Svar till Paulsson – Bengmark i Miljömagasinet

Svar till Paulsson – Bengmark i Miljömagasinet, av Per Melin.

Även Rebecka Svanberg, Jenny Reimers (Maten vi borde äta...) och Thorsten Laxvik har svarat på samma artikel: Ät kött från djur som levt i frihet.

 

 

Comments

 1. 1
  farmor Kaisi säger

  Bra skrivet artikel. Speciellt det förslaget att ta bort på skatten på ekologiska varor o lägga den på all ”skräpmat” samt processade produkter.

 2. 2
  Konsument i Sverige säger

  farmor Kaisi Skrev:

  ta bort på skatten på ekologiska varor o lägga den på all ”skräpmat” samt processade produkter.

  Instämmer – skatt på skräpmat vore på sin plats.

 3. 3
  aviator1945 säger

  Glädjande att de två replikerna av Melin samt Svanberg/Reimers/Laxvik publicerats av MiljöMagasinet. Speciellt Melins artikel med alternativa skatteobjekt är lysande!

 4. 4

  Utmärkta repliker av Per Melin, Rebecka Svanberg, Jenny Reimers och Thorsten Laxvik, kunniga och engagerade personer. Liksom dr Annika gör de skillnaden!

 5. 5

  Melin:

  ”Dels är det den kraftigt ökade konsumtionen av produkter som är så vanställda av livsmedelsindustrins tillverkningsprocesser att de inte längre kan kallas mat…”,

  Tänkvärt. Barry Groves skrev att 90 procent av det som ebjuds i snabbköpen inte är lämplig människoföda. Men det är i England, värre än hos oss?

  Hos oss skrev ju Rössner, att ”Livsmedelsindustrin är människornas tjänare”

 6. 6

  I Dagens Nyheter idag var de åter igen en artikel om att vi måste minska köttätande rejält. Nöt är värst sen kommer gris, kyckling och fisk. Trist tycker jag att man inte skiljer på spannmålsuppfött och gräsuppfött nöt. Och när ska man börja granska miljöförstöringen som odling av spannmål och grönsaker orsakar?

 7. 7
  Eva Ivarsson säger

  Tina håller verkligen med dig! Saknar en verklighets-beskrivning vad gäller de olika produktionssätten av kött ,mejeriprodukter ,och spannmål samt andra vegetabilier och på vilket sätt de påverkar hälsa och miljö !

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa