Mjölk och ost gör dig smartare?

Artikel i Daily Mail. En studie visade att de som intog mejeriprodukter  presterade bättre  på intelligenstest än de som inte åt mjölkprodukter. Detta bevisar förstås inte orsakssamband, men det motsäger vad vissa andra personer påstår.
Relation between dairy food intake… ScienceDirect.com.

 

Comments

 1. 1
  Lars Bern säger

  En mycket viktig artikel för alla som ansvarar för maten i skolor och äldreboenden.

 2. 2

  Tack för en – av många på din sida – mycket intressant länk!

 3. 3
  Eva Ivarsson säger

  Lars Bern ,precis håller med : barnen och de äldre mycket viktigt!

 4. 4
  aviator1945 säger

  Antagligen refererar artikeln till en studie som finns tillgänglig vid https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0958694611001956. Synd bara att den tydligen publicerats i International Dairy Journal, som väl får anses vara part i målet. Men utan tvekan påvisar den ett intressant samband, som borde följas upp med interventionsstudier, om detta nu är etiskt möjligt.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 aviator1945:
  Även om en sådan studie skulle få tillstånd i en etisk kommitté så är problemet att få deltagarna att äta som de ska under lång tid. Tänk er att ”tvinga” en som av någon anledning inte brukar äta mjölkproduter att göra det under lång tid – och vice versa. Risken är att de glider tillbaka i sitt gamla beteende under studietiden.
  Det är det som i stor utsträckning har hänt i många prospektiva koststudier, försökspersonerna återgår till att äta som de har för vana.

 6. 6
  aviator1945 säger

  @Annika Dahlqvist #5:

  Instämmer till fullo!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa