Gör fruktsocker råttor dummare?

Artikel i DN.se.
Jag tycker att alla dessa studier på råttor i labyrinter är ganska ointressanta.
Om råttorna tar sig fram i olika hastighet i labyrinten kan ha med andra faktorer att göra än deras intelligens. De kan bli trötta eller okoncentrerade av fruktosen. De kan bli tyngre av fettinlagringen av fruktosen.
Om man vill ta reda på effekt på människans intellektuella funktioner av fruktosintag, så får man rimligen testa det på människor.

 

Comments

  1. 1
    Viola säger

    Det handlade om fruktos i vattnet kontra rent dricksvatten. Det kan helt enkelt vara så att de som fått fruktsocker helt enkelt inte är så hungriga så de har lika stor anledning att jaga runt ? Såna där smådjur drivs väl av att leta mat hela tiden…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.