Ralf Sundberg kommenterar studien om kolesterol och stroke

Nu har den ovärderlige Ralf Sundberg (författare till den fantastiska boken Forskningsfusket) på sin blogg skrivit en kommentar till studien av Susanna Larsson som sades visa att kolesterolintag ökade risken för stroke.

Den här typen av studier är en del av den aldrig sinande strömmen av nyheter, som är ungefär lika mycket värda som statistiska studier på politikens områden. Man vaskar fram de siffror makthavarna vill ha. Vetenskap är det definitivt inte.
Just siffror av den här typen är högt begärliga för de bedrägliga fraktionerna inom kost- och läkemedelsindustrin just nu. Att artikeln kommit till som ett led i den pågående kampanjen för att skrämma oss för kolesterolet råder det ingen tvekan om.

Läs för övrigt alla hans blogginlägg i Docent Ralf Sundberg kommenterar.

 

Comments

 1. 1
  ulf pohl säger

  Och jag som i min enfald sprider informationen att tillräcklig omega3 (ungefär i paritet med omega6) gör att klumpningsrisken försvinner och risken för stroke i princip blir 0. Har jag helt fel? Tycker att jag sett den förklaringen förr.

 2. 2
  aviator1945 säger

  Bra kommentar av Ralf Sundberg. Det är precis som han säger mot slutet, att den här typen av studier är till för att vaska fram vad myndigheterna vill ha. Det gäller att skydda Big Food och Big Pharma!

 3. 3

  ”Om det således fanns ett orsakssamband mellan konsumtion av rött kött och just tjocktarmscancer, skulle det i så fall kunna upphävas av att steka köttet i smör och servera en god bearnaisesås till.”

  Man kan inte låta bli att älska Ralf Sundberg!

 4. 4
  Per Ideström säger

  Kampen kan nog tänkas stå om just Kolesterolet som ju är råvaran när kroppen producerar Vitamin D med hjälp av solen. Vitamin D, eller snarare bristen på densamma, har ju ett finger med i spelet när det gäller snart sagt varenda ”sjukdom” som ingår i det metabola syndromet. Här har dessutom Kost- och Näringsetablissemanget en taktiskt fördel; ”Mannen på gatan” ryggar ju tillbaka rent instinktivt vid blotta ordet Kolesterol, och det är precis så SLV och deras kompisar vill ha det.

  När kunskapen om Kolesterolets rätta, och enormt betydelsefulla, funktion blir var mans egendom, och till och med den mest opportunistiske politiker är tvungen att byta sida, då är lavinen igång. Detta inser förmodligen den inre kretsen (CM, SR, M-LH och allt vad de heter) och de är således beredda att satsa allt i ”Kampen om Kolesterolet”.

  Kolesterol har ju beskrivits som en del av vårt immunförsvar (eller i vart fall av stor betydelse för saken), och när kopplingen till Vitamin D tydliggörs klarnar bilden betydligt. En groteskt överdriven konsumtion av kolhydrater, en makaber obalans av de fleromättade fettsyrorna Omega 6 – Omega 3 och ett slugt planlagt undertryckande av kolesterolet (som ju är byggsten för den enskilt mest oumbärliga vitaminet/hormonet/substansen vi har tillgång till; Vitamin D) Allt detta medverkar till den ständiga inflammationsglöden som oavbrutet brinner i våra kroppar, och som påtagligt medverkar till de flesta av de sjukdomar som ingår i det metabola syndromet.

  Därför måste ”Kampen om Kolesterolet” vinnas, till varje pris!!

  För att travestera Marilyn M.; Cholesterol is a man´s best friend!

  IdePer

 5. 5
 6. 6

  Syndaren här är inte Susanna Larsson. Hon uppför sig lojalt och moderiktrigt. Syndaren är UNT, som sprider sånt där utan att höra med sakkunskap först. Och så hade vi gärna velat veta vem som finansierade undersökningen.

 7. 7

  Ralf Sundberg är ovärdelig!

  Och vem är syndaren i det här fallet?

  https://www.nsd.se/nyheter/tornedalen/artikel.aspx?ArticleId=6743137

  Framför allt får man hoppas att det finns föräldrar och politiker som har kunskap och ork att ta strid.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa