Misslyckat Bullet-kaffe-försök

Jag har ju läst så mycket om hur bra det är att dricka Bullet-kaffe på morgonen, så jag tänkte prova själv imorse.
Jag gjorde iordning en halv mugg kaffe, sen lade jag i två skedar kokosfett och några hyvlade skivor smör (motsvarande ca två skedar?), och lät fettet smälta. Sen stoppade jag ner stavmixern i koppen. Det blev splash – halva innehållet spreds runt köket, innan jag hann dra upp mixern.

Ska jag köpa en lattevisp i stället?

 

Comments

 1. 1

  Hej Annika!
  Vi är på Kreta just nu med en OBH Nordica lattevisp i bagaget och vi saknar vår Magic Bullet som fungerar lika effektivt som en stavmixer men med sluten behållare som skyddar från skvätt. Det blir inte alls samma skummiga och goda känsla med en lattevisp och det tycker vi är den största poängen om man dricker drycken för känslan och smaken och inte som ”medicin”. Med lattevispen blir det ett tunt skummigt lager överst, medan med en riktig maskin blir det skum ända ner till botten,

  Använder man stavmixer måste man ha ett ganska stort högt och smalt kärl och sen hålla för öppningen (lägga en handduk över kanske? Blir det för fullt är det lätt att det skvätter. Det är viktigt att hålla mixern så att man får ner ordentligt med luft när det skall skumma.

  Solvarma hälsningar

  Mats & Margareta

 2. 2
  Kalle o Maud säger

  Jag har också försökt mig på Fettkaffet men jag blir bara illamående. Har ätit LCHF i tre år och mått bra!
  Tänkte det kunde vara något för mig men vad skall jag göra…

 3. 3

  Gör det i en större skål och slå över i muggen. Det funkar för mig.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  Var köper man en Magic Bullet mest prisvärd?

 5. 5

  Jeg tar en god skvett varm kaffe i en bakebolle, tar oppi kokosolje og smør og bruker stavmikseren oppi. Etterpå tømmer jeg kaffien i en stor termokopp og fyller på med mer kaffe til den er full. Dette holder meg mett i flere timer og er en god måte å få i seg fett på.

 6. 6

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Magic Bullet

  Tvins verkar ha slut på lagret i nätbutiken (där de sålde 2 för 1) men de har ju öppnat en butik i Birsta så du kan ju kolla där. Annars verkar det vara slut överallt. En LCHF-effekt?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  @ synsegulla:
  Vad betyder bakebolle?

 8. 8
  Professor Göran säger

  Vi har ännu inte provat Bulletkaffe men vi har hittat ett liknande sätt att starta dan på men utan mixer.

  Sedan ett halvår tillbaka börjar jag och min fru dagen med en tunn skiva getost (det finns 1 kg rullar och vi är idag storkonsumenter) och på den hyvlar vi sedan några smörskivor och då misstänker jag att vi har fått rätt förhållande mellan fett och protein. Vi äter sedan ”kakan” i små bitar med en tesked som en ”godis” tillsammans med en kopp kaffe och detta fungerar väldigt bra för. Båda tycker vi att kakan är väldigt ”smaskig” och vi smånjuter av denna frukost.

  Som Annika brukar säga så bör man lyssna till sin kropp och mår den bra av det man äter så mår man säkert bra (homeostas?). Det vore förstås väldigt dumt av kroppen att lura sig själv. Blodsockervärden är ”löjligt” perfekta hela tiden – runt 4.5 med några tiondelar upp och ned. Desstom berättar ketonstickornas mörka färg hela tiden att ”ketosläget är lungt och stabilt” om man nu kan lita på dessa stickor.

  Någon blodketonmätare fick vi inte trots att vi beställde en och även om jag inte gillar konspirationsteorier så undrar jag om myndigheterna i det här fallet ändå inte arbetade bakom kullisserna för att hindra oss att ta reda på hur verkligheten ser ut. (Någon som vet?) Om det nu skulle vara på det sättet så får man kanske betrakta detta som en klar psykopatisk reaktion på våra framgångar med LCHF-rörelsen. Men allvarligt talat så tror jag inte att de i längden kommer att kunna hindra oss som verkligen vill bli friska från att ta saken i egna händer och göra oss av med de kolhydrater som uppenbarligen ”förgiftat” oss hur de än kommer att ”trixa”.

  För att spinna vidare på min konspirationstanke så kan jag inte låta bli att misstänka att myndigheter som försvarar vår kolhydratrika kost nog tänkt tanken på ”hur bra det skulle vara” om man kunde blockera LCHF-bloggarna med hänvisning till ”kvacksalverilagen” men det skulle förstås vara svårt när Annika och LCHF-kosten trots allt är godkänd sedan 2008.

  Som andra har rapporterat om Bulletkaffet så står vi oss också bra på den här ”smörberikade getostkakan” långt in på dagen.

 9. 9

  Jag körde med stavmixer i den höga plastbägaren som hörde till, det skvätte lite om jag inte var försiktig.
  Har provat 2 ggr men mått illa resten av dagen båda gångerna! Kaffe med grädde får räcka för mej. Kokosfett använder jag i min smoothie.

 10. 10

  Den här söta lilla mixern köpte jag på rusta. Den funkar perfekt till detta. Sen jar jag gjort i mitt tycke ett godare recept också:-) 2 msk kokosfett, 1 liten tesked koffeinfritt neskaffe, 1-2 msk kakao, 2 msk osaltat smör och när det är helg helg heller jag i lite sötningsmedel ibland. Ibland slänger jag i en äggula för näringens skull också.

  Just ja, länken till mixern kommer här….https://www.rusta.se/blender_450ml_svart_p90951444.html

  Lycka till med ditt nästa försök!

 11. 11

  har köpt på IKEA en liten silverfärgad visp (drivs med två AA batterier) för Latte förmodligen men den fungerar bra t.o.m direkt i en kaffekopp. Har bara halva koppen med kaffe. Kör med vispen ner till botten och upp en bit men ej för högt så skvätter det inte. Det blir inte såå mycket skum men en lite lagom ”latte-aktigt” på ytan. Räcker för mig. Vispen var billig runt 20 kr.

 12. 12

  #professor Göran#

  Är kaffe med ”getostkaka” det enda ni äter till frukost, eller bara en starter?
  Vad heter getostrullen, och var får man tag på den?

 13. 13

  Ha ha ha, jag gjorde exakt som du och brände mig rätt bra över armleden. Vis av mitt brända skinn använde jag en högre tillbringare istället och det funkade bättre. LIte för mycket ”bröt” för att få i sig kaffe med fett så nu drar jag bara i en tesked kokosolja och rör runt i kaffet. Det är ju det man ska få i sig ändå liksom./ Maria

 14. 14

  Bakebolle = stor skål 😉

 15. 15

  Jag brukar laga kakao (det ni kallar drickchoklad hos er i Sverige) åt barnen och ibland åt mig genom att blanda grädde och gammaldagsmjölk ungefär 50:50 och sätta i en knapp matsked kakaopulver och sen stavmixa. Det fungerar bra om man inte fyller stavmixern till mer än hälften. Sen mixar jag snabbt.

  Samma gäller när jag lagar äggmjölk med kakao i åt mig själv. Då brukar jag också se till så att stavmixerburken är fylld bara till hälften. Och jag stavmixar så där försiktigt.

  Om jag sätter för mycket sprätter genast allt kring.

 16. 16

  Ha ha sååå roligt! =D

  Och genast erkänner jag jag gjorde likadant och detta trots jag hade läst om vad händer då. Om nu tankeförmågan förbättras med LCHF hur illa till innan låg jag till egentligen?

  Numera har jag gått tillbaka blanda-med-gaffel-metoden, godast så tycker jag. 50g smör, 15g kokosfett (med smak) och 15ml MCT-olja och knappt 2dl vatten. Lagom för en man nära 100-strecket. Kg alltså.

 17. 17

  Ett smalt, lite högt mixerkärl och en stavmixer funkar hur bra som helst. Det blir mycket krämigt och gott ända ner till botten på kärlet och nästan allt hamnar i kaffekoppen sedan. På resa använder jag lattevisp och så stor kopp jag kan få tag på men är försiktig, det blir ju turbulent i koppen då också. Precis som Margareta skriver, blir kaffet och fettet blandat men inte med lika smarrig konsistens.

 18. 18

  För mej funkar en vanlig mixer och ett litermått av plast. Gott o enkelt tycker jag.

 19. 19

  @ Annika Dahlqvist:
  Det betyder bakskål =0)

 20. 20

  Och jag häller allt i en ren syltburk och kör sen med stavmixern!
  Syltburkar är bra till allt: snabbt sätt att vispa grädde på – använd en visp bara (till elvispen)

 21. 21

  Mariann. Getostrullen brukar bara kallas Chevre. Finns i charkdisken på lite större livsmedelsaffärer. Oftast är den omlindad med ”strå”.

 22. 22
  Professor Göran säger

  @ Mariann:

  Här är leverantören

  https://www.wernerssonost.se/173/Vara-ostar.html?p=173

  Kolibrie Chevre och kommer från Frankrike

  Prisvärd: 99 kr/kg på Willys

  Nuförtiden är denna cm-tjocka skivan toppad med några osthyvlade smörskivor vår frukost. Enkelt och gott.

  Nu blev jag så sugen att jag gjorde mig en kaka till 🙂

 23. 23

  Jag har också börjar köra med MBC mixad med stavmixer, men jag har klarat mig från splash. 🙂
  Kanske för att jag hunnit öva på äggmjölk (och tillbaka i min dystra historia även Cambridge-kuren).

  En nackdel för mig har också varit att jag får lite ont i magen och kan känna mig lätt illamående, men jag kom på en lösning. Jag tar MBC på morgonen, och precis innan tar jag ett halvt glas äggmjölk. Av någon för mig obegriplig anledning verkar det fungera. Äggmjölk gör jag 1-2 ggr per vecka och förvarar i kylen. Den varma varianten har jag aldrig förstått mig på, utan jag dricker den kylskåpskall eller rumstempererad (på jobbet). Som milkshake/glassmilkshake.

  På jobbet är det lite omöjligt att göra MBC, så istället brukar jag ta med smör i en liten burk och använda en sån där liten mjölkskummare. Det funkar som alternativ. Mina kollegor tycker jag är allmänt knäpp, men än sen då!
  Något lustigt hände dock för några dagar sedan. På min arbetsplats är vi fyra nationaliteter – svenskar, danskar, finländare och norrmän – och ibland är det stor skillnad mellan de olika matkulturerna. När jag tog fram mitt smör och blandade i kaffet – och alla som kände för det hade ojat och uschat färdigt – var det faktiskt en som sa att hon mindes att hennes faster hade tagit smör i kaffet. Min kollega är från Finland, och som jag förstod på henne var det kanske 40-45 år sedan. Det rolíga var att det hänt, att det inte är något nytt egentligen.
  Jag brukar faktiskt hänvisa till samerna och ost i kaffet när det är för mycket kommentarer om mitt smörkaffe, och då visade det sig att även i Finland lägger man ost av något slag i kaffet. Kommer dock inte ihåg vilken sort.
  Hittills är det ingen annan på jobbet som uppskattar smör i kaffet, så jag får ha mitt smör ifred. 😀

  Måste bara få berätta om ett riktigt LCHF-fynd; vi hade lite höstmarknadsdag här i lördags, och eftersom det är i fjällvärlden (Härjedalen), så finns det alltid försäljare med riktiga varor i stil med getost, rökt fisk etc, etc. En av försäljarna hade mjukost gjord på mjölk av fjällko. Jag smakade en liten bit och föll totalt. Fullständigt underbar! Gjord på opastöriserad mjölk, och smakar lite som Kvibille gräddädel, med ungefär samma konsistens, men ännu gräddigare.
  Fjällkomjölk har högre fetthalt än vanlig mjölk, så det kunde inte vara bättre!
  Skär mig en liten bit och tar det tillsammans med en kopp kaffe.
  Undrar hur det skulle smaka i kaffet…?

 24. 24
  Gunilla Ullenius säger

  Ett tips på var man kan fynda Magic bullet är tradera. Fast det kan dock sluta ganska dyrt nu så populär den åter blivit.

  Jag älskar chevre! Jag brukar faktiskt äta er frukost som kvällsgodis någon gång då och då. Smör på chevre, gott!

 25. 25
  Professor Göran säger

  Jag vet inte om jag skulle ”våga” köra Bullet-kaffe på jobbet. Man stirrar ändå tillräckligt på min lunchmat så jag är lite imponerad av ditt ”mod” jagooli.

  Undrar om vi i alla fall inte håller på att bli en ”sekt” med tanke på att våra matvanorna i vissa fall så kraftigt skiljer sig från det ”normala”. Men kan en sekt ha 25 % av befolkningen som medlemmar och fortfarande vara en sekt?

  Nå om vi nu betraktas som en sekt så kanske vi kan trösta oss med att vi i alla fall är en ”vetenskaplig sekt”.

 26. 26
  yvonne lofquist säger

  Och jag som gav bort min Magic Bullet! Fast jag tyckte att den var ”skvättig”, så det förvånar mig att den älskas av så många. Men jag har en mixer som tillbehör till den stora maskinen, så jag ska nog prova det där kaffereceptet någon dag.

 27. 27
  LCHFmademedoit! säger

  Gissar att alla som råkat skvätta runt när de mixat en MBC, numera använder sig av en större behållare för stavmixern. Personligen så blev jag inte nöjd med smaken av bara kaffe, kokosolja och smör, så jag lade till lite kakaopulver och vaniljpulver och fick en helt underbar dryck.

  Dricker den varje morgon, och står mig långt fram på dagen.

  Allt ekologiskt och naturligt, så klart!

 28. 28
  Elizabeth i Lappland säger

  Jag kört Bullet-kaffe några dagar, men jag har varit riktigt hungrig! Och lite illamående också. Kanske borde jag prova med äggmjölk innan, eller har nån nåt bra förslag. Annars tar jag lite fil med en gräddskvätt i och med en variant av Annika D’s flingblandning i.

 29. 29

  Använd muggen som hör till stavmixern (hög och smal) och ställ den på botten INNAN du startar den. Håll kvar den på botten medan den går.

 30. 30

  Jag har inte förstått varför det är så viktigt med ketos? Jag äter en liberal LCHF-kost och har inte satt mig in i detta med Ketos. Någon som kan förklara vinsten med ketos?

 31. 31

  Sivan Skrev:

  Jag har inte förstått varför det är så viktigt med ketos? Jag äter en liberal LCHF-kost och har inte satt mig in i detta med Ketos. Någon som kan förklara vinsten med ketos?

  Om ketos hos kostdoktorn här https://www.kostdoktorn.se/?s=ketos&submit.x=9&submit.y=7 och hos Annika här https://annikadahlqvist.com/?s=ketos

 32. 32

  Förlåt att jag skrattar, men det hade jag nog velat se =) Jag vispar det mesta i en hög smal plastbunke jag har. Då den är hög så skvätter det inte något, passar allt från grädde till mjölk. /A

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa