Doktorn bortom feta dieter och rubriker

En intervju med mig i Dagbladet Sundsvall.
Den var inte alls så tokig.

 

Comments

 1. 1
  40-talist säger

  Jag ser fram emot att du blir en av ”Sommarpratarna” nästa år!
  Du vore en intressant person att lyssna på.

 2. 2
  LenaK63 säger

  Vilken härligt rak person du är. Det var också väldigt intressant att lyssna på Kostdoktorns intervju på campingen. Önskar dig all styrka i världen att fortsätta rädda mänskligheten. Vi alla behöver dig.

 3. 3

  Du har segrat 🙂 ….skriv nu !! Kram

 4. 4
  David Hansson säger

  Hej. Du säger att du ska rädda mänskligheten. Men hur kan man göra det med Lchf-kost? Den kosten du förespråkar kommer inte kunna försörja mänskligheten. Om inte du har några nya lösningar förstås? Skulle vara skönt om du hade några åsikter i den frågan annars kan man ju bara ta dina råd med en nypa salt. Jag själv äter nästan bara frukt, lite bladgrönsaker till. Det tycker jag fungerar väldigt bra och jag är aldrig sjuk. Ett gammalt nackproblem släppte också sen jag slutade äta fett och proteiner. Din kost kanske passar nån grupp väldigt bra men du måste inse problemet med att råda folk att äta mer kött och fett, eller?

 5. 5
  LCHF-Bengt säger

  4 David Hansson
  Dina frågor har redan diskuterats flera gånger, så du kan börja med att läsa igenom äldre inlägg.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 David Hansson:
  Ja, det står var och en fritt att prova vilken kost som gör den friskare.
  Hur vi ska försörja alla världens människor i framtiden när råvarorna börjar att sina kan ingen idag veta.
  Men jag tvivlar på att det skulle fungera bättre med fruktkost än med LCHF.
  Jag råder ingen att äta mer kött än Livsmedelsverket rekommenderar. Det är naturligt fett vi ska ersätta kolhydraterna med.

 7. 7
  Hälsa är livet säger

  Vilken härlig intervju! 🙂 Jag är djupt imponerad av ditt engagemang och gör även mitt bästa att sprida kunskap. TACK Annika för att du har styrkan att kämpa för din övertygelse.

 8. 8
  David Hansson säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Tack för svaret.

  Naturligt fett växer ju inte på träd så ett djur måste ju producera det. Visst finns det kokos, gröna blad och avocado men i Lchf-kretsar hör jag bara mjölk,grädde och smör. Och livsmedelsverkets rekommendationer kan inte heller försörja jordens befolkning. Vi kan gott föda alla människor på denna planet om vi äter huvudsakligen kolhydrater. Ris och vete är mest areals-effektivt. Hur ska du rädda mänskligheten i med lchf-kost i indien. Säg då istället att du ska rädda svenskarna eller liknande, det skulle vara ärligare.

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  @ David Hansson:
  I tropikerna är tillgängligheten till kokosfett god, och där har därför det fettet av tradition tillhört basfödan.
  I norden är det smör och annat animaliskt fett som vi kan producera själva. Därför tycker jag att det ska vara vårt ”basfett”.
  Ris och vete utan konstgödsel och bekämpningsmedel är kanske inte så rikgivande att det kan försörja mänskligheten med tillräcklig mängd näring och energi.

 10. 10
  David Hansson säger

  Ris kan ju bara odlas på vissa platser och det har traditionellt aldrig varit ett problem. Idag äter många vitt ris vilket är en modern företeelse. Vete växer väl som allt annat gräs och det man tar från åkermarken måste man ju återföra dit. Klarar hästar och kor den enkla uppgiften så klarar vi det också. Förövrigt kan man odla bönor eller andra plantor som har förmågan att tillföra nitrogen till marken.

  Du menar att människan har haft kokos som basföda? Har du nån källa på det? Det skulle ju innebära att människan enbart levde vid kusterna, vilket inte alls är sant då man hittar förtidsmänniskor även i inlandet.

  Minns du i vintras när norge hade smörkris? Tänk om alla i sverige skulle ha smör som sin baskälla, hur mycket mjölk ska då dom stackars korna pumpa ut?

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ 10 David Hansson:
  Vilket fett tycker då du är bättre som basfett, än smör, för oss i Sverige?
  Vilket fett anser du var basfettet i tropikerna, innan margarinet kom dit?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa