Kändisarna som ratar kolhydrater

Kavalkad i Expressen.
Även Göran Persson är med:  ”Nu äter jag ju inte mat som innehåller mycket kolhydrater, men annars så äter jag nog i stort sett allt.”

 

Comments

 1. 1

  Nu var det ju inte Göran Persson som tillskrevs det citatet…

 2. 2

  Stefan,
  ursäkta min brist på läseförståelse men vad betyder:
  Göran Persson svarar på frågan vilken mat han inte äter i en intervju på recept.nu:
  ” Jag gillar min LCHF diet väldigt mycket! Saknar inte bröd eller pasta eller potatis. Inte än, i alla fall…”
  Vad missar jag i detta?

 3. 3

  Ingvar:
  kopierat från artikeln:

  ”Nu äter jag ju inte mat som innehåller mycket kolhydrater, men annars så äter jag nog i stort sett allt.”
  Göran Persson svarar på frågan vilken mat han inte äter i en intervju på recept.nu:

  ” Jag gillar min LCHF diet väldigt mycket! Saknar inte bröd eller pasta eller potatis. Inte än, i alla fall…”
  Andreas Lundstedt skriver om sin diet i sin gamla blogg.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  Stefan, Det är ett kolontecken där som förvirrar till det.

 5. 5

  Stefan,
  nja, som jag uppfattar det så är det Petter som säger:
  ”Nu äter jag ju inte mat som innehåller mycket kolhydrater, men annars så äter jag nog i stort sett allt.”
  Men jag håller med om att texten hoppar hej villt här.

 6. 6

  Bra reklam för LCHF-kosten – som jag ser det.

 7. 7

  Jag får ge mig och skylla på att Expressen som vanligt ställer till det.
  Googlade och hitta det som borde vara källan:
  https://www.recept.nu/1.272233
  och där står endast det som Stefan påpekar 🙁
  ”– Nu äter jag ju inte mat som innehåller mycket kolhydrater, men annars så äter jag nog i stort sett allt”
  och inte det under kolonet som man uppfattar i kvällsblaskan.

 8. 8

  Ingvar,
  Ovanför bilden med Petter står:

  ””LCHF! That’s the shit .”
  Petter svarar på frågan hur han förändrat sin kropp, på Katrin Zytomierskas blogg.

 9. 9

  Stefan,
  jag har ju pudlat redan 🙂
  Nu återstår vem Expressen menar och påstår:
  ” Jag gillar min LCHF diet väldigt mycket! Saknar inte bröd eller pasta eller potatis. Inte än, i alla fall…”
  Det är varken Petter eller Persson.
  Men det skulle ju kunna var mig dom menar 🙂

 10. 10

  Ingvar,
  Byt läsglasögon och läs de tre sista raderna i artikeln! Där står svaret på din undran!
  Ledtråd:
  Hans initialer är A och L…

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  Nu har jag ändrat till förhoppningsvis rätt citat i inlägget.

 12. 12

  Gå in på P4 Dalarna och rösta

 13. 13
 14. 14
  Hälsa är livet säger

  Björn, rätt fett att både steka och äta som det är: smör, kallpressat kokosfett och ister. Solrosolja ska man undvika i alla sammanhang.

 15. 15

  Tradionellt i Medelhavslandet Libanon steker man absolut inte i olivolja utan vanligt är ordentligt mättat fett från en fårras. Sådana här uppgifter filtreras tyvärr bort för att passa in i en icke-neutral världsbild.

 16. 16

  Ledaren i dagens Västerbottens Kuriren är precis tvärtom.
  Under rubriken ”Utöver hälsoaspekten är västvärldens glupska köttätande en tickande klimatbomb”
  skriver Ola Nordebo att man blir så sjuk av att äta rött kött och hur mycket köttkonsumtionen har ökat.
  Jag skulle vilja säga att det är mest i den synliga statistiken som konsumtionen ökar,
  ju större andel av köttet som säljs över disk och inte genom slakt till vänner och bekanta,
  ju mer ser konsumtionen ut att öka.
  Likadant i andra länder som har kvar många små gårdar där det springer höns och getter kring benen på folk. Inte syns dom i nån statistik.

  Bättre vore att inse att animaliskt fett och protein är bra för världshälsan och jobba för en miljövänligare köttuppfödning istället.

 17. 17

  Ledaren går att läsa på https://vk.se/opinion

 18. 18

  För er som missade Malous Efter Tio häromdagen, där Alexandra Zazzi recenserar nykomlingar bland LCHF-böcker, inte sett nån som kommenterat det här inslaget än.

  Tyvärr var de lite dåligt pålästa, både Alexandra och Malou verkar tro att vi som äter LCHF inte äter grönsaker och dessutom vilket fett som helst..
  Men kul att de gav 15 minuter åt den ”trendiga” LCHF-kosten 🙂

  https://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=alexandra_zazzi_botaniserar_i_nya_lchf-bockerna&videoid=2144717

 19. 19
  Göran Sjöberg säger

  Nytt positivt uppslag om LCHF i dagens Expressen.

  Min aversion mot kvällspressen och Expressen i synnerhet håller av någon anledning på att mildras. Jag var också nästan på gränsen att köpa en tidning när jag var och handlade men förnuftet segrade. Jag behöver nog inte bli mer övertygad om fördelarna med LCHF. Ja – jag erkänner faktiskt att jag TROR väldigt starkt på att LCHF är just vetenskapen om kost och hälsa. Men jag kan ha fel och det vore också vetenskap även om det är osannolikt.

  Hur är det nu med Aftonbladet – tillhör den tidiningen det officiella fett-är-farligt-gänget?

 20. 20

  Hej Annika!

  Hoppas att du vill kommentera den s.k. blodgruppsdieten som nu har fått ett uppsving pga Ulrika Davidssons bok ”Gå ner i vikt med LCHF” där hon även berättar hur man kan anpassa metoden till sin blodgrupp.

  Jag undrar då jag efter att ha läst boken kom fram till att jag bör bli vegetarian och äta en del spannmål förutom vete (har blodgrupp A). Så jag köpte bröd med hela korn, fullkornsris och glutenfria pasta och körde helhjärtat. Resultat? I tre dagar har jag haft fruktansvärd diarré, efter att ha fått allt sådant under kontroll med ”lugn” lchf (”lugn = inte frossa i fett, utan ta bort kolhydrater och äta mindre mängder fett tills jag är mätt och nöjd. Däremot inget behov av extra smör och grädde på maten).

  Vore tacksam för att veta hur du ser på blodgruppsdieten!
  M v h
  Anna

 21. 21

  Anna,
  det är skrämmande att denna Ulrika Davidson blandar ihop ”blodgrupper” med kost. Hon är en förvirrare om LCHF, hon håller på med allt möjligt, Detox (svält med pulver), GI etc. Tro inget hon skriver, hon tänker bara på att tjäna pengar, hon stjäl recept från andra och utger dessa att vara hennes egna ex se https://www.lifezone.se/2011/12/01/se/ulrika-davidsson-kallar-ox%C3%A5-mitt-recept-f%C3%B6r-hennes-%28-%29-5905681
  Om nu blodgruppen skulle styra kost, så skulle detta bli ett lotteri, för vad jag förstår är just vilken blodgrupp man får ett lotteri, hur skulle då våra förfäder överlevt?,

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  Anna 21.08, Det finns många olika genetiska variationer hos människan. Blodgrupperna är endast en variabilitet. Det finns absolut ingen furnuftig anledning till att just blodgrupperna skulle predestinera vilken mat man ska äta. Jag tycker att när blodgruppen anvisar LCHF är den riktig, men om den anvisar frukt och spannmål är den felaktig.
  Jag kan inte förstå hur Ulrika Davidsson kan har gått på idiotin med blodgruppsdieterna..

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa