Expressens helgbilaga om LCHF

Expressens helgbilaga idag innehåller 100 sidor om LCHF.
Kostdoktorn har en bild på den. Kul uppföljning till Debatt igår.

Den är fantastisk – fullmatad med fakta, personberättelser och massor av recept.
Och allt ser rätt ut. Den är som en hel bok, för 29 kr. Köp många och dela ut till vänner och bekanta!

 

Comments

 1. 1

  Jättetrevlig bilaga där Expressens Hannah Sjöström är redaktör.
  Trevlig layout med många småartiklar att läsa för den som lite nyfiket bläddrar i bilagan.
  På sidan 81 får Maj-Lis Hellenius en liten spalt där hon som vanligt förfasar sig över risken på sikt med hjärt-kärlsjukdommar och predikar medelhavskost, men hon medger nu att man ska vara försiktig med jätteportioner pasta. Sakta sakta kryper hon till korset…

  Tänk Annika om du och alla pionjärer på Kif-forumet kring 2005 hade fått höra att Expressens helgbilaga 7 år senare skulle vara på ETTHUNDRA sidor BARA om LCHF!!!
  Det hade ni aldrig vågat tro då!?
  Bilagan tillkomst är därför till stor del din och övriga pionjärers förtjänst men ytterst en fantastiskt hälsovinst för Sveriges och snart Nordens folk.

 2. 2

  Vet inte om du sett detta men det kan ju vara värt att lyfta fram 🙂

  https://lchfbloggar.se/

 3. 3
  Farbror blå säger

  Vi har köpt blaskan, men det mesta av innehållet var känt innan. Men det känns skönt att kunna hänvisa till en tidnings bilaga, som tidigare gett.sig f-n på att jaga livet ur LCHF förespråkarna. Undrar vem Bässen ska jobba för nu, Unilever?

 4. 4

  Ja, VoF kommer ju aldrig att utse Hannah Sjöström som årets folkbildare…. så det får väl någon annan göra! 🙂 Sååå sköööönt att Bäsen inte var med!

  Rätt Annika. En kul och väldigt bra uppföljare till Debatten på SVT 1!

 5. 5
  Kenneth Johansson säger

  Veckotidningen Land har en artikel om LCHF idag där det kallas den nya smalmaten.

 6. 6

  I kommentar hos Kostdoktorn hittade jag denna länk – du och Andreas är bland andra nämnda.

  https://lowcarbdiets.about.com/b/2012/01/19/is-sweden-leading-other-countries-to-give-up-carbs.htm

 7. 7

  Oops – såg nu att ”Landsman” redan länkat under ditt förra inlägg! Nåja, tål att upprepas att du var pionjär!

 8. 8

  Martin:

  Vilken bra hemsida, tack för tipset!

 9. 9

  Jag har tittat i tidningen. Ack så mkt bakverk och sukrin. Är det verkligen LCHF när det är bakverk även att de är låga på kolhydrater?
  Det blir mer och mer fokus på LCHF-bakverk och för mig är det missvisande för de som vill börja med LCHF och fokus är att gå ned i vikt och bli av med sitt sötsug. Fortsätter man med bakverk till fika, ngt gott till helgen, ha ngt hemma ifall ngn kommer på fika är man ute på helt fel väg att bli frisk med LCHF.
  Det finns möjlighet att prova på LCHF-bakverk och efterrätter när man levt på strikt LCHF eller högst 20 g kolhydrater/ högre variant av LCHF under en längre tid då kroppen har vant sig vid den ”nya ” kosten och kommit igång med sin fettförbränning. Först då kommer man att känna igen goda och dåliga signaler i kroppen.

 10. 10
  Professor Göran Sjöberg säger

  Ulrika,

  Jag gillar magasinet för att det är ett slags genombrott för LCHF (och når ut brett) och ändå är ganska seriöst och inte minst med tanke på att det är frågan om en kvällstidning.

  Men jag håller med dig och tycker du har intressanta synpunkter. När man börjar läsa på om sötningsmedel (t.ex. i ”Stoppa Alzheimer nu” av Bruce Fife) så blir man också ’mörkrädd’. Men det hela är lite som att slåss med väderkvarnar.

  I grund och botten så tror jag att om man är ung och frisk så kan man misshandla kroppen ganska ordentligt innan skadorna börjar visa sig – själv tog det mig 50 år innan det ’small’. Och normalt så visar sig skadorna (metabola syndromet) först när man kommer upp i åldrarna – kanske just 50+.

  Men om man nått ’vägs ände’ så tror jag at det är strikt LCHF som gäller och absolut inga sötningsmedel.

 11. 11

  Häftigt! Jag tänkte köpa flera ex, bilagan var slut på första stället, men jag fick tag på 2 ex efter viss ansträngning. Dessutom ringde jag till ett par andra orter och uppmanade dem att inhandla denna förnämliga ”bok”.

  Ditt enträgna arbete är en mycket stor pusselbit i sammanhanget. Hoppas att du njuter av att ditt stora engagemang nu ger reultat.

 12. 12

  Vill passa på att tipsa om redaktören Hanna´s blogg: http://www.naturligtsnygg.se. Väldigt informativ om man som jag blivit intresserad av naturligare livsstil överlag (inte bara maten), utan att för den skull behöva sluta sminka sig & lukta gott i håret 🙂
  Rekommenderar även dokumentären ”Underkastelsen” som just nu finns på svtplay, som handlar som kemikalier.

  Ulrika, håller med dig om att lchf inte ska vara = bakverk, men som normalviktig & utan några andra krämpor övertaget & man äter lchf för att man helt enkelt bara är övertygad om att det är bäst 😉 så tycker jag att det kan vara kul att få lite inspiration till ”nyttigare” bakverk. Man kanske vill bjuda på nåt smarrigt någon gång & varför inte hellre dessa varianter med mandelmjöl och liknande istället för massa vetemjöl & socker. Som sagt, IBLAND 🙂 Jag använder aldrig sötningsmedel i vanliga fall ska jag tillägga. Problemet är väl om man äter kakor var & varannan dag bara för att det är lågt kolhydratinnehåll, då blir det inte så bra… å risken är kanske som du skriver att det blir missvisande om man som ”ny” inom lchf tror att detta är helt ok.

 13. 13

  Å vilken fin LCHFkostpyramid! Den vore kanon som affisch på köksväggen 🙂

 14. 14

  Så synd att boken bara såldes i två dagar. Därefter skickas icke sålda
  exemplar tillbaka, något som affären måste göra inom en vecka annars
  blir de betalningsskyldiga. Ett nytt Lobbyist trick kanske? Fick iallafall
  tag i ett exemplar idag.

 15. 15

  Jag tycker inte man ska fokusera på bakverk när man börjar med LCHF. Bakverk kan man unna sig vid sitt eget bröllop, vid jul och vid midsommar. Resten av året äter man bara god mat och möjligtvis några 85% chokladrutor till helgen.

 16. 16
  Eva Nordgre säger

  @ Farbror blå:
  Hej, jag skulle jättegärna vilja ha båda de bilagorna, vet ni nån som har som kan sälja?

 17. 17
  Eva Nordgren säger

  @ gt:
  Hej har du möjligen någon bilaga över, skulle gärna vilja köpa men det finns ju inga nu…

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  @ Eva Nordgren:
  Det borde väl gå att höra med Expressen om de har några bilagor kvar?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa