Socker dödar oss

Monique Forslund tipsar om en film: Socker dödar oss.

Jag tror också att av kolhydraterna är sockret, framför allt fruktosen, den farligaste.
Inte minst för att den är så starkt beroendeframkallande.

Anmärkningsvärt dock att banan togs som exempel på bra mat i filmen. Banan innehåller nästan bara socker (varav hälften fruktos), förutom vatten. Banan är också den allra mest giftbesprutade odlingsprodukten, i hård konkurrens.

 

Comments

 1. 1
  Lars Bern säger

  Ja hur många gånger har jag inte sett främst flickor som kämpar med sin figur, ersätta en riktig lunch med en banan. Ett helt kontraproduktivt val.

 2. 2

  ”Anmärkningsvärt dock att banan togs som exempel på bra mat i filmen. Banan innehåller nästan bara socker (varav hälften fruktos), förutom vatten.”

  Figuren köpte ägg, en banan och vatten. Jag gissar på att det är bra mat för en människa.

 3. 3

  @ Johan:
  Banan är ett utmärkt medel att underhålla sockersug. Jag tycker uppriktigt synd om de små bebisarna, som får en mosad banan som tröst av sina välmenande föräldrar. Det enda bra med banan är kaliumhalten. Äldre personer, som tar vattendrivande medicin kan behöva lite kalium. Innan jag blev medveten om faran tog jag ibland en banan när jag vaknade på natten. Jag somnade så skönt efteråt. Sockret triggade förstås endorfinerna, och jag kände mig trygg.

 4. 4

  Tänker mig att några ägg, en banan och vatten är bra mat. Eller ska barn vara i ketos?

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 Johan:
  Det beror då på hur många ägg barnet äter per banan. Sen har du ändå giftbesprutningen av bananerna. De bör vara ekologiska om man ska äta dem.

 6. 6
  Margareta Lundström (Göteborg) säger

  White pure and deadly skrev John Yudkin en gång.

  Han menade att det var sockret om var roten till ohälsa och sjukdomar. Intellektuellt så förstod hans forskarkollegor detta. Men ingen av dem kunde tänka sig att vara utan socker.
  Där har vi vårt sockerberoende.
  Så om Ancel Keys, han var både karismatisk och hans budskap var lättare att acceptera av av en sockerberoende befolkning.

  Vi vet nu att Yudkin hade rätt. Det gäller bara att vända skutan. Vi har mäktiga sockerkramare emot oss.

 7. 7

  Jamen, ääääh!

  Banan innehåller nyttigheter med, utöver vatten och socker. Och det finns så många konstigheter folk äter så om dessa människor skulle välja en ekologisk banan istället för exempelvis vitt bröd eller en kanelbulle så skulle jag gladeligen hejja på!

  Jag menar, hallå, en banan?

  Enligt mig och vad jag tror så är banan, ägg och vatten jättebra saker att få i sig! Om man däremot har uppriktiga problem med fruktsocker så är det väl en annan sak, men friska personer kan nog faktiskt äta en banan då och då utan att närma sig döden snabbare 😉

  Dacke Skrev:

  Innan jag blev medveten om faran tog jag ibland en banan när jag vaknade på natten. Jag somnade så skönt efteråt. Sockret triggade förstås endorfinerna, och jag kände mig trygg.

  Eller så kanske det var magnesiumet som fick dig att sova gott? 😉

  Och jag tycker att mosad banan funkar alldeles utmärkt att ge ett barn ibland! Jag skulle rösta på att fokusera mer på att klaga på fruktyogurtfrukosten istället.. Ge er! Sicket löjligt bananklagtrams.. *suckar*

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa