LCHF – utan rött kött

Om man nu låtit sig skrämmas för människans ursprungliga föda: Det röda köttet från gräsbetande djur, så kan man äta LCHF ändå.  Artikel i Aftonbladet.

 

Comments

 1. 1
  Helena Karlsson säger

  Det går utmärkt att låta bli rött kött och ändå följa LCHF. (Var vegetarian i många år och har fortfarande litet problem med att äta ko och gris.) LCHF blir inte dyrare heller. Tvärtom! Visserligen är ingredienserna dyrare men man äter ju mindre mängd och blir mätt fortare.

 2. 2
  ulf pohl säger

  Om man skall diskutera ”rött kött” måste man definiera vad som menas.Nyligen lärde jag mig att ”rött kött” definieras av hemoglobin- och järninnehållet och då hör kycklingben,musslor och räkor också dit.
  Denna kvasidiskussion är tyvärr betecknande för förespråkarnas urusla bildning och förstånd.Lierre Keith har ju vältaligt och logiskt förklarat varför veganer är so rigida,militanta och oemottagliga för argument: Vegankost ger HJÄRNSKADOR. Läs ”Vegomyten” och förfäras!

 3. 3
  Ethel Loberg säger

  Jag tycker bara att dessa skriverier om rött kött är tröttsamma.

  Jag ska här berätta en liten skrythistoria istället.

  I går fick jag av Sofie Hexeberg, nya boken ”Bekreftelsen Frisk Med Lavkarbo”. Sofie har i den boken samlat in ” Respons fra ulike personer” som hon fått via e-meil efter boken ”Nytt liv med riktig mat, frisk med LCHF” Jag var en av många som mejlade henne mina åsikter om den boken och hon bad om lov att få publicera mitt inlägg i sin nästa bok. Jag blev stolt som en tupp och kan nu läsa på sidan 20:
  Her kommer en takkehilsen fra Sverige….. Undertecknat ”Hilsen Inger”
  Sofie Hexeberg visste inte att jag är en linslus så hon anonymimerade mig lite men det kan jag ta, det kändes väldigt ärofyllt att få bli uppmärksammad i hennes bok.

  Jag har inte hunnit läsa hela boken än men jag ser i slutet att hon, liksom jag har bloggarna Eenfeldt och Dahlqvist som några av sina favoriter.

 4. 4
  Patrik säger

  Om man gör en kycklinggryta med vin, så att kycklingköttet blir rött, ökar cancerrisken då? Skämt åsido så måste man ju innan man basunerar ut svaga kopplingar i observationsstudier likt denna ha någon slags rimlig förklaringsmodell kring det man påstår. Vad skulle det vara i just rött kött som gör det farligare?
  Den största tragiken med denna kvasivetenskap som hålls under armarna av korkade journalister är att den förstör trovärdigheten även för den seriösa forskningen.
  https://garytaubes.com/2012/03/science-pseudoscience-nutritional-epidemiology-and-meat/

 5. 5
  Hälsa är livet säger

  Om nu nötkött ökar risken för cancer så är det säkert pga allt kraftfoder och mediciner de ger djuren. Kött från vilda djur eller gräsbetande tamdjur kan omöjligt orsaka sjukdom då vi i alla tider jagat och ätit stora bytesdjur. Jag tänker iaf fortsätta att tillaga god och näringsrik mat av allt älgkött som ligger hemma i frysen!

 6. 6

  Artikeln varnar för Bacon, Korv, Andra chark­produkter, Nötkött, Griskött, Fårkött
  Rådjur, Älg

  Det var en dum varning! Köper ofta direkt av uppfödare, jägare och sådant kött kan bara vara prima!!!

  Även korvar kan vara bra… läs innehållsförteckningen och ju mer som köps av bl a uppfödare och på Lantgårdar, desto mer ökar givetvis den försäljningen!

  Bra skrivet, Ulf Pohl!

 7. 7
  ragnhild säger

  ”Kött från djur upfödda på spannmål inneheld for mykje arakidonsyre, og for lite Selen. Arakidonsyre blir i kroppen omdanna til hormonliknande stoff som forverrar betennelse, smerte, aukar faren for blodpropp og kreft, samt er negativt for immunforsvaret vårt; ref. erinæringsfysiolog og forskar ved UMB, Anna Haug, 8.3.12.
  Kvitt kjøt er dermed direkte helseskadeleg. Det inneheld mindre feitt, men det aukar faren for kreft. I USA er dette kjent, og ein frårår kreftpasientar å ete kjøt produsert på kraftfôr, men denne kompetansen har ikkje slått rot i Norge enda. Iallefall ikkje i nøkkelholet.

  Spørsmål: Kvifor seier Helsedirektoratet ingenting om at kvitt kjøt frå dyr som et berre kraftfôr kan vere kreftframkallande? Kvitt eller ikkje. Kanskje fordi det ville kreve omlegging av produksjonen, eller utvikling av nye typar kraftfôr utan, eller mindre soyaolje i.

  Og når det gjeld etikken: er det i bunn og grunn bra for oss og vår helse å ete feite kyllingar som har stått i oppvarma hallar heile sitt korte liv med bukbetennelse og ødelagde ledd”?

  Klipp från Anne Vikens blogg.

  #5 och #6 – Ni har så rätt – lite becerell i viltköttet 😉 men shit au – bättre än djurplågeri och spannmål känns det som.

 8. 8
  Vox Humanae säger

  Myten om rött kött har väl uppstått i USA men där har det faktiskt relevans pga de vedervärdiga förhållande som många nötkreatur föds upp under.

 9. 9

  Generellt är det olämpligt att länka till Aftonbladet. Den där artikeln har dessutom en direkt felaktig faktaruta med texten ”Annan mat som minskade risken: Mejeriprodukter med lågt fett­innehåll, Fullkorns­produkter”

 10. 10

  ÄGG bra animalisk föda! Att välja ägg mer än en vetenskap ! ÄGG – ett komplicerat val som kan bli enklare med rätt kunskap och rätt verktyg – vårt RESURS-INDEX. Ekologiska nyttigast, storlek Large bästa val, välj rätt butik, ägg till frukost för att gå ner i vikt, så mycket kan rätt val av ägg betyda. Väljer du eko-ägg kostar det dig bara några hundralappar mer per år för att hjälpa hönorna och miljön att få det bättre.
  https://bengtingerstam.wordpress.com/2012/03/29/att-valja-agg-mer-an-en-vetenskap/

 11. 11

  Fick denna artikel sänd till mig från nära anhörig…

  https://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Debattartiklar/Riktig-mat-ar-bast-for-halsan/#.T3Vzn3IcNQ8.facebook

  Med alla namn och titlarna i slutet är detta för dom flesta ”dagens sanning”

 12. 12

  ”En kost med mycket rött kött, charkprodukter, feta mejeriprodukter, raffinerade spannmålsprodukter och läsk ökar risken att bli sjuk…” står det i artikeln Ann H länkar till. Är det inte märkligt (eller typiskt) att det är just ”rött kött” som framställs som främsta risken, och inte ”raffinerade spannmålsprodukter och läsk”?

 13. 13

  ” Varför det röda köttet är farligt är dock fortfarande oklart ” !?

  Vi äter mycket och gärna av kött från grönätande djur på Gröna Gårdar, gott och nyttigt:)

 14. 14

  Ja, man kan undra varför det skulle vara farligt. Problemet uppstår när de klumpar ihop kött och kött och särskilt kött med charkuteriprodukter.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa