Skrivet om de nya kostråden

Karin Bojs i DN: Äntligen får vi äta mera fett.

Svensken köper farligare fett.

Kött en symbol för status och makt

Nya nordiska kostråd lanseras

På Livsmedelsverkets hemsida.

Annika Dahlqvist: Ökad fettförsäljning beror på dieterna.

Jag håller förstås inte med Karin Bojs om att vi ska minska på kött- och smörkonsumtionen. Kött ska vi äta, helst gräsbeteskött, i ”lagom” mängd för vårt proteinbehov. Smör ska vi också äta ”lagom” av för vårt behov av näring och energi.

Thomas Svaton, VD för Svensk Dagligvaruhandel, är helt chockad över att svenskarna köper smör i stället för margarin. Chocken hänger troligen ihop med att han har arbetat många år för Unilever, margarinproducenten.
På Fetsmart.se.

 

 

Comments

 1. 1
  40-talist säger

  Kött en symbol för status och makt – Nej, inte alls.

  Lotta Lundgren är ju helt fel ute, det handlar om människors hälsa, inte om trender, inte att vi är så intresserade av vad andra människor äter. Vad beträffar kokböcker så var hon tydligen inte sen att haka på utgivning själv! Försök inte att lura folk till att ätandet är en privat angelägenhet. Ätandet är i mångt och mycket lurendrejeri från livsmedelshandeln och livsmedelstillverkarna och förstör människors hälsa. Därtill kommer förstås att många människor inte har så bra ekonomi. Nu tycker jag att myndigheter och programledare i TV ska värna om dom små människorna i samhället, gör TV-program om vad som är bra och hälsosam mat.

  Landet Brunsås såg jag någon enstaka gång och minns programmet som bra, men intervjun med Lotta Lundgren får mig att fundera om programmet hade något värde!

 2. 2
  Berit Nathalie säger

  Haha tack för dagens skratt 🙂

  ”Chocken hänger troligen ihop med att han har arbetat många år för Unilever”

 3. 3

  ”Chocken hänger troligen ihop med att han har arbetat många år för Unilever”

  Ha, ha! Den var bra. Tack för det. 😀

 4. 4
  stenbjs säger

  Marginalerna på margarin -som kostar valdigt lite att producera jamfört med smör – är förmodligen väl tilltagna inte bara i producentledet utan även i dagligvaruhandeln för att stimulera ”rätt inställning”.
  Så inte bara ”….arbetat för många år för Unilever”…
  För oss som insett att mättade fetter är de fetter som klarar sig längst i kroppen utan att oxidera kan dom få slänga ut hur mycket propagandapengar som helst , utan skillnad! Här behövs alltså ej längre antioxidanter heller då vi inte längre äter fetter som oxideras lätt. Alltså typ sådana som finns i margarin och billiga matoljor, som dagligvaruhandeln vill sälja mer av….
  Och i och med LCHF behövs inte heller probiotics för både (IBS-)reaktionerna och fisarna(!) tog slut när vi slutade med kolhydrater i mängd, bara slutade med eller utan probiotics!
  Själv har jag varit kroniskt sjuk och tänker inte göra om samma fel igen!
  När blir transfetterna bannlysta i Sverige, precis som i Danmark? Det kan bli ett fint första steg mot margarinförbud och varning för för mycket omega-6 oljor, alltså de inflammationsorsakande fetterna.

 5. 5
  HelgeK säger

  Livsmedelsverkat har förbrukat det förtroende de ev har haft. Har inte funnits vetenskap bakom deras rekommendationer, trots att de påstått motsatsen. Så varför ska man tro dem nu?

 6. 6

  Annika, tack för ”cred” och länkning – det var vänligt!

 7. 7
  Gunnar säger

  ”Kött en symbol för status och makt”? Det låter som det kommer från nån slags vänsteraktivist..vilket det också ofta gör. Själv äter vi det för att det är gott och nyttigt. Nån förvirrade själv kallade LCHF för ”egomat”…tja hellre egomat som jag vet gör mig frisk än att försöka leka nån slags fakir och undvika nyttig mat för ”det stora helas skull”…

 8. 8
  vi dödar oss själva säger

  Det är inte kosten som är orsaken till diabetes det är troligen en felaktig tarmflora, ljuger SLV och alla kostbloggar medvetet eller är kunskapen obefintlig?

  Det är vetenskapligt bevisat att dåliga munbakterier finns i hjärtsjukas plack, ljuger alla och säger att det beror på fettet eller kolhydraterna eller är kunskapen obefintlig?

  Det finns inga belägg för att fett eller kolhydrater orsakar hjärtsjukdom, det enda som dom har bevisat är att hjärtsjuka har bakterier i sitt plack.

  Kostbloggarna och SLV blir vår död.

 9. 9

  vi dödar oss själva.

  Bakterier odlas sedan länge i så kallade Petriskålar där en tunn hinna av gelatin/näringslösning bestående av den renade KOLHYDRATEN agaros, vid temperatur 37 till 42 grader Celsius.
  Bakterier trivs, växer till och kan observeras som mönster i kolhydratlösningen.

  Med denna kunskap om kolhydrater och bakterier kan man sedan räkna ut att munnen är en förträfflig miljö att odla bakterier i, speciellt i tandfickor.
  Sedan är inte steget långt till möjlig passage till närliggande blodbanor för transport till slumpartad ansamling av plack i kärlväggarna.

  Kostdoktorn: om täta små LDL som deltar i plackbildningen.
  Det har visat sig att ju mindre och tätare LDL-partikeln blir, desto lättare har den att bli oxiderad (härskna) och fastna i skadad kärlvägg. Därmed kan den medverka i processen som ger hjärt-kärlsjukdom (som också beror på flera andra processer).
  – Intressant nog är det som ökar mängden av de minsta farligaste LDL inte fett. Det är stora mängder snabba kolhydrater i kosten.

 10. 10
  Professor Göran säger

  @ PerH:

  Om jag förstått Uffe Ravnskov rätt så är LDL en del i kroppens immunförsvar och att det är därför man hittar ”döda LDL ’brandkårssoldater’ ” i de bölder som finns i kärlen hos oss som är ”hjärtsjuka”.

  Immunförsvaret blir klart bättre om man ger tusan i kolhydraterna och omega-6. Jag har just avnjutit en köttsoppa på ren som nog är ganska befriad från dessa båda ämnen.

 11. 11
  vi dödar oss själva. säger

  9, 10,
  Det som dödar oss är bakterierna inte fettet eller kolhydraterna,
  skräpmat gör det bara lättare för dom skadliga bakterierna.

  Hälsobloggarna har förfallit till en rutten nivå, sanningen ska tystas ner för botas dom sjuka så behövs det inte några hälsobloggar.

  olika dieter förbättrar tarmfloran och munfloran därför blir en del friska, Att kosten direkt skulle bota är bara trams, (förutsatt att dom inte hadde ren näringsbrist på skräpmaten)

  Sanningen kommer mycket snart fram med PCR, man se vilka baketer som orsakar diabetes, fetma, hjärnsjukdom.
  https://www.metahit.eu/
  Här tar dom upp hur kosten påverkar
  https://www.metahit.eu/index.php?id=536

  Stenålderskost som Staffan lindeberg rekommenderar fungerar för många lika bra som LCHF för att förbättra tarmfloran.
  Det hälsosamma dieter har gemensamt är att dom förbättrar tarmfloran.

 12. 12

  11

  Tror inte någon hävdar motsatsen, att bakteriefloran är o-viktig.
  Vad gäller Staffan Lindeberg och ”Tobriandernas Medelhav” håller jag med, men…
  det finns något där utöver stenålderskosten som håller dem friskare, med utmärkt blodtryck och hjärthälsa.
  Det dom har runt Tobrianderna går dock inte att flytta hit, ej heller Medelhavets specifika fördelar, eller för den delen andra geografiskt fördelaktiga ”lokaler”.

  Endast reklamen snyltar på enskilda produkter som ingår i de 21 olika ”Medelhavskosterna”

 13. 13
  vi dödar oss själva säger

  12
  ”Tror inte någon hävdar motsatsen, att bakteriefloran är o-viktig.”
  Kosten har nog nästan ingen betydelse als förutom att bra kost ger oss en bra tarmflora.

  Bakteriefloran är nog det viktigaste.

  Det existerar inte någon förklaring till hur kosten direkt skulle påverka vår hälsa.

  Att bakterier kan göra oss sjuka är känt sen länge, nu hittar man kroniska infektioner som har varit dolda för oss förut.

  Ingen vill att tarmflora ska vara orsaken till flera sjukdomar,
  läkarkåren får stå i skamvrån.
  hälsobloggar är fulla av fel.
  läkemedelsbolagen tappar en det försäljning.
  SLV har fullständigt missat hur kosten påverkar hälsan.
  Livsmedelsindustrin får tänka om.

  Enklast är att blunda då kan vi fortsätta att döda oss själva.

 14. 14
  Helena Karlsson säger

  #4

  #9

  Tack båda två. Har läst litet biokemi i ungdomen och satt just och funderade på detta. Alltså att den kemiska uppbyggnaden av mättade fetter borde göra det svårare för dem att oxidera och att man då inte BEHÖVER så mycket antioxidanter.

 15. 15
  ragnhild säger

  40-talist Skrev:

  Kött en symbol för status och makt – Nej, inte alls.

  Lotta Lundgren är ju helt fel ute, det handlar om människors hälsa, inte om trender, inte att vi är så intresserade av vad andra människor äter. Vad beträffar kokböcker så var hon tydligen inte sen att haka på utgivning själv! Försök inte att lura folk till att ätandet är en privat angelägenhet. Ätandet är i mångt och mycket lurendrejeri från livsmedelshandeln och livsmedelstillverkarna och förstör människors hälsa. Därtill kommer förstås att många människor inte har så bra ekonomi. Nu tycker jag att myndigheter och programledare i TV ska värna om dom små människorna i samhället, gör TV-program om vad som är bra och hälsosam mat.

  Landet Brunsås såg jag någon enstaka gång och minns programmet som bra, men intervjun med Lotta Lundgren får mig att fundera om programmet hade något värde!

  Tack till dig 40-talist. Du är väl den första som har ”vågat” tala rakt om at bl.a. ”Forsök inte att lura folk til. att ätandet är en privat angelägenhet … osb. ” ; Skickligt och viktig inlägg – kunde vara en egen länk värd – tycker jag.

 16. 16
  ragnhild säger

  Welcome to MetaHIT website
  MetaHIT is a project financed by the European Commission under the 7th FP program. The consortium gathers 13 partners from academia and industry, a total of 8 countries. Its total cost has been evaluated at more than 21,2 million € and the funding requested from the European Commission has been set with an upper limit of 11,4 million €. The project will last from January 1, 2008 until June 30, 2012.

  Grant agreement ref.: HEALTH-F4-2007-201052

  Starting date: January 1st, 2008
  ——————————————————————-

  Det var den ene länken.

  ”Kosten har nog nästan ingen betydelse als förutom att bra kost ger oss en bra tarmflora”. (sitat)

  Ja, du skriver om att bra kost ger oss en bra tarmflora – so what – den tarmflora´n er da med på å holde oss friske – ja? …… så varför ska bloggarna dra til helvete ell. himmel´n alt ettersom.

  Skal alle nå holde kjeft, och vente på at industrien i samarbeid med akademikere (se ovan) finner ut vilke medisiner den enkelte (av milliarder av mennesker) skal forsynes med grunnet på hvilke gener de har……. ??????????????? – Ja du prøver å gi noe informasjon, men iallefall jeg bare ”gaper” – tyvärr. Noen andre som fattar – ell. er dette en variation av keiserens nye klär – og alle holder ”inne”…..

 17. 17
  ragnhild säger

  #13 var målet med inlägget i #16 😉

 18. 18
  Lasse P säger

  #13
  ”Det existerar inte någon förklaring till hur kosten direkt skulle påverka vår hälsa”
  Jo, det finns det ju faktiskt, ta veganer t.ex, strikt vegankost blir deras död på sikt och förklaring är brist på
  B12, D-vitamin och kalcium.

 19. 19
  ragnhild säger

  Diabetes 2 drabbade blir med lchf symptomfria. Andre metabola sjukdomer det samma, eller läkas helt.

  Se dr. Annikas ”hälsogevinster” utav lchf – på passagen-bloggen (overfört hit?)

  Varför är jag så frisk nå? Du?

  Bakterier har betydelse för hälsan – klart?- Och de ”vill stay with us forever” – men med lchf holder vi dem i shack 🙂 – som levande varelser måste vi rekna med dem – derfor är kosten så viktig – kohlydrater gödar bakterierna och sätter dem i angrepsposition. Vi sänker våra ägna soldaters (immunförsvaret) möjligheter till försvar – elementärt?!

  Bakterier är som människor – blir för många – tar över och dödar verten/the host, så var ska de då ta vägen. Precis som vi människor utarmar vår jord, ruinerar mat (atomvärk, ressurstapping af olika slag, utsläpp, bruk af kjemi, spannmål, accelerering af profitthunger m.m.)

  Balans via kosten för alla som vill holda sig så friska som möjlig – Jag och du är värd det. För mig handlar det om lchf.

 20. 20
  vi dödar oss själva säger

  18
  Då skulle ett tillskott göra dom friska,
  Du tycker att människor ska dö för att du själv ska slippa erkänna att bakterier dödar oss och inte kolhydraterna.

  När det i framtiden kommer en behandlingsmetod mot en dålig tarmflora då kommer dietförespråkarna att gå över lik för att få bort behandlingsmetoden.
  Man får inte bota någon med exempelvis tarmfloratransplantation då behövs inte dietböckerna och hälsobloggarna .

 21. 21
  ragnhild säger

  MetaHIT is a project financed by the European Commission under the 7th FP program. The consortium gathers 13 partners from academia and industry, a total of 8 countries. Its total cost has been evaluated at more than 21,2 million € and the funding requested from the European Commission has been set with an upper limit of 11,4 million €. The project will last from January 1, 2008 until June 30, 2012.

  Jag undrar; Er Sverige en del av dette. Bakterieforskning? –

  Er eksperimenteringen via gbp på barn och ungdommer inkludert i dette. Gbp-operationer på vuksna via – var det Uppsala sjukhus? Er alt dette ett ledd i forskningen/prosjektet som finansieres av EU – på vegne av såkalt ”industri-intelligensian”. Den ”opphøyete” sådanne – som lekker info godt förberedt och anpassat till massorna?

  Oi, ja bakterieforskning måste vara intressant för många – en hel värden der att analysera och plassera.
  Ska man först bli sjuk för man får medisin som gjør oss friska nog att fortsätta äta skitmat? Eller ska man ändra människors metabolisme så man kan bli anpassat till mat erstattat med pillor. Huxley´s ”Nya värld” – here I come!

 22. 22
  Lasse P säger

  vi dödar oss själva # 20
  Nu var du taskig, jag har inte påstått att jag vill att folk ska dö, vart har du fått det ifrån?
  Däremot skulle jag vilja veta källor till det du påstår, jag vet att tarmfloran har betydelse men det som har den största påverkan på vår hälsa, är det vi stoppar i oss.
  Vänd på tankegången istället, Om människan äter riktig mat, behövs ”tarmfloretransplantation” lika lite som dietböcker.

 23. 23
  vi dödar oss själva säger

  22
  Jag är inte taskig vi dödar oss själva med med påståendet att fett eller kolhydrater gör oss sjuka,
  Det är bakterierna som dödar oss.

  ”Om människan äter riktig mat, behövs ”tarmfloretransplantation” ”
  Det är till viss del sant men vissa bakterier hjälper kosten inte mot, Tror du att du är immun mot syfilis gonorré, tuberkulos, malaria om du äter LCHF?
  En del dåliga bakterier trivs i magen när vi äter LCHF.
  Insulinresistensen är inte botad med LCHF Tarmfloran som orsakar insulinresistensen finns kvar men är mycket mindre aktiv.

  ragnhild
  Varför GBP botar diabetes beror på att tarmfloran förändras eller mindre troligt en hormonell förändring.
  Tarmfloratransplantation kan i framtiden antagligen bota diabetes.

  https://coolinginflammation.blogspot.se/

  https://www.futuremedicine.com/doi/pdf/10.2217/fmb.11.142

  Det finns hur mycket information som helst men ingen vill läsa.

 24. 24
  Lasse P säger

  Nu är du väl ute i osotad spis ialla fall, syfilis och gonorré??? hur f*n har du tänkt att bota det med tarmfloretransplantation? Det är ju sexuellt överförbara sjukdomar.
  Det är sannolikt större chans att bli frisk från detta genom att gnugga ku*en med en rå biff!

 25. 25
  ragnhild säger

  https://coolinginflammation.blogspot.se/ Intressant blogg by dr. Art Ayers.

  Absolut värd att bli bekant med; Jag saksar:

  Carbs: Never too Low
  Dietary carbs, such as sugars and starches are not needed, because the liver can convert fat and protein into glucose. Thus, diabetics, who have a hard time balancing their dietary intake of carbs with the insulin that they inject, can simplify the process by routinely eating less carbs spread through many meals and triggering some glucose production by the liver. Craving for carbohydrates/sweets can be dramatically reduced simply by eating fewer carbs and avoiding insulin production that can lead to more dramatic swings of blood sugars and hunger. Using this strategy, I am hungry less than once a week.

  Hei du mr. X med namn som kan ändras ;);

  Jag tror knappast att forskningen kommer till det punktet att kosten inte längre spelar någon roll. Genforskning/cellbiologi/bakterier er i fokus. Då tycker man Lchf är en obetydlig avsporing. Tänk att människor vil tilbaka till upprinlig föda – ha,ha – istället för att anpassa sig för framtiden via stympningar och transplantationer på olika sätt – framtid ni, se framåt; inte bakåt. Lchf är för ointelligent – utfordrar inte nog – ”dull” heter det på engelsk.

  Dr. Art fremholder betydningen af kost (din länk) än så länge. Er han också en af idioterna?

  Varifrån får du det till att kost inte spelar en roll – samtidig som du framholder att den spelar en roll, men inte i framtiden för då har man andra methoder – kommit till i laboratorier världen över? Då, men helst NU skulle bloggarna/lchf förespråkarna lägge ner sin verksamhet = låta forskarna/biologene överta arenaen. Märklig hypotes – tycker jag.

  Hypoteser, hypoteser – ett sätt att göra folk osäkra – gynnar industrien det med. Se till att förvirring uppstår. Folk måste ledas = att massorna har självstendiga tankar – det är farligt det och gynnar inte en framtidig ny världsordning – Huxley var forutseende. Och det är nästan så man kunde tro att konspirations-teorier hadde något för sig – ………. Alt för såkallad framsteg – vem går i spetsen – vilka industrier står bak 🙂

 26. 26
  Professor Göran säger

  vi dödar oss själva Skrev:

  22
  Jag är inte taskig vi dödar oss själva med med påståendet att fett eller kolhydrater gör oss sjuka,

  Nej – tvärtom blir vi friska om vi äter fett och avstår från kolhydrater och hamnar i ett ketogent metabolt tillstånd!

 27. 27
  ragnhild säger

  Siterer fortfarande från dr. Arts blogg;

  Inlägg 1. juni – ;

  ”Contagious health
  Healthy gut flora: bacteria from family, friends, Fido and food provide the foundation for the complex microbial community of the intestines, which controls the immune system. Antibiotics and hygiene are detrimental to gut flora and health”.

  Her kommer dr. Art inn på bacterier og deres betydning – ifarten så jeg ikke noen lenker på hans stoff – – så les med ”åpne” øyne, men det er vel mye kjent/selvsagt stoff.

  Jeg skal inn igjen – han har også gode lenker… Tack mr. X – jeg har vært der för, men ble lite mera ansporet nå 😉 Tackar så för mig, take care 🙂

 28. 28
  Professor Göran säger

  Vi vill så gärna ha en enkel förklaring till varför så många blir friska på strikt LCHF och en förnuftig är förstås att vi blir förgiftade av kolhydrater.

  När man inser hur oändligt lite vi fortfarande förstår om hur våra enskilda celler fungerar så måste man vara väldigt ödmjuk till alla enkla förklaringar och framför allt till all medicinering.

 29. 29
  nizze säger

  @ Professor Göran: bra sagt

 30. 30
  vi dödar oss själva säger

  vi blir inte sjuka av dålig kost, men om den dåliga kosten förstör vår tarmflora så blir vi sjuka av den dåliga tarmfloran.

  Bra kost gör oss inte immuna mot skadliga magbakterier man kan bli sjuk även om man äter bra mat men risken att drabbas minskar.

  Bra kost kan göra att vi blir av med dom dåliga bakterierna men på alla fungerar det inte, då måste man göra en tarmfloratransplantation.

  24
  Lasse P
  Det spelar ingen roll om dom skadliga bakterierna sitter på huden eller i magslemhinnan,Kosten kan inte bota rena infektioner som immunförsvaret inte klarar av.

  Magsårsbakterien är ett exempel, det kan vara så att en del förbättras av en bra kost men alla blir inte fria från bakterien med kosten.

  Om du läser om metahit så ser du hur lite vi faktiskt vet om vår tarmflora.

  Professor Göran
  ”När man inser hur oändligt lite vi fortfarande förstår om hur våra enskilda celler fungerar så måste man vara väldigt ödmjuk till alla enkla förklaringar ”
  Det är inte så enkelt att kolhydraterna förgiftar cellen.
  Kosten påverkar tarmfloran.
  Tarmfloran orsakar inflammation och det stör cellen.

  ragnhild
  Snart så förstår du varför jag säger att vi dödar oss själva.

 31. 31
  Lasse P säger

  Vi får väl se….Interferon skulle ju bota cancer för 30 år sedan, så om sisådär 30 år vet vi om det vart flipp eller flopp.
  Jag vet att tarmfloran spelar en avsevärd roll för vårat välbefinnande, men du går ju på som en domedagsprofet.

 32. 32
  Zonen säger

  Bra sagt Lasse P.! Han har hängt upp sig på enbart det ….. bakterier……! 😉 Tarmfloran är viktig och den blir förstås bättre med en näringsriktig LCHF.kost!
  Självklart är en en LCHF-liknande kost det bästa läkemedlet mot en allehanda så kallande kroniska sjukdomar… Så är det bara! Enkelt, egentligen! 🙂

 33. 33
  vi dödar oss själva säger

  31
  ”Jag vet att tarmfloran spelar en avsevärd roll för vårat välbefinnande”
  Det är riktigt men även vår hälsa påverkas när tarmfloran orsakar inflammation.
  Huvudorsaken till diabetes 2 verkar vara tarmflorans fel.

  Det är klarlagt att GBP operationer kan bota diabetes, utan att dom byter kost.
  Förklaringen är att tarmfloran förändras av operationen.
  Kan vi göra samma sak med en tarmfloratransplantation så kan diabetesen botas.

  Den totala förnekelsen av kunskap är lika dan som dietisternas förnekelse av att diabetikerna inte tål kolhydrater.

  När man inte vill veta så läser man inte forskningen och påstår bara att den andre har fel.

  När någon läkare börjar bota diabetiker med en tarmfloratransplantation ska hälsobloggarna då anmäla den läkaren för felbehandling?
  Diabetikerna botas på fel sätt.

  vi dödar oss själva är ingen överdrift.

 34. 34
  ragnhild säger

  #33
  ”Det är klarlagt att GBP operationer kan bota diabetes, utan att dom byter kost”.
  Mycket taksam för länk (Mr. X eller dr. Annika – också om ni har hatt den här på bloggen förut)

  ”Förklaringen är att tarmfloran förändras av operationen”.
  Länk, please – igen. Förklarar man orsaken? – Minsking av magsäcken-eliminering af tynntarmar? Römte de dårliga bacterierna – slut på näring. Också för verten/the host!?

  ”Kan vi göra samma sak med en tarmfloratransplantation så kan diabetesen botas”.
  Experimentstadie än så länge – färdig juni 2012 … någon processnyheter om dette. Rapport ventas – når?
  Experimentet startat år 2008 – sammanfaller med GBP-operationer på eks. barn och unga!

  ”Den totala förnekelsen av kunskap….”
  (ja ge oss länker til denna kunskap): Finns ved å läsa uppgitte siter/bloggar – här?

  ”……är lika dan som dietisternas förnekelse av att diabetikerna inte tål kolhydrater”.
  ? – tåler diabetikerna kolhydrater, som anbefalat av diabetesforbund – är 100 år gml. anbefaling + lchf ”just a joke ” när de kommer till diabeteskost?

  Hur tolkar du anektodiska bevis, läkares observationer – er det bara förvillelser?

  ”Diabetikerna botas på fel sätt”.
  Hur då – vilke anbefalinger vill du ge – Wait, leave them alone – med sin läkemedelförordnade medicin – till ny forskning evnt. får sitt genombrott????

  ”vi dödar oss själva är ingen överdrift.”
  Hur då – mangel på vitenskapelig bevis. Hur kan LCHF skada – hur ser du på det ”FAKTUM” att diabetes 2 drabbade kan skippa sin medisin = bli symptomfria med lchf.

  Du konstaterar – och serverar ”sanningar” – hur kan man förholda sig til dessa – biologiska hypoteser och rent konkret EU´s forskning på bacteriekolonier grunnad bl.a. på uppdagelser som kommit fram via GBP-operationer/eksperimenterande? Och här är bl.a. Sverige med blandt de 8 länder inviterad med sin kompetens. Claude Marcus inblandad?

  Många frågor och undringar – privatperson med stor intresse för forskning som pågår ? – varför så bombastisk – varför inte bara informera om hypoteser som blir forskning til del. Vilke bakgrunn har du, hvilken agenda – provosera? – ny retorikk – mål; det samma som för – eliminera en hotande livs-stil som vinner alt mera ”terreng”. Truende for läkemedel- och andra industrier/myndigheter…..

  Enig med dig – vi läser inte nog – vi skrapar bara överflator 😉 för ett nytt ämne/sak dyker upp. Men en blogg er oftast ”bara en blogg”.

  Dr. Annika – det händer jag ønskar mig den andre bloggen (”alternative bloggen” – husker inte namnet) din tilbaka – utan vof-tjafs då 🙂

  Mr. X; Klart man ska forska….. men det skulle inte kosta människors friska organer – det kan inte karakteriseras som något annat än sjukt. Nok en gang konstaterar jag evolutionen som mycket langsom – och mycket vidrig (rett ord?) händer på vägen!

 35. 35
  ragnhild säger

  #33

  Jag tror jag var för rask här:
  ”……är lika dan som dietisternas förnekelse av att diabetikerna inte tål kolhydrater”.

  ? Menar du också att diabetikere tåler kolhydrater dårlig och bör minska dem så mycket som möjligt. Du antyder det ovan…. via sammenlikningen med ”dietisternas förnekelse”?

 36. 36
  ragnhild säger
 37. 37
  ragnhild säger
 38. 38
  Thomas säger

  Håller man på att förlora ”striden” på hemmaplan, så kan man väl hänvisa till en större region. Nästa steg är väl att få till en EU-förordning att hänvisa till. Sen kan livsmedelsverket hänvisa till den, och då måste det vara rätt.

 39. 39
  Lasse P säger

  vi dödar oss själva #33
  Så här mycket vet man idag om tarmbakterier:
  Man har identifierat tre tarmtyper hos människan, beroende på vilka bakterier man har i tarmarna.
  Tarmtypen kan ha stor betydelse för hälsan eftersom de olika bakterierna påverkar matsmältning, ämnesomsättning och ­immunsystem olika.
  Dessa tre tarmtyper domineras av:
  1. Bacteroides
  2. Prevotella
  3. Ruminococcus
  Dessa tre jobbar på olika sätt och producerar olika produkter och biprodukter i tarmarna vilket gör att människors hälsa beror på vad man äter och vilken tarmtyp man har.

  Lägg till balansen mellan aptithormonen Grelin och Leptin samt att skelettomsättningen producerar osteocalcin som i sin tur ger signaler till bukspottkörteln att producera insulin som är det mest fettinlagande hormonet i vår kropp.

  Kolhydrater vet vi ger högt blodsocker vilket i sin tur ger mer insulin för att ta ner blodsockret till lägre nivåer så ett högt kontinuerligt kolhydratintag ger naturligtvis hög insulinnivå i snitt.
  Därtill finns ett eventuellt samband mellan Insulin och Leptin som säger att Insulin blockerar det hungerdämpande hormonet Leptin, men om detta tvistar de lärde.

  Detta är en del av de faktorer som ”spökar runt” i vår kropp och som ställer till både reda och oreda beroende på vilka nivåer de olika faktorerna ligger samt hur bra dessa samverkar med varandra.
  Sedan finns det genetiska faktorer och säkert en hel del till som vi inte vet hur det fungerar än, så häng inte upp dig på bara bakterienas betydelse hurvida vi dör eller inte, vi kan ju lika gärna bli överkörda av tåget, eller hur.

 40. 40

  –*Lasse P’– om vi fortsätter på ditt upplägg #39.

  Då undrar jag vad har animaliskt fett för effekt på kroppen?

 41. 41
  Lasse P säger

  Hasse #40
  I vilket avseende menar du? Som diabetiker eller allmänt?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa