Vetenskapens värld 16 april

På måndag 16 april kommer Vetenskapens värld att sända ett reportage av Ann Fernholm som gjorde inslaget om LCHF-kost och diabetes i höstas.
Denna gång ska det handla om hur socker (kolhydrater) göder cancer.

 

Comments

 1. 1
  ulf pohl säger

  Intressant,det tar sig förhoppningsvis nu efter si så där 80 år (Otto Warburg,nobelpristagare).Fortfarande verkar det bara forskas på cancer i Tyskland och ingen som inte kan förstå tyska har hört talas om detta.Googla på ”Krebs” ,där finns mycket kunskap att inhämta: Det kritiska problemet är (enligt en tysk forskningsöversikt) -återigen-spannmål tillsammans med stärkelse/socker.Utan detta är förmodligen ingen cancer möjlig-oavsett övriga faktorer (!).Det finns logiska förklaringar och det är INTE slumpen som styr-vi har ett val.

 2. 2
  LenaK63 säger

  Ja, och i varje by finns ett bageri som öppnar i ottan för alla som köar (ibland i morgonrock) för att köpa Brötchen till frukost. På eftermiddagen Kuchen till kaffet. På sjukhusen serveras bröd och åter bröd till patienter med diabetes. I vårt bostadsområde kommer en brödbil en gång i veckan. Har läkare i bekantskapskretsen som har cancer men som inte skyggar för bröd och stärkelse. Man undrar hur informationen/forskningsöversikten kommer ut till etablissemanget i Tyskland.

 3. 3

  Ann Fernholm är en förfärligt välkommen nyhet i det svenska medialandskapet. Här finns äntligen en person som har förutsättningar att förstå vad det handlar om. Nu ondgör sig Stephan Rössner över att dagens journalister vet så lite och kan så lite (klicka ”Piltson” ovan). Jag vore benägen att hålla med om detta, fast från helt andra utgångspunkter.

  Men det tycks ha skett en uppfräschning det senaste året. Fernholm är en del av det, men framför allt i att redaktionerna nu släpper fram folk som kan säga hur det hänger ihop utan att strax ringa Rössner för att få sanningen upphävd.

 4. 4

  Förlåt, fel länk. Så här kommer man till Rössners veklagan om journalister:

  https://www.seniorbloggen.se/skribenter/att-de-aldrig-lar-sig

 5. 5

  LenaK63LenaK63 Skrev:
  <LenaK63 Skrev:

  Man undrar hur informationen/forskningsöversikten kommer ut till etablissemanget i Tyskland.

  Framför allt från Udo Pollmer och hans organisation E.U.L.E. som ger ut en tidskrift utan annonser. Ett annat namn är Ulrike Gonder, hon har en hemsida med massor av information. Och så finns ju numera också LCHF.de

 6. 6
  LenaK63 säger

  Tack Piltson! Unlrike Gonder och LCHF.de känner jag ju till men inte E.U,L.E. Udo Pollmer har jag inte satt i samband med Tyskland.
  Nu har jag massor att läsa igen! Härligt!

 7. 7
  ulf pohl säger

  I Tyskland är naturmedicinen också mobbat,även om det verkar något bättre där än här.Det finns i alla fall inget tankeförbud där och det forskas på flera universitet,bl.a. i Wuerzburg och Tuebingen.Problemet är att forskningen bara får pröva sina rön först när den ”ordinarie” behandlingen nått vägs ände och har gett upp.Då är det oftast för sent att bota någon.Trots det har det noterats framgånger med kolhydratreducerade kosthållningsterapier.Ketosen är ett nyckelbegrepp.Potentialen ligger förstås i preventionen,men detta vet vi ju redan. Kommer att vara intressant vad som sägs den 16/4.”Vetenskapens värld” håller i allmänhet hög klass tycker jag.

 8. 8

  LenaK63, lyssna på denne Gunter Frank rörande övergreppet på barn

  https://www.euleev.de/?start=12

  Efter ca 8 minuter: ”En ständig kamp mot den egna aptiten”

  Han är styrelseledamot i EU.L.E. Det skall ställas mot den brutala indoktrinering av dietister som utövas av DGE, de har enorma medel från stat och industri. Jag var med på ett fetthatmöte, värre än något som Livsmedelsverket kan köra fram. Fyra industriköpta professorer.

  Jag stötte på honom just idag när jag förberedde texten om ”lättmyten” för
  Stephan Rössners blogg, han fick mig att ta till starkare formuleringar än vi tidigare använt. Han har just gett ut en bok, som vi kanske kan återkomma till.när vi läst den.

 9. 9

  LenaK63
  Hans bok heter ”Schlechte Medizin, ein Wutbuch”, Kraus Verlag 2012. Jag skall kolla i vad mån den innehåller saker som vore lämpade för internationell uppmärksamhet. Våra tidigare förslag om svensk utgivning av tyska böcker i dessa ärenden har dock aldrig väckt intresse.

 10. 10
  LenaK63 säger

  Tack igen Piltson! Finns mycket att lyssna till där. Bokmärkt. Boken står på min önskelista.

 11. 11

  Cancer av godis? På TV ikväll i Vetenskapens värld:
  ”Socker får nämligen tumörer att växa”
  https://svt.se/2.106538/vetenskap?lid=20120416&lpos=SVT2_0000_sitelink&from=tabla

  Hmmm… socker är väl inte så vanligt i godis, snarare sötningsmedel väl?

 12. 12

  Vetenskapens värld om diabetes som botas med lchf-kost!
  https://annikadahlqvist.com/svt-vetenskapens-varld-om-diabetes-som-botas-med-lchf-kost/

 13. 13

  Hej!
  Detta som visades är ju information som varit kännt sedan 70 talet, det finns kliniker och journaler på patienter som vårdats på dessa kliniker och har mycket bättre resultat än vad vi har.
  Problemet är att denna typ av information varit motarbetat, det räcker inte med att man har patienter som tillfrisknar.. Och det mest skrämmande är att man fortfarande på Onkologiavdelningar i alla fall på Karolinska säger åt sina patienter att äta godis och dricka läsk för att vara pigg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Skall bli intressent att se hur lång tid det tar innan dessa nytänkande läkare blir sågade vid fotknölarna.

  Det har hänt förr

  https://simplehealthsolutions.info/hall-of-fame/main-hall/dr-william-koch/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa