Cancerforskningen måste befrias från industriintressen

Lars Bern har skrivit en artikel på Newsmill.

Vi måste inse att industrins intresse inte sammanfaller med allmänintresset på det här området. Det cyniska i situationen är att för industrin gäller det att hålla cancerpatienterna vid liv så länge som möjligt utan att de blir helt botade. Döda och friska cancerpatienter ger inga intäkter.

 

Comments

 1. 1
  tommy karlsson säger

  för cancerfria människor är kolhydrater inte essentiella- för dom drabbade göder kolhydraterna tillväxten av cancercellerna- kunskap och hypotes

 2. 2
 3. 3
  Vox Humanae säger

  Annika
  Tyvärr helt utanför ämnet, men kan man maila till dig?

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2 bo:
  Jag har en sund skepsis till forskning som kommer fram till att en sådan naturlig och ursprunglig mat som ägg skulle kunna vara farlig. Man kan tänka sig urbefolkningar, som hade tillgång till fågelägg, där individerna trillade av pinn, av hjärtinfarkt, på löpande band. Är det fler än jag som tycker att det låter osannolikt?

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Vox Humanae:
  Javisst. I min länklista i högermarginalen har jag länken ”Maila mig”
  MIn mailadress är annika.dahlqvist(at)telia.com.

 6. 6

  Apropå den industristödda forskningen – Kaliber 14 maj 2006: ”Reportaget belönat med en Guldspade 2006 ! – Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad ?”

  Mitt svar på det är JA ❗

 7. 7
  Sebastian säger

  I naturen finns det fågelägg bara under en kort period
  på våren.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  @ 7 Sebastian:
  Ägg håller sig väldigt länge.
  Men den som tror på att ägg är farliga att äta kan ju låta bli dem.
  Är det någon som har länkar till jämförande interventionsstudier där ägg finns med som enda skiljande variabel? Observationsstudier har som bekant inget bevisvärde.

 9. 9

  Det jag läst och sett av Docent Jan Hammarstens forskningsframsteg vilka bl.a. kom fram till att förhöjt insulin är positivt korrelerat både med prostataförstoring och prostatacancerns agressivitet är helt enastående.
  Att han sedan tydligen fick avslag för att göra en mindre interventionsstudie i hur aktiv insulin ändring kan påverka bägge förloppen är en absolut skandal. Jag vet inte var/vad exakt han sökte. Statliga medel? ”Cancerfonden”?
  Det går ju inte att ta patent på att patienter blir friska genom att byta kost.
  Men att Hammarsten inte fick några bidrag indikerar klart att både statliga(?) och välgörenhetsfonder är styrda till stor del av kommersiella intressen, alltså läkemedelsindustrin. Hur har dom lagt upp det? Betalar dom en bråkdel av alla studieförslag de tycker är bra, har dom helt enkelt köpt topparna rakt av, erbjuds lukrativa industri- poster/toppjobb eller hur går det till?
  Många får lida och dö i förtid p.g.a insulinets och alltså kostens roll tystas ned.

 10. 10
  Lars Bern säger

  @stenbj
  Det är tyvärr mycket svårt att direkt sätta fingret på relationerna mellan forskningsetablissemanget och Big Pharma. Eftersom hela läkemedelsindustrin badar i pengar har den en enorm dragningskraft på hela forskarkåren. Man ordnar påkostade seminarier på exotiska platser och bjuder in de viktiga opinionsbildarna att komma och hålla föredrag, man hjälper till att skriva vetenskpliga meriterande artiklar som man sedan ser till att ledande tidskrifter publicerar. Det går att räkna upp mer, men summan blir en kultur som är korrumperad av pengar och som styrs helt av industrin. Att forska och göra karriär och samtidigt vara helt oberoende är mycket svårare, speciellt som oberoende forskningsanlag nästan inte går att få.
  Man får heller inte glömma att industrin och läkarkåren har vissa gemensamma intressen. Metoden att prioritera medicinbehandling ger läkaren en mer framträdande roll i vården medan livsstilsförändringar ju är något som vi själva beslutar oss för och om vi lyckas behövs kanske inte doktorn.

 11. 11
  Jon Jonsson säger

  Varför ser man aldrig några Lchf-nyheter på diabetespatientföreningens hemsida https://www.diabetes.se/?

  En med inside information är Peter Rost.
  Han var vice vd för Pfizer, toppchef på en av de största läkemedelsjättarna i USA, fram tills han började berätta för mycket.

  Läs gärna hans bok Sjuka pengar.
  En detalj i boken är beskrivningen av hur läkemedelsbolagen köper patientföreningarnas lydnad. I de fåtal fall de vägrade lyda startade de själva upp konkurrrerande, lydiga, patientföreningar.

  Jag tror att läkemedelsindustrin i världen hänger samman och att metoderna är rätt likartade i olika länder.

 12. 12

  En annan bok om pillerindustrin är ”Piller & Profiter” av John Virapen.

 13. 13
 14. 14

  En folkrörelse för en hälsosam livsstil (LCHF) m.m. minskar ”Big Pharmas” inflytande.

 15. 15
 16. 16

  Cancer på bukspottskörteln kan bekämpas med koständring, fann dr Gonzalez, men han blev stoppad av den amerikanska cancerindustrin:

  https://www.newspringpress.com/whatwentwrongintro.html

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa