Torbjörn Sassersson: Hur kan vi utveckla Annika Dahlqvists blogg?

 

Kom gärna in med synpunkter i denna tråd på hur Annikas blogg kan utvecklas. Annika avgör vad som ska göras i slutänden, men ordet är i övrigt fritt. Vad är bra eller inte bra med Annikas blogg? Vad kan bli bättre och är det någon funktion som saknas? Fundera på allt från typografi, layout, typsnitt, bilder, innehåll till ämnen och opinionsbildning.

/Torbjörn, webbutveckling för WordPress

Om Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson (1965-) från Stockholm, är en samhällsanalytiker, debattör, publicist och entreprenör inom IT och PR på webben. Han är redaktör på NewsVoice.se. Mer biografiska data om Torbjörn Sassersson finns på Vetapedia.

Comments

 1. 1

  Jag saknar numrerade kommentarer.

 2. 2

  Hennes filmer skulle behövas exponeras lite då och då.

 3. 3

  ”Senaste kommentarerna” – att man i första hand ser under vilket inlägg som kommentaren är gjord. Detta är viktigare än att se så mycket text från början på varje inlägg. Däremot bra att man ser vem som gjort kommentaren.

  Vid förra bloggen fanns en mycket bra kalender – underlättar om man inte läser varje dag.

  Att man ser de senaste inläggen – exv. 5 st med datum och att man kan klicka vidare ”nästa”, ”tidigare”.

  Att bloggarkivet flyttas högre upp på sidan.

 4. 4

  Rättelse i versalt:

  ”Senaste kommentarerna” – att man i första hand ser under vilket inlägg som kommentaren är gjord. Detta är viktigare än att se så mycket text från början på varje KOMMENTAR. Däremot bra att man ser vem som gjort kommentaren.

  Tillägg:

  Bra om man har möjlighet att redigera sin kommentar före man skickar den.

  PS. Förslaget från ”Vän” om numrering är mycket bra.

 5. 5

  Försök vara lite professionell och höj lägstanivån på allt alternativt som smyger sig in här. Bara för att du med rätta utmanar de etablerade kostsanningarna betyder det att du aktivt eller passivt måste stödja allt som är alternativt. Var tydlig med vad du tycker och försvara god vetenskap och beprövad erfarenhet i alla lägen. Det är deprimerande att du blivit ett varumärke som allehanda homeopater åker snålskjuts på.

 6. 6

  Trådad kommentering vore användbart. Så att det syns om man kommenterat allmänt på tråden eller specifikt på en annan av kommentarerna.

 7. 7

  Instämmer med Vän
  Videoinspelningarna bör synliggöras mer. Kollade just Hälsovinster med LCHF 1. Den är SÅÅÅ bra. LCHF är ju så mycket mer än viktnedgång och diabetesbehandling och det framkommer alltför sällan.

  Saknar även länken Hälsovinster med LCHF, där vem som helst hade möjlighet att berätta om sina hälsovinster. Jag tror att det kan inspirera många att testa att förändra sina kostvanor om man har möjlighet att läsa om andras hälsovinster vid olika sjukdomar.

 8. 8

  Stöttar Väns och Ms förslag!

 9. 9
  Professor Göran Sjöberg säger

  Torbjörn Sassersson

  Fint att ni hjälper Annika att utveckla sin blog på WordPress.

  Annika ska förstås ägna sin kraft till det hon är bra på dvs. att som hon hittills gjort så beundransvärt som läkare modigt försvara LCHF för vad det står för utifrån de egna erfarenheterna i sin kliniska praktikiska verksamhet och inte vika sig för trycket uppifrån och ’anpassa sig’. Om hon får hjälp att tekniskt hålla ordning på sin blog då behöver hon inte lägga sin energi på detta.

  Alla vi som satsat på LCHF och konstaterat att det är ett koncept som faktiskt fungerar i verkligheten genom att blivit friska har då faktiskt också ett ansvar att inte ”fega oss”. Det är vår samhälleliga plikt om vi nu tror på demokrati att försvara våra hälsomässiga landvinningar mot myndighetsmissbruk av olika slag. Det är klart att det personligen alltid kostar på att ta en moralisk ställning speciellt för något som går stick i stäv med vad de väldokumenterad (läs Gary Taubes och Ralf Sundberg t.ex.) och korrupta oheliga allianserna mellan läkarkåren,läkemedelsinsdustrin och livsmedelsindustrin på högsta nivå står för. Annika har redan betalat ett högt pris för att behålla sin höga moral så låt också oss betala efter förmåga.

  ”LCHF är inte att leka med som folkrörelse!” och det verkar nu som att de omoraliska krafterna också börjar känna sig hotade och går till motoffensiv. Historikst sett så är det förstås tyvärr bara en mindre del av befolkningen som har den moraliska integritet för att stå emot en sådan offensiv men det är dessa människor som just Annika representerar som utan egenintresse just gör upp med det som är sjukt i våra samhällen och som man brukar säga ”skriver historien” – fega medlöpare gör det aldrig!

  SVT är förstås inte att leka med och reportrar där skiljer sig nog heller inte från reportrar i andra länder. De anpassar sig eller blir ’eliminerade’ om deras åsikter inte stämmer med ledningens. Detta kallas förstås ’självcencur’ och det är väl knappast något som det talas högt om på SVT. Men som alltid stiger trycket om man inte lättar på det. Jag vet inte varför jag associerar till vad som i dagarna händer i den ungerska motsvarigheten till SVT. Det kanske är själva lukten?

  Det är därför oerhört viktigt med bloggar idag! Det är faktiskt så nära demokrati man kan komma enligt min mening. Det ger möjlighet för folkets ’folkets röst’ att komma fram och framför allt att reagera på det som måste göras någonting åt.

  Och bra förbättringsförslag här i kommentarerna tycker jag.

  Jag har själv ett förslag och det är att Annika får verktyg så att hon snabbt kan klicka in en bild i huvudet på en tråd. Om hennes supportrar som jag själv skickar in en bild om något speciellt som vi sett eller hört så borde det finnas något automatiskt hjälpmedel så man inte behöver gå in i något bildbehandlingsprogram för att få till det.

  Det känns stort att vara med och förändra världen till det bättre även om man får vara beredd på ’fega’ mothugg och är man övertygad om att man har verkligheten (sanningen!) på sin sida och dessutom en vetenskaplig teori som stödjer denna övertygelse så kan man försvara sig ganska bra mot det okunniga religösa dravel som vi utsätts för från myndigheternas sida när det gäller vår kost och hälsa.

 10. 10

  Professor Göran Sjöberg

  ”Alla vi som satsat på LCHF och konstaterat att det är ett koncept som faktiskt fungerar i verkligheten genom att blivit friska har då faktiskt också ett ansvar att inte ”fega oss”. Det är vår samhälleliga plikt om vi nu tror på demokrati att försvara våra hälsomässiga landvinningar mot myndighetsmissbruk av olika slag.”

  Tack för dessa och tidigare tänkvärda inlägg! Det är en spännande men kuslig tid vi lever i. Annika är värd allt stöd hon kan få.

 11. 11

  Undrar varför du inte gör något liknande lchfklubben.se?

  Katrin har googlat LCHF, hittat din sida… Och gjort en egen site av det.

 12. 12

  Byt gärna ut texten (Översätt) till (Translate) med default English. Saknar en knapp (flagga) för direkt översättning av hela bloggen till Engelska. Lägg in engelska sökord i meta taggarna. Under knappen skicka kommentar borde vara på Svenska som default.

 13. 13
  Helena Hesselmark säger

  Om det gick att ändra inskrivningstexten till svart hade det varit lättare att se vad man skriver. Kontrasten är inte bra som det är nu.

 14. 14
  Torbjörn Sassersson säger

  Tack för alla bra förslag och synpunkter. Jag betar av inkommande förslag och hör med Annika vad hon anser ska ändras och utvecklas.

 15. 15

  Hej! Jag följer Annikas blogg sedan länge, men denna nya sida är svårtydd.
  Ofta inget riktigt inlägg utan en länk till något?

  Ofta förstår man inte riktigt om Annika håller med eller inte? tydligare ”tyckande”

  Jag jobbar själv med marknadsföring, och vet hur lätt det är att formulera sig fel, så allt missuppfattas.

  Sammanfattning: Bloggen är sisådär … men Annika är kanon!!!!

 16. 16

  En bild vid rätt tillfälle lättar upp/underlättar.
  Ibland kan en bild säga mer än tusen ord 🙂
  Håller med cn om att Annika är kanon!

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  Cn, Jag har inte känt att det alltid är nödvändigt för mig att kommentera det jag länkar till. Ibland är min åsikt självklar, ibland kan frågan diskuteras, och då kan vi göra det tillsammans. Eller är det nödvändigt för en bloggare att kommentera en länk?

 18. 18
  Torbjörn Sassersson säger

  Jag håller med cn om att det är en fördel att Annika gör det tydligt om du Annika har eller inte har en åsikt om innehållet i ett inlägg.

  Detta är ju en blogg dvs en dagbok. Den representerar främst Annikas tankar för dagen. Om Annika hittar något som är intressant på webben kan hon länka dit och gärna bör ett inlägg precis som en vanlig dagboksanteckning innehålla bloggarens tankar om tex länken.

  Om du Annika tex länkar till en sida om homeopati där det påstås något kan det vara bra om du förklarar varför du länkar dit. Det kan iofs räcka med att du skriver att du tycker att innehållet på sidan som du länkar till är ”intressant”. Det är i slutänden upp till dig om och hur du kommenterar i din egen dagbok.

  Nu är förvisso bloggen rubricerad Dr Annika Dahlqvists LHCF-blogg så vi har en dagbok skriven av en doktor som skriver dagboksanteckningar om främst LCHF.

  Vi besökare får se det som att Annika är en generös person som delar med sig av sina personliga tankar och sina professionella kunskaper genom en öppen dagbok som vi besökare tillåts kommentera i.

 19. 19

  Bilden ovanför rubrikerna är inte bra.
  Kanske kan bilden spegla bloggens innehåll snarare än snöklädda bergstoppar?

 20. 20

  LIte svårt att hitta sökrutan, den borde förstoras upp lite. Och ligga på ett mer uppenbart ställe

 21. 21

  Fler tips!

  Betygsättning av kommentarer
  Starta en ”insamlingslista” eller ”uppror” för LCHF’s acceptans eller liknande och uppmana fok att skriva på. Det finns siter som erbjuder sådana gratis.
  Länk till Youtube föreläsningar om LCHF

 22. 22

  Några förnyelsetips:

  Kanske välja ett typsnitt med mer svärta och mindre luft – ev öka storleken. Sätta läsbarheten främst.

  Kanske gå bort från utseendet av fyrkantigt arbetsmaterial i ramar till en mer designad layout med organíska former (vågor, former).

  Kanske välja bort svart/vitt/grått – framför allt rutorna med vit text på svart botten som ger ett hårt utseende. Kanske välja en frisk vårgrön färg i ett par tre nyanser.

  Kanske byta bild till något som leder tankarna mer direkt till kost och hälsa. Bergstoppen får mig att tänka på äventyrsresor och utförsåkning.

  Kanske en större bild av Annika på sidan – hon ser trevlig och hälsosam ut med sina vackra ljusa färger och fina leende.

 23. 23

  Annika Dahlqvist 12:49, Ibland ställer du en fråga och släpper ordet fritt. Det är väl alldeles utmärkt tycker jag! Det ena utesluter inte det andra.

 24. 24

  Hej Annika,
  nej det är inte nödvändigt att kommentera, men jag personligen vill gärna veta hur du tänker och vad du tycker 🙂
  Du är en förebild med stor kunskap, så för mig är det intressant att läsa utförligt tyckande från dig 🙂

  Själv hinner jag inte alltid klicka in på länken och läsa en lång artikel, därför är en sammanfattning, hur du uppfattar det önskvärt!
  Hoppas du förstår hur jag menar 🙂

  Och sen håller jag med ovanstående, som önskar annan ”varmare” bild högst upp, trots att jag bor i Norrbotten & älskar vintern 🙂

 25. 25
  Maggan A säger

  Jag ser gärna ett större samarbetare med andra bloggare inom intresseområdet. Annika är inte ensam i fajten för LCHF – men jag ser inga andra länkar till ”likasannade” bloggar.

  Vill passa på att ge Torbjörn Sassersson en eloge för engagemanget. Du vet inte vem jag är – men jag vet vem du är, och jag är djupt imponerad av dina insatser som inte låter VoF stå oemotsagda. Keep up the good work! 🙂

 26. 26
  Torbjörn Sassersson säger

  Tack Maggan A. Jag kan nämna att Annika nämndes i Sydöstran [www.bltsydostran.se] den 14 januari 2012 i artikeln: ”Årets Martinsonpris ifrågasätts starkt” [artikeln finns enbart på papper] efter att Harry Martinson-sällskapet gett VoF priset Årets Folkbildare. Nu ska vi inte gå in på VoF, men iom att du nämner dem och vi är på Annikas blogg var det värt att tipsa om.

  Åter till diskussionen här om hur Annikas blogg kan utvecklas. Jag följer med intresse alla inläggen. När ideerna börjar sina kommer jag och Annika att ta fram några åtgärdspunkter som återkommer ovan.

 27. 27
  Kerstin Margareta säger

  Det är mycket otydligt VAR man ska skriva sin kommentar.
  Oftast kan jag inte skicka någon, fast att jag skulle vilja.

  Möts bara av ”FEL: Var vänlig skriv en kommentar.”

 28. 28

  https://www.youtube.com/watch?v=njYqayZOglQ

  Var det så här Livsmedelsverkets enkät gick till?? 😉

 29. 29
  Daniel Jones säger

  Jag har följt bloggen sedan 2006. Kvaliteten på en blogg utgörs inte av dess tekniska funktioner utan av vad som faktiskt skrivs på den. Jag upplever att Dahlquist själv tappat en del av sin passion och glöd för bloggen, troligen på grund av att hon blivit ”ljuholtad” i media rätt hårt (och orättvist).

  En upprättelse, som troligen kommer (det gör det alltid när sanningen kommer ikapp) skulle troligen förbättra bloggen betydligt mer än diverse tekniska förändringar.

 30. 30

  Göran Sjöberg, Du skriver så bra, instämmer i allt!

 31. 31
  LCHF förever säger

  Kan någon förklara varför ordet översätt är tillbaka, läste för en stund sedan Translate

 32. 32

  Instämmer att sökrutan borde vara mer tydlig, kan nämligen inte hitta den alls! Annars, mycket bra och informativ blogg. Skulle gärna vilja kunna hitta lite information om LCHF kost när man är vegetarian, vilka är de bästa valen osv…

 33. 33

  Något jag blir lite irriterad på 🙂 är att i många bloggar så länkas man vidare på samma sida när man klickar på en extern länk så man försvinner bort från själva huvudsidan. Jag skulle hellre vilja att länken öppnas i nytt fönster eller flik när jag klickar på en länk i tex Annikas suveräna blogg!

 34. 34
  Annika Dahlqvist säger

  Mikaela Bjerring 13.35, Jag hittar en sökruta ovanför Senaste kommentarer.
  Jag hade i gamla bloggen en länkt till Vegetarisk LCHF, men jag kan inte hitta den nu. Men om man söker på Google på ”vegetarisk lchf” så får man mer än 300000 träffar.
  Sojaprodukter är vi emot eftersom de är fabriksprocessade. Soja innehåller också gifter och östrogen som inte är nyttigt i större mängder. Quorn är jag också emot, det är fabriksmat.
  Man bör äta naturliga födoämnen, helst ekologiskt odlade. Det är bönor och linser som innehåller mest av protein av vegetabilier. Bra vegetabiliska fetter är ekologiskt kokosfett, avocado, nötter etc.
  Den som inte tål kolhydrater kan ha problem med vegetarisk kost eftersom den nästan alltid innehåller mera kolhydrater än animalisk mat. OMega 3-fetter och vitamin B12 kan man få brist på i vegetarisk mathållning.

 35. 35

  Tack för svaret! Jag är lakto-ovo-vegetarian så jag äter mjölk produkter och ägg. Jag tar kosttillskott och har bra värden, men jag vet med mig att jag mår mycket bättre av hög proteinkost och försöker hålla nere med kolhydraterna. Jag är medveten om att sojaprodukter inte är det bästa valet, men har hört många delade meningar om qournprodukter!

 36. 36
  Annika Dahlqvist säger

  Mikaela, Det finns många delade meningar om många saker. Vad gäller Quorn tycker jag att tillverkningsprocessen kan vara ledande. Den är allt annat än naturlig. Varför kan man inte bara äta kokta bönor och linser, i stället för konstgjord köttimitationsmat?

 37. 37
  Lars Bern säger

  Något som vore värdefull skulle vara någon form av tabell som avspeglar det läsare som tillämpar LCHF-diet har observerat i sitt hälsoläge. T.ex. minskad medicinering, viktnedgång, sjuklighet m.m. så långt möjligt beskrivet i enkla siffror som lätt kan läggas in i ett diagram med ngn algoritm. Detta skulle vara av värde eftersom den etablerade forskningen helst inte tar i LCHF-studier. Enstaka fall säger ju inte mycket men blir det en hel massa sammlade ger det tyngd. I mitt fall skulle det vara:
  Normalt blodtryck med tre blodtrycksmediciner utställda
  Normala blodfetter med Lipitor utställd
  Stabil vikt 77 kg utan hunger och sötsug från tidigare 84 kg med ständigt sötsug
  Inga förkylningar på 2 år
  Tidigare blodsockersvängningar har upphört, stabilt blodsocker mellan 4 – 6 mmol/L
  Förbättrad nattsömn
  Behovet av sömn mitt på dagen borta

 38. 38

  Numrerade inlägg!
  Tydliga videolänkar till någon av Annikas föreläsningar, tex de som finns på Matfrisk blogg: https://blogg.passagen.se/matfrisk/entry/lchf_filmer_med_annika_dahlqvist

  Någon typ av undersökning/enkät enligt Lars Berns förslag ovan!

 39. 39
  Annika Dahlqvist säger

  Lars Bern och Majoren, Om någon kan konstruera ett bra upplägg till en sådan studie/rapportering så ställer jag upp på att placera den i min blogg.
  Jag hade ju i min gamla blogg en rapporteringsfunktion: Hälsovinster av LCHF, där man fick rapportera under olika rubriker, https://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=h%C3%A4lsovinster_med_l%C3%A5gkolhydrat_h%C3%B6gfett_kost .

 40. 40
  Anders S säger

  Eftersom stavningskontroll saknas vore det bra att kunna redigera egna inlägg och rätta stavfel och lägga till/ta bort ord.

 41. 41

  Hej
  Jag tycker att, så fort nån ”förståsigpåare” eller annan gjort nåt uttalande om hur negativt och livsfarligt det är att äta enligt LCHF, dennes namn och en kort sammanfattning av uttalandet presenteras på bloggen. Därefter presenteras personens koppling till livsmedels- eller läkemedelsindustrin som oftast finns. Detta skulle göra att sambandet mellan uttalanden och företagsbindningar skulle framstå tydligare. Jag tror inte den breda massan inser hur korrumperad livdmedelsrådgivningen är.

 42. 42
  Annika Dahlqvist säger

  Ett annat förslag är att läsa boken ”forskningsfusket” av Ralf Sundberg. Då förstår man hur korrumperad forskarvärlden är.

 43. 43

  Jag skulle tro att det vore bra om det gick att klicka på en [facebook]gilla knapp så att bloggen syns på facebook. På detta sätt så skulle det även vara enkelt att dela ut sånt som skriv här via Facebook och LCHF så att det skulle kunna uppmärksammas ännu mer.

 44. 44
  Torbjörn Sassersson säger

  Ok, äntligen nu fungerar numreringen av kommentarer. Varsågod.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa