Billig tandvård

I morse var jag på min årliga tandhygienistkontroll. Hon kollade igenom tänderna – inga hål. Tog bort en del tandsten, 270 kr. Det är en ganska liten tandvårdskostnad per år.

 

Comments

 1. 1

  Och vad heter de? man skulle vilja gå till dessa tandläkare!
  låter för billigt!

 2. 2

  Är det skillnad i pris att gå till tandläkaren vs tandhygienist? Inte samma kompetens förstås, det förstår jag. En undersökning utan åtgärd hos tandläkaren är ju betydligt dyrare. Gör tandhygienister samma sak plus puts och rens?

 3. 3

  Säg till tandläkaren att hoppa över tandröntgen slentrianmässigt, så blir det billigare. Det finns ett fastställt pris från försäkringskassan som tandläkaren tar ut varje gång han röntgar, men sannolikt är det inte speciellt bra med röntgenstrålning i tid och otid. Framför allt inte om man snusar eller röker! Har tandläkaren inte hittat några hål på röntgenplåtarna de senaste åren kan han lika bra skippa det under ett antal år.

 4. 4

  Lars M Skrev:

  Säg till tandläkaren att hoppa över tandröntgen slentrianmässigt, så blir det billigare. Det finns ett fastställt pris från försäkringskassan som tandläkaren tar ut varje gång han röntgar, men sannolikt är det inte speciellt bra med röntgenstrålning i tid och otid. Framför allt inte om man snusar eller röker! Har tandläkaren inte hittat några hål på röntgenplåtarna de senaste åren kan han lika bra skippa det under ett antal år.

  Tack för det. Har du någon aning om vad priset är för röntgen?

 5. 5

  @ Lekman:
  Nej, men jag tror det ligger kring 350-400 kr. Det går ju att kolla med en tandläkare eller f-kassan.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Isabel:
  Det är tandhygienisten på Kvissleby Folktandvård som tar 270 för en behandling, åtminstone av mig. De kanske tar mera om man har mera problem än jag hade.

 7. 7
  yvonne lofquist säger

  Går man till vuxentandvården/odontologen iaf här i Göteborg så får man avdrag med 150 kr/år men det gäller antagligen bara om mottagningen är ansluten till FK.
  Sedan är det en annan sak att olyckas med att spräcka en tandrot, det kostar en hel del, hittills 19.000 och förmodligen lika mycket till innan det är färdigbehandlat. Ursäkta gnället, men det har varit jobbigt och ont.
  Dock är det tveklöst en god idé att gå till tandhygienist ca 1 gång/år.

 8. 8

  Jag har ätit LCHF i 1 år och 2 månader nu och är mycket nöjd med resultatet. Dock har jag fått mera tandsten. Tandhygienisten berättade att orsaken till att en del får tandsten beror på salivsammansättningen. Före LCHF åt jag ingen ost alls. Nu har det blivit mycket ost, så gott…

  Är det någon av er som har andra tankar om tandsten?

  Jag har nu slutat med ost bara för att se om det kan vara den.
  Det blir spännande!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa