livet är skönt – och ekstra skönt på lchf.

    Hilsen, blå skyfri himmel idag – och björken har fått gullblader på. Sinnen (sansene) är vid öppna för skönheten, inkluderad den vi lysnar med – ingen ”pluggar” här nej – som forskarna och establissementet har*.

    * Ingen prestige i den änkla ”sanningen” – LCHF.

  43. 43
    Lisabet säger

    Det är mjölkproteinet jag inte tål, och när jag prövade ghee (köpte en liten burk från LCHF_butiken), så fungerade inte det heller. Det fanns antagligen kvar protein. Jag har försökt att göra ghee själv, men inte lyckats.

    Håller helt med kalle om att transplantationen skulle vara otroligt mycket bättre än operation, men jag tror kosten, och möjligen KBT, bör komma först.

    Tycker också tunnelbaneliknelsen är OK.

  44. 44

    @ Lisabet:
    Tunnelbana, men varför inte tala om smittvägen via sedlar och mynt, eller för den delen dörrhandtag, något man förhoppningsvis uppmärksammar på sjukhus och vårdinrättningar. Resistenta bakteriekulturer är inte att leka med. Skulle vara intressant att odla på en väl använd sedel, som förvarats i byxfickan en dag.

  45. 45

    @ Lisabet:
    Man kanske inte behöver transplantera, låt barnen leka en stund med en nyckelknippa, så är det redan skett.

  46. 46

    Även insekter kan vara farliga att förtära:
    https://www.dn.se/nyheter/varlden/man-dog-i-insektsatartavling

  47. 47

    Dom som inte går ner i vikt av LCHF ska dom GBP opereras eller ska dom fecestransplanteras?
    Eller ska dom bara lämnas att dö av sin fetma.
    Varför snacka så mycket skit om fecestransplantation?

  48. 48
    Annika Dahlqvist säger

    @ Kalle:
    Om man måste välja mellan GBP och faecestransplantation så är det ingen tvekan om att man väljer bakterierna.

  49. 49

    @ Annika Dahlqvist:
    Då får vi följande behandlingsstrategi.
    1. Kost LCHF eller andra dieter som fungerar.
    2. tarmfloratransplantation.
    3. aptitdämpande läkemedel
    4. GBP vilket antagligen inte behövs om man testar dom andra alternativen.

    Det kan finnas okända risker med tarmfloratransplantation, men vi vet att en av 400 dör av GBP,
    Hypotetiskt dör en av 4000 av fecestransplantation i en infektion, så är det ändå en förbättring

    Tänk om GBP operationer endast fungerar där för att tarmfloran förändras av operationen , tanken är inte helt omöjlig.
    http://www.nature.com/tpj/journal/vaop/ncurrent/full/tpj201243a.html
    http://www.nature.com/nrgastro/journal/v9/n10/full/nrgastro.2012.161.html

    Kostnaden för en fecestransplantation är en bråkdel av vad en GBP kostar.

  50. 50

    Tänk om fecestransplantation gör att man inte behöver äta GI noll eller kämpa med ketonerna.
    Fruktansvärd biverkning kanske kan uppstå man behöver inte ens äta LCHF för att vara smal.

    Magsår påstods vara stress men det visade sig vara en bakterie.
    Tänk om fetma är en bakterie.
    ”Barry J. Marshall, född i Kalgoorlie, Western Australia 30 september 1951, är en australiensisk läkare och professor i klinisk mikrobiologi vid University of Western Australia. Han är mest känd för sin upptäckt av att bakterien Helicobacter pylori står för merparten av alla magsår. Innan dess trodde man att magsår orsakades stress och kryddig mat. För att bevisa sin teori för en skeptisk forskarvärld, infekterade han sig själv med bakterien. Han utvecklade snabbt ett magsår som han sedan framgångsrikt botade med antibiotika.”

    Bäckhed får smitta ner sig själv med fetmabakterier och drabbas av fetma sen får han transplantera en ny tarmflora så han går ner i vikt.

    På möss har man redan gjort det.

    Kunskapen om vilka bakterier som lever i magen är ny bara i ett par år så har man kunnat spåra dom med PCR.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa