Et forsvar for fettet

Artikel i Aftenposten.no: Et forsvar for fettet. Det är professor och överläkare i internmedicin och blodsjukdomar, Carl-Fredrik Bassöe,  som skriver till fettets försvar.  Artikeln är ett svar på prof emeritus Kaare Norums artikel Lavkarbo er uanstendig.
En mycket bra artikel av Bassöe.  Han undrar hur en nutritionsprofessor kan glömma ”Fettrik avmaringskost ”, som var mycket omtalad under 70- och 80-talet, och ändå kalla sig professor.

 

Comments

 1. 1

  Bassøe er faktisk sønn av han som forsket på fettrik avmagringskost på 70 tallet.
  https://naturalnordic.com/diet/2012/01/09/han-var-den-f%C3%B8rste-som-oppdaget-lavkarbo/

 2. 2

  Fedon Lindberg svarar också Karre Norum.

  https://www.fedon.no/filestore/Artikkelbilder/pdf-filer/Hykarboeruanstendig3feb2012.pdf

  Nu kommer från Norum, miljörörelsen, diabetikerförbundet m.fl. samma argument som kom på 1970-talet om solidaritet, att jordens resurser inte skulle räcka till m.m., och som då gjorde att vi tvingades bort från vår naturliga mat/föda till att äta massor med bröd/spannmål, lightprodukter, tillsatser m.m. elände. Vilka tjänade på det – ju stora koncerner inom livsmedel/läkemedel och korrupta inom olika branscher.

  Vore det inte ännu mer solidariskt, rättvist, humant, mindre miljöpåverkan, bättre ekonomiskt (för majoriteten, men däremot inte för vissa intressenter) m.m., att sluta kriga runt om i världen, och att västvärlden inte krigade i andra världsdelar, samt också slutade med monokulturer m.m., m.m.?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa