Nyhetsmorgon imorgon

Nyhetsmorgon TV4 i morgon ca kl 7.30 diskuterar Prof Claude Marcus och Doc Ralf Sundberg , författare till boken Forskningsfusket.  Ralfs Sundbergs blogg.

Själv kommer jag att ha påbörjat resan till Säffle då, men det går väl att titta på i efterhand.
Kostdoktorn har länken till programmet.

 

Comments

 1. 1
  Dennis säger

  Tyvärr kan man inte skapa egna inlägg här.

  Jag undrar vad det är som hindrar att Lchf:are ingår i en s.k. studie.

  Två grupper med de som har haft och inte en hjärtinfarkt och äter enligt tallriksmodellen eller LCHF.
  Vem tar tag i det.
  Kan du söka forskningsanslag Annika 🙂

 2. 2

  Ralf Sundbergs hemsida – läsvärd!
  https://www.ralfsundberg.se/

 3. 3

  Apropå boken ”Forskningsfusket” – Kaliber 14 maj 2006: ”Reportaget belönat med en Guldspade 2006 ! – Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad ?”

  Själv lutar jag nog mest åt hållet att fri = av industriintressenterna oberoende forskning – är ytterst sällsynt i dags dato, tyvärr tyvärr… 😥

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Dennis:
  En gång i min krafts dagar, för ca 7 år sedan, planerade jag en studie som skulle jämföra diabetiker t2 på lågkolhydrat- resp lågfettkost. Men dietisterna och professorn på min FOU-enhet var emot min forskning och då gav jag upp. Nu har jag ingen möjlighet att ta itu med detta igen. Jag är gammal och trött efter allt bråk som har varit omkring min person.

 5. 5

  @ Dennis:

  Nej för Annika gäller bara hårda ändpunkter dvs DÖD vilket kan upplevas som oetiskt.

 6. 6

  Då måste vi ”pallra” oss upp och slå på tvn.
  Vi som inte än är helt ”bokstavstrogna”…,
  hoppas att Ralf S kan vara ”tungan på vågen”
  den man som kan övertyga oss till 100.%.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  @ 5 Q:
  Nej, till hårda ändpunkter hör också sjukdom, vilket kommer långt före död.
  Men jag tänkte använda även HbA1c, blodtryck och hälsoupplevelse som ändpunkter i forskningen.
  Tror du att det var pga rädsla för döden som dietisterna och professorn inte ville att jag skulle forska på lågkolhydratkost? Jag fick nog snarare en känsla att de var rädda för att deras omhuldade tallriksmodell skulle komma ut som sämre i jämförelsen, och då är det ju bekvämare att ostört fortsätta med det gamla vanliga.

 8. 8

  @ Annika Dahlqvist:
  Annika!

  Stora ekonomiska intressen har kraft att angripa din person.
  Den stora mängd människor som du hjälpt och väckt till en ny matsyn skriker inte ut sitt jubel men ser dig som en ikon för ett bättre liv.
  Tack Annika för din stora insats för andra men tänk på dig själv också.
  //Agne

 9. 9
  Ankhan säger

  Nyhetsmorgon måste spelas in! Får icke missa ;o)
  Ska bli oerhört spännande att se denna duell… ;o)

 10. 10
  foie gras säger

  :Den som inte kan spela in och inte kan se direktsändningen av Nyhetsmorgonens viktigaste inslag kan räkna med att inslaget läggs ut efteråt på Fyrans nätsida dvs kan ses när som helst.(www.tv4.se)

 11. 11
  ragnhild säger

  Dr. Annika – du är en hjälte/hero och livräddare. Jag tycker du kunde öpna en tråd med titteln: ”Hur har lchf hjälpt dig” – ol./en variant af ”hälsogevinster” i gml. bloggen. Den kunde bli hur lång som helst – viktig också. Som ett FYRTÅRN.

  Och när du känner dig ”trött” – så går du bara inn och tittar – tänker jag 🙂 Love to you!!

 12. 12
  Ankhan säger

  Misstänker att inslaget kommer att finnas även på kostdoktorn.se
  Andreas missar sällan att lägga upp sånt. Men jag har satt boxern på inspelning för säkerhets skull ;o)

 13. 13
  Ankhan säger

  Här är ytterligare en länk till Ralf Sundberg där han verkar skriva mer.
  https://blogg.ralfsundberg.se/#.

 14. 14

  Gett min syn på hur matvanorna hos många såg ut 1991, då studien inleddes, inne på Kostrådgivarna.se
  https://www.kostradgivarna.se/2012/06/kottdebatten/

 15. 15
  Kolhydraten säger

  Sån svada … ni LCHFare är värre än den kristna högern i USA.
  Alltid rätt, alla andra har fel.

 16. 16
  Stefan säger

  Kolhydraten, synd att du inte har intellektuell kapacitet att förstå hans ”svada”;-)

 17. 17

  Ju desperatare kolhydratfanatikerna blir ju mer övertygad är jag om Lchf:s förträfflighet. Riktig mat bara på råvaror. I stället för snabbmat, som jag stoppat i mig under många år.

  .#15

  Döp om dig till Coca Colhydraten, det är mer klädsamt för en kolhuvudrat som dig ….

 18. 18
  Stefan säger

  Kolhydraten Skrev:

  Sån svada … ni LCHFare är värre än den kristna högern i USA.
  Alltid rätt, alla andra har fel.

  Vad skall man säga? Det kommer alltid att finnas motståndare till vad som kan anses som nymodigheter. En av de intressanta detaljerna med LCHF är att äntligen så börjar vanliga människor tänka själva och ifrågasätta vad som har varit ”standard” i över 30 år.

  Jag tycker till exempel att det är intressant att man i 30 år har rekommenderar samma högkolhydrat mat till diabetiker som man gör till vanliga människor. Diabetiker tål ju inte kolhydrater! Man skulle kunna kalla oss kolhydratintoleranta. Hur kan man rekommendera det och sedan tycka att det är ok att trycka i sig läkemedel för att ”fixa det” när det finns andra alternativ?

  Jag föredrar att skippa kolhydraterna och på 6 månader har det gjort att jag gått ner 19 kilo och direkt kunde ta bort ca 70 enheter injicerat insulin per dag. Dessutom har jag fortsatt perfekta kolesterol värden.

  Om jag bytte husläkare skulle dom inte se att jag är diabetiker, så bra är mina värden nu. Jag har bäätre blodsocker värden än vad jag hade med insulin!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa