Sanslösa forskningsresultat

Svd.se: Popcorn är nyttigare än grönsaker.
Hur man bara kan få för sig att säga att popcorn är nyttigare än grönsaker, utan ett uns av praktisk forskning på människor, bara teoretiskt trams.
Om någon till äventyrs skulle få för sig att tro på detta – att skalen i popcornen skulle vara nyttiga – så får den väl sitta och pilla bort det vita fluffiga majsstärkelseeländet, och bara äta skalen då.

 

Comments

 1. 1

  Nu har nyhetstorkan nått ökennivå. Allt som har med majs att göra har ett jättehögt GI och de antioxidanter som eventuellt följer med förlåter absolut inte de snabba kolhydraterna.

 2. 2

  ”Bara två saker är oändliga, universum och den mänskliga dumheten. Men när det gäller universum är jag ännu inte absolut säker”.Albert Einstein.

 3. 3

  [url=https://www.sciencedaily.com/releases/2012/08/120801132606.htm]Artificial Butter Flavoring Ingredient Linked to Key Alzheimer’s Disease Process[/url]

 4. 4
  Pre-diabetiker säger

  Vi som hör till ”pre-diabetikerna” hoppar över popcorn!
  Mycket kolhydrater/stärkelse.
  https://www.fineli.fi/food.php?foodid=33069&lang=sv

 5. 5

  Tittar man nere i högra hörnet på denna sida: https://www.vancouversun.com/search/search.html?q=popcorn

  Så hittar man nog förklaringen.

 6. 6
  Sebastian säger

  Är det inte så att det odlas väldigt mycket majs
  i USA.
  Som söker köpare.

 7. 7
  Hälsa är livet säger

  @ Sebastian:
  Yep! Majs odlas i kopiösa mängder i USA. Dessutom är den genmodifierad och besprutad med alla möjliga miljögifter. Sen försöker de lura oss att tro att den skulle vara nyttig…

 8. 8

  SVD igen Snart värre än Aftonbladet
  Popkorn – Omega 3 m. fl. stort uppslagna SVD byfåneartiklar. Har journalisterna på SVD något omdöme eller är de bara skolepöjkar som nyss gått ut journalisthöskolan eller har de gått ut något överhuvudtaget? Kanske lärlingar Hur är det med Redaktionschefer har de inget ansvar för denna idiotjournalistik som tid som annan slås upp med jättestora rubriker för att sälja lösnummer i allra bästa Aftonbladetstil. Fy fan för deras trovärdighet. Häromdagen fick jag Erbjudandet om att prenumerera. Ack SVD er trovärdighet ligger på botten av avfallshinken.

 9. 9

  Från Text-TV i går: ”Rekordtorkan i USA har dessutom gjort att priset på majs gått upp med 23 procent under samma period [juli]”

 10. 10
  Hälsa är livet säger

  @ maxiq:
  Samma ”problem” stod det att de har med sockerrörsplantagerna i sydamerika samt veteodlingar. Vilker tur att jag inte berörs av det då jag aldrig äter dylikt och köper mest viltkött 🙂

 11. 11
  yvonne lofquist säger

  Det är ju inte ens särskilt gott ! Möjligen den där kemiska smörsmaken kan luras lite, men själva majsens textur upplever jag som någon sorts uppmjukade träbitar.
  Detta slabbas det med på alla biografer för att inte tala om ungdomarnas hemmafixande i mikron till TV-godis. Beklämmande!
  Förresten, har ni tänkt på att det framställs kyckling som är ”majsuppfödd”, den säljs som extra hög kvalitet och jättedyr är den också. Kanske det finns fler animalier som får den sortens foder för att bli ”lite bättre”.

 12. 12

  Kanske samma folk som kom på detta som kom på att man kan banta med hallonbåtar?

 13. 13
  Peter Andersson säger

  Om man poppar själv, t.ex en deciliter popcorn i en deciliter olivolja eller i en deciliter smält smör, så blir den totala balansen ändå ganska bra jämfört med mycket annat, särskilt viktigt när man har bråttom och inte tid för långkok – all mat behöver inte vara så jäkla perfekt hela tiden, ibland kommer man långt med att nöja sig med ett mellanmål som är mindre dåligt, popcorn ger dessutom mycket volym (mättnadskänsla) och en enda sketen deciliter torra popcorn blir ju faktiskt inte mer i vikt när de poppat klart trots att de då fyller upp en hel skål. Sköljer man sedan ned det hela med något bra i lämplig volym så blir procenten popcornkolhydrater nästan försumlig.

 14. 14

  Jag följer i stort sett LCHF, men när jag har gäster med barn som inte är LCHFare får man ”bjuda till” lite. Förutom bl.a nötter och bär brukar jag ta till just Popcorn, visst är det inte nyttigt, men tror ändå att de tillhör de bättre alternativen av de dåliga. Ställer även fram oliver, lite grönsaker med dipp till, mörk Choklad mm men det är inte alla barn som gillar det. Popcorn brukar gå hem hos de flesta. Hemmagjord glass äter dock de flesta, gjord på riktiga råvaror är det en av mina få ”blodsockerhöjande” laster, tror det är helt OK om man bara äter det ibland. Det är det dagliga nötandet som ställer till det, inte avvikelsen vid festtillfället.

 15. 15

  Vad har popcor för glykemiskt index? Majs har i alla fall högtGI.

 16. 16

  HelgeK

  Hemgjod glass? Långt innan jag började med LCHF köpte jag en glassmaskin
  för att slippa de dåliga fetter industrin använder, men jag
  lyckades inte spara någonting av glassen jag gjorde pga sockret
  . Jag äter nu för tiden vispgrädde med frysta hallon, blåbär eller
  Kakao pulver. Det är godare än glass, och jag vill gärna ha tillbaka
  mina rutiga magmuskler. Jag tror inte åldern gör det omöjligt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa