Kostdemokrati i Mölndals skolor

I Kostdemokrati.se en krönika efter ett Brukarrådsmöte i Mölndal.
Barnen bör ha frihet att välja även helmjölk och smör/Bregott i skola och förskola. Om barnen och föräldrarna kräver det så går det inte att stoppa i längden.

 

Comments

 1. 1
  En mamma säger

  Idag hörde jag på nyheterna att det finns ett överflöd av ekologisk mjölk hos mjölkbönderna och att Arla inte kan köpa in allt eftersom efterfrågan inte är så stor.

  Kan jag ha uppfattat detta rätt?

  I så fall kan vi väl hjälpas åt att verkligen välja den ekologiska mjölken, framför allt till våra barn och gamla.

 2. 2
  farmor Kaisi säger

  Jag köper redan så mycket som möjligt ekologiskt, kött ofta till halva priset på Willys. Får jag det till halva priset så blir det ju ekonomiskt för mig.

 3. 3
  En mamma säger

  farmor Kaisi Skrev:

  Jag köper redan så mycket som möjligt ekologiskt, kött ofta till halva priset på Willys. Får jag det till halva priset så blir det ju ekonomiskt för mig.

  På gott och ont kan man väl säga att ekologiska produkter finns för halva priset lite då och då. Jag tolkar det som att ekologiska produkter har ett högre ordinarie pris och därför väljs bort av kunderna. Det är ju inte så konstigt att hushållskassan faktiskt kräver det.

 4. 4
  Konsument säger

  En bra motion av Folkpartiets företrädare Marcus Claesson.
  https://www.kostdemokrati.se/nyheter/files/2012/04/Motion-Mölndal-20120425.pdf

 5. 5

  @ En mamma:

  Det viktiga är att erbjuda barnen naturlig energirik mat och där har helmjölk och smör (eller Bregott) en given plats. Om barnen fyller magen med kolhydrater och vatten blir de först hyperaktiva, sedan hungriga och trötta. Hur skall vi då kunna utvecklas till en kunskapsnation?

  De politiker och tjänstemän som beslutar att barnen endast skall serveras lättmjölk och lättmargarin har tagit aktiv ställning i kostfrågan och även i demokratifrågan.

  De måste enligt skollagen avkrävas vetenskapligt stöd för den uppfattningen och en solid argumentation som tar hänsyn till demokrati, hälsa, ekonomi och miljö samt Socialstyrelsens krav från 2008 på en LCHF-kost.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa