Hur kan dom?

På Tasteline ett recept på LCHF Scones /Tekakor. Med sojamjöl och margarin! Hur kan de förvränga LCHF så groteskt? Man blir ledsen. Det borde vara världens lättaste att ta reda på vad LCHF innebär.

 

Comments

 1. 1
  Konsument säger

  Dessbättre var det protester mot att förknippa LCHF med såväl sojamjöl som margarin.

  Receptet är skapat av någon som heter ”JagheterinteFridas”!
  https://www.tasteline.com/Medlem/663591

  Sojamjölk ratar vi också:
  https://www.tasteline.com/Recept/LCHF_GI_Grot

  Sojamjöl ratar vi som sagts redan:
  https://www.tasteline.com/Recept/LCHF_Tomat___Basilika_paj_2

 2. 2

  Ja vad ska man säga…kanske ett sätt att lura ickepålästa nybörjare som vill prova på lchf, ett sätt att fortsätta använda margarin och soja och tro att detta är hälsosamt..hua

 3. 3
  Robin säger

  pofiber är väl inget som rekommenderas i större utsträckning heller?

 4. 4
  Agneta Månlid säger

  Det verkar inte gå att kommentera eller få kontakt med någon som kan ta bort de uppenbart felaktiga ’LCHF’rätterna inskrivna av ’jagheterintefrida’. Dåligt.

 5. 5
  Birgitta Didrikson säger

  Den var dålig!

 6. 6
  Elisa säger

  Är sojamjöl dåligt?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  @ 6 Elisa:
  Nu får vi hjälpas åt att berätta varför sojamjöl är dåligt.
  Soja odlas i varmare länder, och måste alltså transporteras långt för att vi ska få den. Soja innehåller fytoöstrogen, vilket har en östrogeneffekt i våra kroppar, vilket inte är bra för barn och män. Inte heller kvinnor behöver östrogentillskott, vi producerar själva den östrogen vi behöver. Soja odlas numera ofta med GMO-teknik, vilket betyder att den blir utsatt för massiv giftbesprutning. Monsanto, ett multinationellt företag, strävar efter världsherravälde med sin GMO-soja, vilket slår ut vanliga bönder i tredje världen.
  Mera?

 8. 8
  HerrBanan säger

  Sojan är även duktig på att hämma mineralupptaget, omega6-fettsyrehalten är också på tok för hög.

 9. 9
  LenaK säger

  @ Robin:

  Vad är det för fel på pofiber, som jag betvivlar att du kan överäta av? Fyra ägg och en knapp deciliter pofiber (=2,5 g kolhydrater) ger ”bröd” till två måltider. Det kallar jag kolhydratsnålt. Med lite tillägg i receptet blir det dessutom goda lussekatter eller mjuk pepparkaka. I min LCHF-värld är pofiber det absolut bästa surrogatet för vetemjöl. Dessutom väldigt billigt.
  Om du (eller någon annan) kan tala om vad som är dåligt med pofiber så måste jag kanske ändra uppfattning.

 10. 10
  Konsument säger
 11. 11
  Maria Kivimäki säger

  Angående soja så när jag fick min bröstcancer för några år sedan frågade en kvinnlig överläkare mig om jag åt vegetariskt med mycket soja. Hon sa att det var inte så bra just pga östogener. Som tur är har jag inte gjort det och dessutom strax före cancern lagt om till LCHF. Tyvärr hade hon inte tid, vilken läkare har det, att utveckla detta med östrogener. Men tydligen hade hon erfarenhet av soja som inte var så positiv.

 12. 12
  Anders Bengtsson säger

  Jag tycker det är trist att se utvecklingen av LCHF sedan det blivit mera populärt. När jag började med LCHF var det inga problem, jag slutade bara att äta spannmål. Nu kommer det en massa produkter som bara rör till det, man ska liksom äta LCHF utan några förändringar mot tidigare, det kommer en massa ”ersättningsprodukter” som ska likna dom produkter man valt bort. För mig blir det bara rörigt, och på nåt sätt så drunknar den ursprungliga LCHF-tanken i allt det nya som kommer. Nu finns det t.o.m. bantningspiller som ska ta bort ”onyttan” med kolhydraterna. Men varför ska man äta nåt som man inte vill att kroppen ska ha?? Snacka om slöseri på resurser.

 13. 13
  Britt säger

  Jag skrev till Tasteline, här är mitt mail:

  Till redaktionen Tasteline
  https://www.tasteline.com/info/kontaktaoss/

  Hej!

  I all vänlighet så vill jag att ni tar bort rubrikerna till följande recept då varken sojamjöl/-mjölk eller margarin finns med i LCHF-kosten. V v radera LCHF från dessa recept.

  https://www.tasteline.com/Recept/LCHF_Tomat___Basilika_paj_2

  https://www.tasteline.com/Recept/LCHF_GI_Grot

  Svar och åtgärd önskas.

  NN…
  Tfn…

 14. 14
  Therese säger

  Jag har också skrivit till Tasteline nu och bett dem ändra!

 15. 15
  Professor Göran säger

  @ Maria Kivimäki:

  Soja verkar inte vara att ”leka med”!

  Boken ”Vegomyten” av Lierre Keith är verkligen en läsvärd bok om man är intresserad av denna fråga och vad kolhydrater kan ställa till med i stort och smått.

  https://www.bokus.com/bok/9789172411876/vegomyten-maten-rattvisan-och-en-hallbar-framtid/

 16. 16
  Vän säger

  Miljöeffekter av soja:

  …”Svenska djur äter importerat foder
  Svenska kor, grisar och fjäderfä äter en hel del soja. Den sojan kommer till stor del från Brasilien. Mindre kvantiteter kommer dessutom från Argentina och Kina.

  Sojaodlingen i Brasilien har en del negativa miljöeffekter. Det beror bland annat på att Brasilien tillåter bekämpningsmedel som länge har varit förbjudet i Sverige. De växande sojaodlingarna leder också till att regnskog och naturliga gräsmarker görs om till åkermark. ”…

  Jordbruksverket – https://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/konsument/miljoeffekteravsoja.4.7caa00cc126738ac4e8800014727.html

 17. 17

  Tycker det är väldigt väldigt tråkigt att många lär ut fel. En del förstår fortfarande inte skillnaden mellan LC & LCHF!

  Speciellt om det hamnar på större sidor där det sprider sig väldigt väldigt fort.

 18. 18

  Det är ju läskigt att man inte kan lita på en sajt som Tasteline…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa