Fett och kemi i Kalle Anka

Stig Hastrup mailade mig:
Nu rör det på sig, även i Kalle Anka. Min fru köpte en ny Kalle Anka pocket (Jag kan ta reda på numret) till ett av barnbarnen. Hela 2 historier handlade om mat. Den ena var om hur fettfattiga matställen tog över kunderna från farbror Joakims restauranger med god mat.
Den andra var om en tårttillverkare som endast använde kemiska ingredienser. Borgmästaren hade blivit alldeles prickig i ansiktet av att äta en kemisk tårtbit och tillsatte en ny mat-polisstyrka som skulle bedöma om vem som hade naturlig mat och vem som inte hade det.
Mårten Gås/Polis blev också prickig, men slutade med att bli hjälte för avslöjande av fuskbagaren.

Detta händer i Kalle Anka pocket nr 387.

 

 

Comments

 1. 1

  Kul att även barnen får information, i seriernas form, om att det gäller att äta ”riktig mat” för att må bra

 2. 2

  Dessa pocketavsnitt borde berörda lägga in i LCHF-Magasinet som streamers.

 3. 3

  Det har handlat om mat i ”bollibompa” mer än en gång..åtminstone för nåt år sen då jag kolla med ett par ungar, där fick barnen veta att man helst skulle äta vegetabilier, jag minns att han som ledde programmet då matade några akvariefiskar med grönsaker, det var nån typ av piraya som åt bara vegetabilier.. och då sa han att det fanns en annan sort som åt kött och sådant skulle man inte äta, kött var äckligt sa han och gjorde grimarser och fick med sej barnen i programmet att se äcklade ut… Jag reagera väldigt kraftigt på det för mitt x flicka hade redan innan börjat prata om man att man inte skulle äta djur.. Det var jättejobbigt, vad man än servera för mat så fråga hon alltid om det var Djur, för dom skulle man inte äta..
  Jag hade frågat henne var hon fått det ifrån, om det var från förskolan eller nån annanstans ifrån, hon var bara 5-6 år då.. Men hon ville inte säga något om det utan bytte bara samtalsämne.
  Men jag har haft många små samtal med henne om vad vi som människa var ämnade att äta och numer så äter hon kött och fisk igen.. men värst för henne är att hon redan vid 8 års ålder är rätt överviktig pga av allt onyttig skit hon åt istället för riktig mat, mest mackor och sötade flingor med mjölk, pasta utan köttfärssås osv..

 4. 4

  Äkta vara-historien var OK, kemi kontra riktiga råvaror.
  Fettfattig mat-historien var inte precis någon LCHF-lösning på problemet. Första lösning var en apparat som skickade kalorierna upp i rymden. Så klagade de små gröna män från rymden?”!#¤
  Sedan var det en bättre apparat. Bägge förstås gjorda av Uppfinnare Jocke.
  Det är i Kalle Anka Pocket nr 387.

 5. 5

  Kalle Anka-historierna tenderar ju att spegla nutiden. Det förvånar mig inte att konceptet med riktiga råvaror går igen i serien. 🙂 Det var ju även i Kalle Anka som folk vägrade äta margarin och ville ha smör istället. Jobbigt för Kalle som arbetar på margarinfabriken…

  Just nu läser jag trilogin om ”Hungerspelen”, den omtalade framtidsskildringen som har blivit film och går på bio nu.

  Huvudpersonen är en fattig sextonårig tjej som är van att själv jaga ihop sin mat. När det är kris tuggar hon i sig både bark och blad som bukfylla men konstaterar att det inte håller i längden. ”Jag måste ha fett och protein” tänker hon. Helt logiskt förstås, men det slog mig att jag nog aldrig läst någon liknande kommentar av någon fiktiv amerikansk hjälte tidigare. Tonårstjejer i böcker brukar inte dra slutsatsen att de måste äta fett.

  På ett annat ställe beskrevs köttet hon lyckats få tag på som fettdrypande, mättande och allmänt underbart. Man blir nästan förvånad.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa