Fetmakirurgi dyrare än förväntat

På Svt.se.
Det är alla komplikationerna efter operationen som fördyrar vården. Och ännu har man inte sett långtidseffekterna.
De som var med i SOS-studien som redovisas, opererades med Gastric banding, vilket inte gör samma ingrepp i metabolismen som gastric by pass gör.

 

Comments

 1. 1
  Stefan Bystam säger

  Tja,

  Vad skall man säga.

  Dom skriver
  ”Antalet svenskar som opereras på grund av fetma har tiodubblats de senaste tio åren. Tidigare studier har visat att de som genomgått fetmakirurgi har fått en bestående viktminskning på 20 kilo mer än de med svår fetma som inte opererats. ”

  Jag kan slå vad om att dom inte har jämfört med några som har valt att äta LCHF kost. Och sedan har man ju alla andra problem som dom opererade får som vi LCHF:are slipper.

  Vi får också enorma hälsovinster som ju alla på denna sida vet. Själv kunde jag ta bort allt måltidsinsulin dag 1 och nattinsulinet efter 5 dagar. Jag har inte behövt något insulin sedan dess och har perfekta blodvärden.

  Mitt senaste HBA1C var på 31 mmol/mol.

 2. 2
  Professor Göran säger

  Om sjukvårdsindustrin med allt som denna innefattar kan tjäna enorma pengar på skattebetalarna på kort sikt så är de förstås knappast intresserade av kostnaderna på lång sikt.

  Men om folk snabbt kan bli friska genom att äta naturlig mat med LCHF och utan någon inblandning av sjukvårdsindustrin så är den här insdustrin helt plötsligt väldigt intresserad av de ”skador på lång sikt” som LCHF kan leda till. Här finns inga skattepengar att hämta.

  Det är kanske är detta som är det ”sjuka” med sjukvården idag!

 3. 3

  En kvinna som intervjuades hade opererat sig för andra gången. Om jag minns rätt med 10 års mellanrum.Eftersom hon inte förändrade sina matvanor gick hon upp i vikt igen.

  Vilka matvanor hon hade framgick inte, varken före eller efter eller mellan operationerna!

 4. 4

  Nr 3

  Men tydligen hade det med kosten att göra…… märkligt?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa