Läkemedelsindustrin författar vetenskapliga studier

I Newsvoice:  Psykiatri – Läkemedelsindustrin författar ”Vetenskapliga studier” – Läkare signerar och ersätts.

Det är precis så det går till. Läkemedelsindustrins folk är smarta. De har resurser till att knyta till sig de allra smartaste läkarna. Dessa får en lättsam arbetsuppgift som genererar stora inkomster. 
Betydligt behagligare och lönsammare än att harva patienter på en sjukhusklinik eller vårdcentral.

 

Comments

 1. 1
  Stefan Bystam säger

  Jag tycker att denna utveckling är skrämmande. Det förvånar mig att läkarna ”bara” är intresserade av pengar utan att göra sin läxa och undersöka vad dom egentligen skriver under på.

  Men den allmänna tendensen numera verkar bara vara pengar ner i plånboken så snabbt som möjligt. Det är deprimerande att vissa läkare låter sig köpas på detta sätt.

  Då är det desto skönare att se sådana som dig Annika som står upp för din åsikt i ur och skur även när det drabbar dig yrkesmässigt.

  Vi behöver fler som dig!!!

 2. 2
  Rolf Löfgren säger

  Boken ”Forsknings-Fusket!” av Ralf Sundberg beskriver mycket bra hur forskning och reklam fungerar. Det är en rutten värld vi lever i. Mycket läsvärt.
  https://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172412216

  Stort tack till dig Annika för ditt enorma arbete för allas vårt bästa.

 3. 3
 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Stefan Bystam:
  Läkare är bara vanliga människor och det som driver människor mest är makt och pengar, och där är säkert pengarna den starkaste drivkraften.

 5. 5
  ragnhild säger

  jag var inne på olivoljan och den italienska maffian på en annan tråd; Här har vi denna simpla värksamheten spridd sig til astronomisk/gigantisk nivån – och anses även för vara ”sofistikert” – något att se opp til/look up to – admire; läkare, forskare – ansatte i industrien. Unnskyld, italienera – men ”maffia-begreppet” har senn länge sprids sig till andra länder och verksamheter. Vad kan man annars kalla läge/situationen?

  Forskare: Inte låta dig ”otnytta”/bruka – vara ett värktyg för industrien.. tänka till.

 6. 6
  ragnhild säger

  p.s.: Simpla (svorsk). På norsk; simpelt och betyder/omoralisk !!

 7. 7
  Professor Göran säger

  Finns det ”något hopp” för mänskligheten när man nu klart och tydligt ser denna oerhört omänskliga cynism genomsyra samhället på dess ”högsta nivåer”?

  Själv skulle jag förstås vilja kalla dess ”högsta nivåer” för samhällets absolut ”lägsta nivåer” ur moralisk synpunkt som Ragnhild är inne på. Cynism och omoral är kanske också synonymer.

  Var skall detta sluta någonstans?

 8. 8
  Anders S säger

  ”Patienter med högt blodsocker har ökad risk för att dö i samband med hjärtinfarkt.

  Petur Petursson har i sin avhandling undersökt sambandet mellan störningar i sockeromsättningen och överlevnad efter hjärtinfarkt och hjärtstopp. Avhandlingen visar att patienter med diabetes har mindre chans att överleva ett hjärtstopp på sjukhus.”

  https://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj/hogt-blodsocker-okar-risken-vid-hjartinfarkt.cid1068913

  https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/28511

 9. 9

  @Annika: Delar du Scientologernas uppfattning att Prozac är verkningslöst? Tycker du de är en trovärdig källa för liknande nyheter?

 10. 10
  ragnhild säger

  Industrien – vinner den över människans hälsa i sitt profittjag, även om intelligent motstand finns?:

  https://lit.newcity.com/2012/06/11/nonfiction-review-born-with-a-junk-food-deficiency-how-flaks-quacks-and-hacks-pimp-the-public-health-by-martha-rosenberg/

  Kortversionen:

  https://www.alternet.org/speakeasy/martharosenberg/drugstore-your-meat-and-other-table-top-terrors-review-born-junk-food

  Om alternet:

  https://www.alternet.org/about

  Profit-ttänkande är överalt – genomsyrer hela vårt samhälle – som en förutsättning för vår existens …. jag tror inte detta är rätt – vi missar målet, läge/situationen är inte hållbar. Savner vi noen gener 😉

  No wonder we had to invent God and still do….. as we need to be saved – from ourself.

  Finns håp i en framtidig evolution – uplåning af människorna = Paradis på nytt, – är vi på väg mot detta.

  Njut dagen, helgen, naturen, livet – här är skönt – och solen flommar över landskapet 😉

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ 9 Anders:
  MIn uppfattning är att antidepressiva, typ Prozac, är övervärderade i producentens redovisade studier. Om de är helt värdelösa kan jag inte bedöma.

 12. 12
  Christina säger

  Antidepressiva kan hjälpa patienter att inte sjunka alltför långt ner i depression. Att tillsammans med samtalsstöd få depressiva patienter att börja tänka i andra tankebanor, förhindra att människor isolerar sig p g a rädslor. De kan i vissa fall alltså ha en viss positiv effekt men inte tas under långa perioder. Det som är väldigt skrämmande med Prozac och andra lkm som påverkar signalsubstanser är att de första veckorna efter insättandet påverkas humöret i motsatt riktning, innan man får en positiv effekt. Detta är väl känt, men ändå informeras inte alltid patienterna. Virapen skriver att 25 000 patienter har tagit sitt liv runt om i världen p g a detta. Det vore på sin plats att alla patienter som får ”signalsubstanspåverkande” lkm, samtidigt fick ångestdämpande, de första veckorna.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa