Lars Bern om Cancerfonden igen

Westermark bekräftar mina farhågor, Lars Bern på Newsmill 120821.

Cancerfonden ifrågasätter inte varför industrin inte forskar på orsakerna till cancern.

 

Comments

 1. 1

  Ibland hör man sägas att lever man tillräckligt länge så får alla cancer.
  Det kan ju knappast vara sant eftersom alltför många faktiskt drabbas av cancer mellan 55-70 år. Jag känner till många i min bekantskapskrets som drabbats av cancer just i den åldern. Däremot känner jag inte till att man drabbats av cancer i högre ålder än så. Något undantag finns. Cancersjukdomarna varierar mellan prostatacancer, bröstcancer, lungcancer, hjärntumör, magcancer, skelettcancer. Många jag inte känner men kan läsa om i pressen drabbas ju också av cancer i betydligt yngre ålder än 55.

  Jag har ingen bra koll på dödsannonser, men nog lär det stå – Tänk på Cancerfonden – rätt ofta.

  Förebyggande forskning vore ju välkommet. Det genetiska arvet spelar mindre roll har jag läst i boken Anticancer, av läkaren David Servan-Schreiber.

 2. 2

  Lekman

  Instämmer i dina iakttagelse, flertalet i min yrkes och privata krets som drabbats av cancer har varit yrkesverksamma stadsbor 60-65, alltså före pension, inte speciellt hög ålder.

 3. 3

  PerH Skrev:

  Lekman
  Instämmer i dina iakttagelse, flertalet i min yrkes och privata krets som drabbats av cancer har varit yrkesverksamma stadsbor 60-65, alltså före pension, inte speciellt hög ålder.

  Ja, precis samma iakttagelser. Jag kan också lägga till tarmcancer i listan av cancertyper. Tror också att jag kan lägga till cancer i sköldkörteln och cancer i bukspottskörteln. Dessvärre har ingen i min bekantskapskrets överlevt så när som på en som tagit bort sköldkörteln. När det gäller den äldre generationen 80+ 90+ har jag endast hört två äldre kvinnor med bröstcancer, som avlidit därav. Den äldre generationen har snarare stroke, hjärtinfarkter o diabetes. Lungcancer och KOL kan man helt eller förmodligen nästan helt skylla på rökning, även om det finns annan anledning därtill, asbest och liknande.

 4. 4

  Faktum kvarstår dvs. Cancerfonden fokuserar inte på kostnadseffektiviteten i vården och därmed kommer dom inte att få pengar av mig eller mina vänner…..

 5. 5

  Kostdoktorn har många inlägg om cancer under kategorin sjukdomar/cancer.:
  https://www.kostdoktorn.se/kategori/sjukdomar/cancer/

 6. 6

  @ Lekman:
  Kanske de, som är predisponerade för cancer får sin sjukdom under sin aktiva period, medan de, som har bättre gener klarar sig. Cancer är ju en misslyckad celldelning, som ger upphov till defekta, men livsduglige celler. När man blir äldre saktar cellernas delning av och risken för fel minskar därvid.

 7. 7

  Jag vill påminna om att 93% av de med bröstcancer har ”rotfyllningar”.

 8. 8

  @ Dennis:
  Vad är genomsnittet för gruppen i fråga vad gäller rotfyllningar oavsett bröstcancer?

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  @ 7 Dennis:
  Ja enligt Bruce Fife i Stoppa Alzheimer nu så är rotfylllningar en stor anledning till sjukdom. Den döda tanden sipprar hela tiden ut bakterier i blodet.
  Men äter man LCHF så blir tänderna friska och orsaken till rotfyllningar upphör med tiden.

 10. 10

  @ 9

  Låter ruskigt. Vi är många som har en rotfyllning. Vad kan man göra? Blir bakterieläget bättre med LCHF? Äter enligt LCHF sedan sex månader.

 11. 11

  @ AL:
  Dra ut tänderna och sätt in lösgommar! Kanske implantat kan vara en lösning? Jag tror att generationen som sköljde tänder med fluor har ett bättre läge. För oss 40-talister är det nog lösgommarna som är den slutliga lösningen.

 12. 12
  Professor Göran säger

  Det är mycket vi inte vet!

  Apropå tandhälsa. När jag läste Bruce Fife Stoppa Alzheimer Nu så bestämde jag mig för att ersätta alla mina amalgamfyllningar (nya sådana är ju förbjudna idag) och detta har inte försämrat min hälsa. Vilken nytta det gjort är förstås svårt att säga men det känns bra. När det gäller rotfyllningar så kostar varje implantat runt 20 tusen så det är lätt att detta blir alltför dyrbart om man har några sådana. Att bakterier som kommer in i kroppen via infektioner tänderna verkar vara en erkänd orsak till hjärtsjukdom och skador på centrala nervsystemet och inte heller att tandhälsan försämras av kolhydrater är ju speciellt kontroversiellt.

  Vad vi vet är däremot att cancerceller gynnas av höga blodsockerhalter så det är nog en bra terapi att ligga i ketos hela tiden även om man inte har utvecklat cancer.

  Vi vet också att dåligt immunsförsvar inte är något vidare i ett cancerperspektiv vilket är yttelrigare ett skäl att undvika kolhydraterna..

  Jag har faktiskt inte sett någonting som skulle tala mot de uppenbara fördelarna med att befinna sig i ketos dvs skippa kolhydraterna helt och hållet.

 13. 13

  På 60 år lyckas man nu alltså att bota 50% av dem som drabbats av cancer. Men hur många procent av befolkningen drabbades av cancer för 60 år sedan? Har inte cancerfallen ökat lavinartat sedan dess och är inte detta i så fall det mest alarmerande?

 14. 14

  Jag kan börja stödja cancerfonden den dagen dom uppmanar folk att äta bra mat (lite kolhydrater). Det är konstigt att man forskar så mycket på vad man kan göra efter att man fått cancer men inte så mycket på hur man kan förebygga cancer.

 15. 15
  ragnhild säger

  #7; Du skoiar – inte?
  #8: !!!
  #9;” Den döda tanden sipprar hela tiden ut bakterier i blodet”:
  Hur går det till. .Dr. Annika – kan du förtydliga det alvarliga påståndet/ beskedet. Bruce Fife – förklarar han??

  #10; Stå på med tandhygien – el.borste-tandpätare/tråd – på det sättet ble jag af (hjälpte inte med lchf) med tandsten.

  #11; Senaste jag läste; så slutar inte implantater till tätt nog – tyvärr = bacteriesamling och sanering efter ca. 10 år.

  Rotfylningar; – skippa inte tänderna för det 😉 – men öka på med tandhygien, byt ut amalgan (en om gången vid varje tankläkarebesök), och ät lchf. Låt inte skitmatintaket gå så långt att kroppen bestämmer sig för att nog är nog…

  Hilsen ”got there” 😉

 16. 16

  @ Dacke:

  Apropå fluor vill jag rekommendera boken ”The Devil´s Poison” av Dean Murphy.

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  @ 15 ragnhild:
  Det var ungefär så här: I en frisk tand cirkulerar det alltid blod i små kapillärer. En tand som är rotfylld är död och det finns ingen cirkulation. Då växer det till bakterier i kanalerna, som sipprar ut i stödjevävnaden under tanden.
  Bruce Fife förklarar.

 18. 18

  Intressant här. Jag saknar ett bättre forum med en annan struktur och där man själv ska kunna skapa en s.k. tråd. Här blir man tvungen skriva under någon rubrik som kanske inte alls passar in. Ta tag i detta Annika.
  Precis så, bakterier har ingen annan väg att ta än in i vävnaden e.t.c.
  Verkar också så att ev bröstcancer uppstår på samma sida som man har rotfyllningen.
  Precis som med amalgam så är väl denna enda lösningen att plocka bort eländet.
  Skandal att inte sådant här material och behandlingsmetoder går igenom medicinsk kontroll.
  Här kommer en länk.
  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/02/18/dangers-of-root-canaled-teeth.aspx

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  @ 18 Dennis:
  Jag har ingen tid och ork , eller datorkompetens, att skapa andra och bättre forum. Det måste andra göra. Finns det tips på bra existerande?
  Ett forum är föreningen Vetenskap och folkbildning’s disussionsforum, men de personer som finns där brukar försvara de etablerade dogmerna med näbbar och klor, och tolererar inget ifrågasättande.
  Problemet är att om man vill framföra ett eget idékomplex är det lätt att det drunknar i ett diskussionsforum. Då kan det vara bättre att starta en egen blogg och hoppas på att den får ett brett genomslag.

 20. 20
  ragnhild säger

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/02/18/dangers-of-root-canaled-teeth.aspx

  Takk dr. Annika
  Takk Dennis

  Enda en grunn til å holde seg til/äta lchf = styrke immunforsvaret. En grunn til å ungå rotfyllinger også! –

  Alternativer til rotfylling: Les artikkelen – mot slutten…..

  Jeg vet ikke hvor mye tannhygienen kan hjelpe – men skade gjør den ikke. Dette var (for meg) virkelig noe å tenke på. Finnes der tandläkare (i Sverige/Norge) som er såkalt ekologiske när det kommer til att ta bort/sanere rotfylnnger.

  Obs. här (i artikkelen) blir tandimplantater forsvart – = alla bakterifylda (i den døda tanden) kanaler blir eliminerad!?

  Takk, takk igjen for kjærkommen, uhyre viktig folkeopplysning – wow 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa