Sjukdomar AB

Sjukdomar AB, en TV-film om hur läkemedelsindustrin alltmer behärskar världsmarknaden. Om man kan sälja mediciner till alla friska människor i världen tjänar man väldigt mycket pengar. Och läkarna hänger med i karusellen.

 

Comments

 1. 1

  Detta var en mycket intressant film. Passa på, den verkar bara finnas tillgänglig i 29 dagar!

  Många farmaceptiska företag producerar livsviktiga mediciner. Men om vi tittar noggrant så finns det fler mediciner än sjukdomar. Kan det vara så att sjukdomar skapas för att kunna sälja medicin som botar dem?

  https://www.svtplay.se/video/293856/sjukdomar-ab

 2. 2

  Mediciner och fel kost = sjukdomar – och forskningen är åt hållet styrd för att sponsra detta av industrin som producerar mediciner och fel kost.

  Kaliber 14 maj 2006: ”Reportaget belönat med en Guldspade 2006 ! – Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad ?”

  Dags nu för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – att ta saker och ting i egna händer

 3. 3

  Såg den filmen också. Mycket upplysande tyckte jag. Den borde ingå i utbildningen för alla unga studerande. Hur manipulerande man säljer ut antidepressiva medel i TV reklam t.ex. Depression är bara en själslig förkylning och botas med denna medicin 🙂 Det kallas för kvacksalveri enligt vad jag lärt mej. Hur man hårt pepprar ut budskap till unga att de kan ha en farlig sjukdom som slår till när de blir äldre om de inte börjar medicinera nu. Hur professorer nu för tiden kan gå omkring som levande reklampelare. En intervjuad jämförde dem att likt formel 1 förare som har overallen fullsmetade med oljeboljebolags dekaler har de sin ”vita rock” fullsmetade med läkemedels dekaler. Man får hoppas myndigheter någon gång börjar reagera, eller är det för sent? Det är en ekonomiskt accelererande beroendespiral mellan läkemedelsbolag + många läkare, forskare, professorer osv., som är svår att vända, men någon gång måste det ske.

 4. 4
  Jørn M. Vikse säger

  Kan ikke se filmen i Norge, til tross for at det står ”kan visas i hela verden” 🙁

 5. 5

  @ Jørn M. Vikse:

  Maila till Svt och fråga om dom kan ordna det.

 6. 6

  Bra, Josef!

  Vad borde inte 90 % av befolkningen kunna åstadkomma??

  Bara de visste hur allvarligt det är!

  Det är vår sak att se till att dessa 90 % blir medvetna och kan ta sitt eget ansvar = varor i butiken som aldrig blir köpta eller mediciner som patienten VET inte behövs…

  Septemberhälsningar
  Rolf Aronsson

 7. 7

  @ Rolf Aronsson:
  Rolf Aronsson Skrev:

  Bra, Josef!
  Vad borde inte 90 % av befolkningen kunna åstadkomma??
  Bara de visste hur allvarligt det är!
  Det är vår sak att se till att dessa 90 % blir medvetna och kan ta sitt eget ansvar = varor i butiken som aldrig blir köpta eller mediciner som patienten VET inte behövs…
  Septemberhälsningar
  Rolf Aronsson

  Jo… – Rolf – så är det ju = det har ALLTID varit, ÄR och kommer ALLTID att vara så att Wi som konsumenter ENVÄLDIGT styr vad som finns att köpa i form av varor och tjänster. Det Wi köper består – och det Wi ratar försvinner – bokstavligt talat.

  Men reklamen ”styr” ju fortfarande i stort vad Wi köper – så därför är det ju som det är med konsumentMAKTEN i dags dato.

  Men Annika har ju BEVISAT att det kan ändras – med tanke på hur många som idag äter rätt – och det har skett på 7-8 år.

  FANTASTISKT ❗

  Så mitt tips blir att sluta med att läsa tidningar (som är proppade med reklam), neka reklam i brevlådan, stäng av TV´n (= byst med reklam) och sök de nyheter Du efterfrågar på nätet istället.

  TREVLIG HELG ❗

 8. 8

  Jag tycker att det är skrämmande att man kan köpa sig till reklam i en såpa så som de gjorde i Holland.Undrar hur ofta det förekommer i TV-program…

 9. 9

  # 7 Rolf

  Kan bara hålla med dig!!!!

 10. 10

  Dokumentärfilmstrilogi:
  https://www.artimus.se/productions.php

  En dokumentärfilmstrilogi om hur läkemedelsindustrin tillåts agera på ett sätt som
  hotar det civilicerade samhället genom att media, politiker och inte minst läkare låter sig manipuleras. Mediciner står för den enskilt största kemiska påverkan på människan vilket kräver statliga regleringar, internationellt samarbete men också insyn, öppenhet och journalister som granskar och ifrågasätter istället för att låta sig bli köpta av PR-byråer som förvandlar reklam till information och nyheter.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa