Föreläsningar av Jonas Colting

Jonas Colting kommer att göra en föreläsningsturné.

Anmälan till jonas: colting(at)telia.com eller gå in på www.colting.se

 

Comments

 1. 1

  Jonas Colting är fantastiskt rolig att lyssna på! Det fanns helt klart mycket att hämta när jag var på en föreläsning 2011, även om jag redan åt riktig mat. Den kvällen förändrade mitt liv i storleksordning med Dr. Eenfeldts Matrevolutionen. För mig har dessa herrar betytt enormt mycket och jag är otroligt tacksam för deras arbete och engagemang!

 2. 2

  De som äter enligt LCHF har antagligen fått i sig mer broccoli än många andra.
  Det ska ni vara väldigt glada för med tanke på dess egenskaper som att sänka blodtryck och killing cancer.
  Tidigare har jag varit lite frusterad över var man kan hämta kunskap men den här Dr Mercola tycks fixa till ordningen.
  Läs själva här.

  Av Dr Mercola:

  Montering vetenskapliga studier har visat att broccoli är en av naturens mest värdefulla hälsofrämjande livsmedel. Vetenskapen har bevisat gång på gång att naturen är den bästa läkaren, och maten är den bästa medicinen.

  En färsk studie, publicerad i American Journal of Hypertension, 1 bidrar till fästet vetenskapliga bevis om broccoli s anmärkningsvärda hälsofördelar. En förening i broccoli, glukosinolat, ger en metabolit kallas sulforaphane som avsevärt kan förbättra ditt blodtryck och njurfunktion enligt denna senaste djurstudie.

  Sulforaphane är en organisk svavel förening som finns i korsblommiga grönsaker som broccoli, brysselkål, kål, blomkål, pepparrot och ruccola – men det är högst i broccoli groddar.

  Sulforaphane har visats ha antidiabetiska och antimikrobiella egenskaper, och även dödar cancer stamceller, som saktar tumörtillväxt. Forskare tror att eliminera cancer stamceller är nyckeln till att kontrollera cancer.

  Detta är något de nuvarande kemoterapi inte kan göra, men mat kan! Den senaste forskningen bekräftar broccoli fördelar utöver att förebygga cancer.

  I denna 2012 studie hypertensiva råttor med nedsatt njurfunktion ges sulforaphane. Den naturliga föreningen förbättrade råttornas njurfunktion och sänkte deras blodtryck genom att normalisera en process som kallas DNA-metylering.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa