Giraffer offras för forskning om blodtryck

I Vetenskapens värld ikväll. (Bättre länk?)
Vi får se hur de betvingar och söver giraffer för att operera in tryckmätare i deras halskärl. De hoppas därmed komma fram till lösningen på hur människan får högt blodtryck, och hur det ska behandlas.
De kommer fram till att giraffen har en halsven som kan vidga sig för att sänka blodtrycket i hjärnan när den böjer ner huvudet.

En alternativ förklaring till högt blodtryck hos människa kan vara att när hon äter högkolhydrat och lågfett med fabriksfetter och kemikalier blir artärerna inflammerade och reagerar med att höja blodtrycket. Boten kan då vara att äta LCHF med naturliga råvaror.
Vi är många som har uppmätt lägre blodtryck efter övergång till LCHF. Många forskningsstudier tyder på detsamma.

Vi kanske skulle kunna tipsa forskarna i projektet om detta. Men det är väl inte tillräckligt spännande att forska på kost, när man kan forska på giraffer i Sydafrika.

 

Comments

 1. 1

  Jo… – Annika – det gäller ju att äta artegen föda = ”riktig mat” för att få rätt blodtryck = må bra – som jag ser det.

 2. 2
  D-vitaminen säger

  För att tala om något helt annat, Anna Bäsen tycker att man skall sky naturligt solljus som pesten och smörja in sig i stora mängder solskyddsfaktor. Alla som har läst om D-vitamin vet ju att solen är den viktigaste källan för D-vitamin och med tanke på hur lite solljus vi har i Sverige under stora delar av året så är ju hennes tips en garant på D-vitaminbrist om man inte kompletterar med stora mängder D-vitamintillskott.
  https://www.expressen.se/halsa/anna-basen/basen-solbranna-gor-dig-ful—och-dod/

  Personligen tycker jag det känns jättesnurrigt att undvika solen som pesten och istället käka D-vitamintillskott. Själv bor jag vid Medelhavet och får mkt sol varje dag, därmed äter jag heller inte några D-vitamintillskott.

 3. 3

  Blodtryck Giraffer. Såg programmet, tänkte i samma termer som du Annika. Eftersom högt Blodtryck är en del av det Metabola Syndromet är det väl inte speciellt långsökt att en lågkolhydratkost kan rätta till blodtrycket. Men det finns så många forskare som inte vill tänka i nya banor. Som hellre tar till olika
  djurförsök. Tragiskt.
  Metabola syndromet, åstadkommer ju som bekant olika infektioner i våra Blodådror, påverkar vårt immunsystem osv. Det finns ju mängder av olika ämnen som är antiimflammatoriska. Ursäkta om jag tjatar men C –vitaminet i större doser + lågkolhydratkosten + omega 3 är bara några av de ämnen som kan hjälpa till.
  Ett annat förbisett ämne använt i östern i tusentals år är GURKMEJA med många egenskaper. Bifogar en länk.

  https://www.healthdiaries.com/eatthis/20-health-benefits-of-turmeric.html

 4. 4
  Magnus säger

  Min tolvåriga son som såg programmet sa direkt: ”Det är ju bara att sluta äta kolhydrater, det vet väl alla pappa?”

 5. 5

  helidiotiskt! vi har väl inga långa halsar heller, djurplågeri i onödan tycker jag!

 6. 6

  Jag såg programmet, men associerade till något helt annat, men ändå närbesläktat: ”Varför får inte djur hjärtinfarkt, utan nästintill bara människor” Svaret på detta är mycket viktigare och förmodligen enklare. Vi är ett av ytterst få däggdjur som inte kan tillverka det C-vitamin vi behöver, utan måste få det med maten. Alltså kan man som Linus Pauling och Matthias Rath se arterioskleros som en bristsjukdom – en brist på C-vitamin. Övertygande logiska bevis för detta finns i boken av Matthias Rath, och då kan man relativt enkelt förebygga infarkter och stroke – vilka båda är ändpunkter på en degerativ process som startar i blodkärl som lider brist på essentiella näringsämnen.
  Ingemar Ljungqvist, redaktör för http://www.2000tv.se

 7. 7
  Lars Bern säger

  Min reflexion var att nu kan Big Pharma ta fram ett nytt preparat som miljontals friska människor kan knapra hela livet. Big deal!
  Själv stod jag på 4 olika blodtryckspreparat i 20 år tills jag gick över till LCHF-kost, nu behöver jag ingen medicinering för att hålla nere blodtrycket.

 8. 8
  Jan Darenius säger

  Jag läser Forskningsfusket av Ralf Sundberg. ”Är högt blodtryck en sjukdom? Nej, högt blodtryck är ofta kroppens naturliga sätt att kompensera behovet av mer syre till hjärnan (vid stress, rädsla eller andra obehag).”

  Tänk om det är så att stress är grundorsaken till högt blodtryck. Tänk om det är stressen som är farlig. Att sänka blodtrycket med medicin borde då vara meningslöst eller kanske tom farligt pga biverkningar.

  Att sänka blodtrycket med LCHF-kost kanske är det näst bästa alternativet efter att i första hand kontakta en bra psykolog som får dig att gråta ut och därmed sänka stressnivån?

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  @ 8 Jan Darenius:
  Det skulle kanske vara intressant forskning, med en jämförande studie mellan LCHF och psykologbehandling mot högt blodtryck.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa