Din diet kan bli en dyr historia

I Aftonbladet. Det är ju inte förvånande om riktig mat kommer att bli dyrare.
Om den dessutom ska produceras etiskt, och utan gifter och konstgödsel så lär den bli ännu dyrare.
Men vi måste förstå att det inte går att producera bra mat billigt.

Låter vi bli skräpmaten så får vi mera pengar över för bra mat. Sen finns det säkert andra lyxvaror som vi kan avstå ifrån till förmån för bra mat.

 

Comments

 1. 1

  ”Låter vi bli skräpmaten så får vi mera pengar över för bra mat.”

  Jo… – Annika – och mina matkostnader har därigenom MINSKAT med ca 20 %

 2. 2

  skulle vara villig att köpa mjölk för 20kr/liter
  Om jag kunde vara helt säker på att bonden fick
  Minst hälften utav de 20kr per liter de producerar!!!
  Dvd ge bonden 10kr per producerad liter!!

 3. 3

  Ja det skulle bara bli bättre om maten blev dyrare, då skulle inte folk slänga så mycket mat. Genomsnittsvensken slänger 10% av all mat de köper och matvarubutikerna är ännu värre. Jag jobbar i en icabutik och jag har varit med om att slänga 60 grillade kycklingar som varit 3 timmar gamla pga riktlinjer om varmhållning. Anledningen.till att folk slänger är att de blandar ihop bäst före och sista förbrukningsdag. De tror att man blir sjuk av att dricka mjölken efter utgångsdatumet och slänger slätten dagen innan i stället. Det är samma mentalitet som gör att vi är här i dag, vi förlitar oss mer på myndigheterna i stället för sina egna sinnen.

 4. 4
  Konsument i Sverige säger

  b Skrev:

  De tror att man blir sjuk av att dricka mjölken efter utgångsdatumet och slänger slätten dagen innan i stället.

  Just mjölk blir man ju knappast sjuk av efter bäst före datum/utgångsdatum, inte heller av grädde, yoghurt/fil och liknande. Med andra livsmedel kan det ju vara värre. Annars har du rätt i att bäst-före-datum och sista-förbruknings-datum är skillnad.

  Med LCHF blir det i stort sett inget matsvinn. Det matsvinn hushållen i allmänhet står för är vanligtvis bröd, potatis, ris, pasta och liknande, sånt som det blir en mängd över av. Visst – har man barn kanske det blir en del som inte äts upp på tallriken. Man ska passa sig för att ”ta tre, betala för två” när man är i affären!

  Bra mat från bonden måste få kosta. Jag är inte rik, men är beredd att betala.

 5. 5

  Hade gärna betalat MER för mjölken, visserligen dricker jag inte mjölk MEN ändå.. Ägg betalar jag gärna ett par kronor till för OM jag vet att hönorna mår bra, får gå både inne och ute., och får äta schysst foder.

 6. 6
  Bernt Östlund säger

  Att matfett blir 4 % dyrare är ointressant om det gäller margarin men smöret och smörblandningarna kommer nog att stiga i pris. Prisökningen beror nog på att försäljningen av de normalfeta produkterna ökar på lightprodukternas bekostnad.
  Det tidigare omtalade smörberget är borta numera.

 7. 7

  Den som inte har odlat sin mat vet inte hur jobbigt det är och då vet man inte heller att bönder bör få mer betalt. Jag önskar att priserna skjuter i höjden för då kan vi dra oss tillbaka till vårt kök och laga maten från grunden. Det är då människornas hälsa blir bättre. Jag har frågat mig länge varför vi människor gör som vi gör?! Låter tillverkarna producera alla dessa onödiga produkter och jag har ALDRIG klagat på de utan på konsumenterna. Skulle vi ha vägrat köpa alla dessa ex. korv sorter som finns i hyllorna skulle producenterna sluta tillverka. Det är helt sjukt hur en matbutik ser ut idag. Alla dessa tusentals onödiga produkter som finns är inte något annat är helt sjukt och helt enkelt normalt att kala människornas matsjuk epidemin är här. Kan inte vi ha i mejerihyllan grädden, mjölken och crèmefraiche och inget annat och likadant med andra varor. Hela vår matsystem är sjuk rakt igenom.
  Så högre priser till ekologiska bönder är HELT ok att de få!!!

  Hopas fler tänker om på sina matvanor!

 8. 8
  Jeanette säger

  Jag efterlyser en ny butikskedja med naturlig mat. En LCHF-, paleo-, och ”Den hemlige kocken – äkta vara”-inspirerad kedja. En butik full med bara bra produkter. Och inte skulle den behöva ha särskilt stor golvyta. Tänk vad underbart att gå in i en sådan affär. Inga hyllmeter med lemonad och frukostflingor, ingen godis, inga dåliga halvfabrikat, inget vanligt bröd osv. Naturligtvis skulle det kunna finnas lite äkta surdegsbröd och kvalitetschoklad/lakrits och sånt för den som är icke-LCHFare men kvalitetsmedveten.

 9. 9

  Ja jag hade också gillat en sådan kedja, i teorin, problemet är att det antagligen inte skulle gå runt. Det finns ju inte bara en sorts lchf are. Vissa bryr sig inte så mycket om tillsatser, bara det är lite kolhydrater i. Vissa förstår miljöaspekten av att äta kött varje dag, och försöker få tag i naturbeteskött och vissa skiter fullständigt i det och tycker att bara jag håller mig frisk, så är jag nöjd, det är min rättighet.

 10. 10

  Såg att författaren till en krönika ondgjorde sig över Lchf, som hon menade är det ultimata beviset på vilket överflöd vi lever i och hänvisade till köttdisken. Vet inte hur stor procent av utbudet som är kött i en mataffär, men nog slår väl godis- och läskdisken/arna m.m.köttdisken 😉

 11. 11

  @ Konsument i Sverige:
  Jag äter även kött där bäst före har passerat. Många gånger blir det mörare då. Däremot ser jag alltid till att äta malet kött senast på den sista förbrukningsdagen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa