Livet efter viktoperationen

Maria Jallow skriver i Kostdemokrati.se om livet efter viktoperationen.
Maria känner knappt någon som är nöjd många år efter operationen. Problemen hopar sig med tiden.

 

Comments

 1. 1

  ”Maria känner knappt någon som är nöjd många år efter operationen. Problemen hopar sig med tiden.”

  Jo… – för felaktigt kosthåll kan väl ej opereras bort – eller ❓

 2. 2
  ragnhild säger

  Takk til Maria Jallow. Ja, slik kunne jeg tenke meg at tilværelsen kunne bli for de mange som tok/har tatt en av disse magestympningsoperasjonene. Og tenk dere at også barn er ”innlemmet” i denne måten å hanskes med overvekt. Så trist, så trist….

  Dine ord treffer både hjertet og forstand – skulle ønske dette ble publisert mange steder – både i Sverige og utland. Jeg imponeres – og gråter. Lykke til… du kan utgjøre en forskjell Maria.

  Hvordan har dette vannviddet fått utvikle seg….. ? Och så tyst……..

 3. 3
  Jan-Erik S. säger

  Sorgligt att läsa detta vittnesmål.

 4. 4
  40-talist säger

  Av en händelse kom jag i samspråk med en person jag inte alls kände. I samtalet så berättar hon att hon gjort en magoperation för ett par år sedan. Hon såg normalviktig ut nu och jag vet inte hur hon sett ut förut. Hon kunde bara äta små portioner sju gånger om dagen. Åt hon för mycket fick hon diarré/kräktes.

  I övrigt känner jag till 3-4 st som magopererat sig, alla har gått ner i vikt, men hur de mår vet jag inte.

  Det är precis som med diabetes, plötsligt känner man flera stycken som har diabetes och har andra i sin närhet som har diabetes. Nu känner man till flera som har magopererat sig!

 5. 5

  Även Danmark börjar uppmärksamma problemen efter Gastric Bypassoperationer.

  Förra sommaren publicerades en artikel med rubriken … Syge fedmeopererede vælter ind på hospitalerne. Läs mer … https://www.kostdemokrati.se/links/2011/06/18/syge-fedmeopererede-vaelter-ind-pa-hospitalerne/

  Men att sluta operera och äta riktig mat är en slutsats som tar lång tid att dra. Den genomsnittliga ledtiden för nya vårdmetoder är 12 år i Sverige (!). Undra om danskarna är lika tröga? Om näringslivet hade opererat med ledtider av den storleksordningen – då hade vi inte haft något näringsliv.

  Vårdsektorn är däremot en skyddad sektor som saknar övergripande styrning, som inte behöver prestera eller bry sig om kunderna. Skattepengarna trillar in hur dåligt man än presterar och kunderna bara köar upp. I Sverige kostar sjukvården 10 % av BNP eller 85.000 kronor per förvärvsarbetare och år.

  Bristen på management drabbar även vårdpersonalen där många går på knäna på grund av psykisk och fysisk utmattning. Äter man dessutom fel så utvecklas lätt långvariga sjukdomsproblem.

  Ett paradis för lycksökare som kan avancera i hierarkin utan att kunna särskilt mycket eller behöva prestera resultat. Det går att prata sig uppåt för att sedan förvara sin position, där t.ex. LCHF uppfattas som ett hot.

  Industrin är skicklig på att urskilja lämpliga bundsförvanter inom kåren som de sedan stödjer på olika sätt, t.ex. ekonomiskt genom att avlöna dem och utnämna dem till adjungerade professorer. Det brukar imponera på politiker och på folk i allmänhet.

  Avsaknaden av styrning, uppföljning och kontroll gör att avarter som Gastric Bypass kan komma in i systemet.. En av vår tids största politiska och medicinska skandaler, som alltfler nu kommer till insikt om. När tillräcklig många förstår – då brister bubblan och ansvariga kommer att två sina händer.

  Utvecklingen inom vården står folket för, emedan vårdens företrädare har intagit en försvarsposition där de förvarar t.o.m Gastric Bypass. Ansvariga förtroendevalda politiker måste i denna situationen agera, göra sitt jobb. Risken är annars stor att de förbrukar sitt förtroende, vilket visar sig nästa val.

  Läs gärna själv vad en GBP är för något …. Oskuret är bäst! … https://www.kostdemokrati.se/wp-content/uploads/Oskuret_%C3%A4r_b%C3%A4st_2sidor.pdf

  Leif Lundberg
  Civilingenjör / Managementkonsult / Samhällsinnovatör

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa