LCHF-magasinet nr 1/2012

Nu har den kommit,  LCHF-magasinet nr 1/2012.
Ur rubrikerna: Paradigmskiftet är här. LCHF i centrum för debatten. Frågelåda. Är det farligt med salt i maten? Är kokosflingor bra? Rapport från Medelshavskostens land. Den nya LCHF-baktrenden.  Mot framtids segrar – Vasaloppet med LCHF . Oskuret är bäst!, om magoperationer
Och många personberättelser, och många recept. Recensioner av nya böcker.

Prenumerera på LCHF-magasinet! Den finns också att köpa i många välsorterade Pressbyråbutiker.

 

Comments

 1. 1

  Tack för ett återigen bra nummer! 🙂

 2. 2
  Tobias säger

  Så, ÄR det farligt med salt i maten? Hur ser du på det Annika?

 3. 3

  Jättebra nummer, har sträckläst det.

 4. 4

  Mycket intressant läsning! Nu överlämnas numret till den yngre generationen 🙂

 5. 5

  Har ni sett SLV:s matvanekoll? Lättmargarin och fettfritt och massor av kolhydrater ger dig 12/12. LCHF ger rött kort:

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2 Tobias:
  Vi behöver en viss minimimängd salt i maten, annars dör vi, eftersom vi hela tiden förlorar salt i svett och urin.
  Ett överskott av salt gör sig kroppen av med då njurarna passivt utsöndrar salt, och aktivt återresorberar det som kroppen behöver.
  Det finns naturligtvis ingen nytta med att sätta i sig ett stort och kontinuerligt överskott av salt, men ett litet och sporadiskt överskott är troligen helt ofarligt.

 7. 7
  ulf pohl säger

  Intressant nr,som vanligt.Kul med berättelser ur levande livet.Men så studsade jag på Jan Engvalds upptäckt: ”Vintersolen bröt ner mitt D-vitamin”.Kan verkligen UVA bryta ner lagrad D-vitamin? Verkar ologiskt.Kan någon förklara hur det möjligen kan gå till? Jag har nämligen 2 veckor i Januari varit på ”holmarna” just för att ”tanka” D-vitamin och då uteslutit mitt dagliga piller.Verkar ha gått bra,fick färg och hållit mig frisk.

 8. 8
 9. 9

  Blir så less på expressen. slutade läsa aftonbladet 2007 har inte varit där sen dess men nu är det nog dags för expressen.

  kolla dessa två källor:

  BBC – bilden. hamburgare och strips. junkfood report
  https://www.bbc.co.uk/news/health-17353804

  expressen – bild på ägg och bacon. lchf-hotet
  https://www.expressen.se/halsa/lchf-dieten-minskar-chansen-att-fa-barn/
  (synd att länka till sådan dålig journalistik de visar prov på. )

  Sen att studien var gjord av amerikanska motsvarigheten till vårat kära livsmedelsverket höjer ju verkligen trovärdigheten.

  Googlar nästan alltid de artiklar jag läser i expressen på engelska källor, och hittar så som oftast ett annat svar på vad de egentligen skriver om.

  Nu ska jag sluta spamma =D . 99 stycken var med i studien. över 70% var kraftigt överviktiga eller feta.

 10. 10
  Sten Bsell säger

  @ ulf pohl:
  Antar att du var pa Canaries. Den vintersolen har nog bra balans på UVA UVB. Vi tar 5,000 iu D3 om dan
  och märkte att vi inte behövde någon sololja alls och blev även rejält solbruna där. I början på andra veckan var det några som förundrade sig över vår färg.Trots att vi suttit nästan samma tider vid poolen var dom helt bleka…. Hade ej hört att man exponerar gradvis lite mer varje dag innan man tar på solskydd, sitter i skugga eller tar på kläder. Men redan första dan markte vi att vi inte blev brända och använde sedan ingen sololja hela veckan. Kan det bero på att inte bara pigmentet utan existerande hög D vitamin nivå även skyddar mot solbränna?

  Betr frågan, minskar UVA D3? Intressant! Gör det i så fall ännu sämre att köra bil i solsken då glaset släpper igenom A men ej B… En anledning till att man kan ha finfin solbränna (UVA) men lågt D3 (UVB)?
  Finns det andra slags bilglas?

 11. 11
  ulf pohl säger

  @ Sten Bsell:
  Tack för dina kommentarer.Vi var på Fuerteventura.Inte speciellt varmt och bara måttligt med sol.Smorde in oss de första dagarna med kokosolja (SPF 2) men var sedan utan. Blev också snabbt brun till skillnad från andra som smorde sig traditionellt.Brände oss inte heller de dagar som hade rejält med sol trots att vi ”pressade” då.Betr. glas så har jag hittills haft uppfattningen att det inte ”fungerar” alls.Kan vara fel.
  Däremot tror jag mig veta att D-vitaminet skyddar mot hudcancer om man ger ”fan” i solskyddsmedel (som hindrar D-vitaminsyntes).Det går dock bra med kokosolja (reflekterar inte).

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa