Äkta Vara blir Ä

2009 försökte City Gross tillsammans med konsumentföreningen Äkta Vara att lansera tillsatsfria produkter under märket Äkta Vara. Märkningen blev förbjuden av Livsmedelsverket. Nu försöker City Gross igen att lansera samma produkter under märkningen Ä.
Stöd projektet om du vill köpa någon av typen av produkter.
En YouTube-film: Nu blir det ännu enklare att undvika tillsatser.
LCHF.se skriver om det.

 

Comments

 1. 1
  Björn säger
 2. 2
  Lars Bern säger

  Det är uppenbart att Livsmedelsverket känner sig hotat av den matrevolution som vänder sig mot deras kostråd.

 3. 3
  Vän säger

  Tävla i tillsatser hos ÄktaVara.
  https://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=78111

 4. 4
  Elisa säger

  Annika, måste fråga dig vad din åsikt om sötningsmedel är? Har ätit LCHF sedan 2007 nu och LCHF är ju inte längre vad det en gång var… Är rädd för att börja använda sötningsmedel ifall det kommer trigga mitt sötsug och höja mitt blodsocker fast de påstår att naturliga sötningsmedel så som stevia och sukrin inte gör det. Skulle man unna sig något gott på den gamla goda tiden var det ju bär och grädde som gällde men nu när jag blivit ombedd att baka en tårta till ett kalas på söndag och kikat runt lite finns det ju inte ett enda recept utan sötningsmedel !??!? Tycker du att det är bättre att bara ta en msk socker ist för att få bort den värsta äggsmaken? För det är det som är mitt värsta bekymmer… Speciellt med personer som inte äter LCHF brukar tycka det smakar väldigt mycket av rått ägg i bakverk och det är ju aldrig kul om ingen tycker om tårtan efter att man slitit.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 Elisa:
  Jag tycker att vi i princip ska avstå från den söta smaken. Den är helt onödig, och bara en ovana.
  Men om man ändå nån enstaka gång vill ha söt smak så kan man använda stevia och/eller sukrin. Eller om man så vill – en mycket liten mängd av socker.
  Men har man problem med sockerberoende så är det bästa att avstå helt från den söta smaken.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa