LCHF-kryssningen

Nu är jag på hemväg efter LCHF-kryssningen  igår. Det var en mycket trevlig och avkopplande tillställning.
På fredag kväll var det LCHF-buffé med mingel och personberättelser. Josefin Larsson, 20 år som hade tappat 44 kg, och Tommy Runesson, Tommytappar.se (- ca 90 kg), berättade om sina viktminskningsresor. På kvällen var det valfria nöjen av färjans utbud.
På lördag var det ett späckat program. På förmiddagen berättade Litsfeldt, Anders Tengblad och Björn Hammarskjöld. Efter lunch var det jag, som överlät en del av min tid till Professor Göran Sjöberg, som är en trogen kommentator på min blogg. Han talade om ”LCHF som vetenskap – Medicin som religion”.  Jag berättade om mina äventyr de senaste åren.
Sen Monique Forslund, som har en spännande lansering av sin bok LCHF för hela familjen till engelskpråkiga världen på gång. Spännande! Därefter Ronnie Mathisen, med bloggen Lavkarboliv.no. Sist frågestund. Spännande och intressant hela tiden. Det var fler deltagare än nån gång tidigare på kryssningen.

            Det har blivit en värdefull tradition för oss LCHF-are med denna kryssning på våren. 
           Samma sak med LCHF-campingen på sommaren.

 

Comments

 1. 1
  Ethel Loberg säger

  Roligt att läsa Ditt utdrag från kryssningen. Nu är ju jag lite nyfiken på om Du planerar delta i Campingen på Duse Udde? Jag skulle gilla att få träffa Dig live.

 2. 2
  aviator1945 säger

  Roligt att höra om den lyckade kryssningen. Och nu föstår jag varför det varit så tyst på bloggen de senaste två dagarna; de flesta aktiva skribenterna har varit på kryssningen!

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  @ Ethel Loberg:
  Jag tänkte åka till Duse Udde den 28/6, om inget kommer emellan.

 4. 4

  Tack Annika och alla andra talare och övriga deltagare för väldigt trevlig och givande samvaro på färjan till och från Åbo. Mycket och god LCHF-mat serverades det också. Även lunchbuffén, som inte ingick i vårt arrangemang, upplevde jag som väldigt LCHF-vänlig och fantastiskt god.

  Kort sagt, jag tror inte att ni, som funderar på att åka med ett annat år, blir besvikna om ni väljer att deltaga.

 5. 5

  Der skulle man ha vært ja 🙂 Så mange inspirerende mennesker på en plass 🙂

 6. 6
  Ulla Hård säger

  Jag var med. Det var mycket trevligt och välordnat. Jag kunde en del innan, men fick ändå lära mig något nytt. Tack Annika och alla som jobbat med att ordna detta!
  Hoppas vi ses nästa år!

 7. 7
  Professor Göran säger

  Ja den här helgen blev det ingen ”Lördagskrönika” eftersom jag själv var med på denna LCHF-kryssning. Istället blir det en lite kortare ”Söndagskrönika” när jag nu kommit tillbaka till Trollhättan.

  Jag ville gärna personligen träffa ”företrädarna” för LCHF-rörelsen i Sverige efter att nu ha lärt mig lite mer. ”Kostdoktorn” saknade jag förstås och han hade antagligen också varit där om han inte hade varit på fetmakonferens i USA. Vår Annika lärde jag dock känna så väl och så snabbt att hon överlät halva sin föreläsningstid till mig – tala om förtroende! Det hela kom lite snabbt på och jag blev tvungen att i all hast banta ned den tvåtimmarsföreläsning som jag nu ska hålla på torsdag i Trollhättan till 20 minuter. Normalt brukar jag förbereda mig väldigt noga inför mina föreläsningar men nu hade jag bara lunchen på mig för detta jobb så i ärlighetens namn så kände jag mig lite nervös som en och annan säkert noterade. Till detta bidrog också att jag var tvungen att hantera en mikrofon i handen tillsammans med ett obekant datorsystem. Att jag anser att LCHF är en kost som stämmer med vetenskapen hoppas jag ändå kom fram.

  Det var väldigt trevligt att träffa Annikas vänner och många av dem som kommenterar här på Annikas blog tillsammans med många andra LCHF-are från när och fjärran. Vad som slog mig var att vi knappast kan anses vara någon enhetlig grupp med tanke på hur olika alla deltagare var. Vad jag förstod så hade deltagarantalet också i stort sett fördubblat sedan förra året och att vi var nu 220 personer där en hel del var nybörjare eller inte ens hade börjat med LCHF. Nu är det förstås bara att räkna. Nästa år blir vi troligen 400 och om två år 800 för att sedan om ett par år ha tagit över hela båten.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  @ Professor Göran:
  Ett problem som uppstår om det blir ännu fler deltagare på kryssningen är att det inte finns någon tillräckligt stor föreläsningssal. Men då får vi väl dela upp oss i parallella sessioner. Det går nog också bra.

 9. 9

  Tack för en mycket bra helg, trevligt lunchsamtal med bl a dig Annika och till dig Göran för intressant prat över frukostkaffet. Även om det blev alltför kort då det var dags att hasta till föreläsningarna. Tiden på kryssningen gick för fort 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa