Rapport ikväll?

Det ringde mig på jobbet idag en reporter från Rapport, som berättade att SLV hade gjort en enkät som visade att endast 3% av befolkningen trodde på att mättat fett är ofarligt. Reportern ville nu ha min syn på detta.
Jag svarade att prof Göran Berglund redan 07, i artikel i Läkartidningen, påvisade att naturligt fett inte är farligt att äta. Det är tråkigt om så många människor fortfarande är felinformerade om detta. De tror väl fortfarande på ”experterna”?

Senare: Här är SLV:s pressrelease om undersökningen.
Här är själva SIFO-enkäten. Den första delen handlar om vad respondenterna tycker om Livsmedelsverket. Det är först på sidan 76 som frågan om fett kommer upp. 29% svarar ja på påståendet att ”Det är inte viktigt för hälsan att minska på fettintaget, det finns andra livsmedel som det är viktigare att undvika”.
Det 3% svarade ja på var ”Man bör tvärtom äta mycket fett”.
Vi som förespråkar LCHF säger väl inte att vi ska ”äta mycket fett”, utan att vi ska ersätta kolhydratenergin med naturligt fett. Det har  ju en annan betydelse.
Däremot är det anmärkningsvärt att 38% tror att vi ska minska på animaliskt fett, och bara 8% som tror att vi ska minska på vegetabiliskt fett.
Men det är ju en enorm propaganda i hela samhället mot det animaliska fettet och för vegetabiliskt fett. Det är egentligen bara LCHF som förespråkar naturligt fett, inklusive animaliskt, så det är inte konstigt att folket tror på det som så många säger med emfas.

Svt.se om intervjun med mig.

 

 

Comments

 1. 1

  Vad vill SLV ha sagt egentligen? Att de har gjort ett uselt jobb att information om att det faktiskt inte är farligt, eller de tycker det är jättebra att folk har tagit in deras ”kunskap”?

 2. 2

  Inte kan den där enkäten vara rätt utförd! 🙂

 3. 3

  Med utgångspunkt från SLV: s propaganda så får man anta att svaret ur SLV:s synpunkt var positivt.

  Det skulle vara intressant att veta hur frågan ställdes. Det brukar ju vara så, att som man frågar får man svar.
  Verkligheten talar ju ett helt annat språk. Det är ju så osannolikt att man borde skämmas för att publicera detta. Sådana svar kan man få när man trycker på fel knapp när man tar ut sina data och inte tar hänsyn till rimlighet.
  Den naturliga frågan är; vilka är det som köper upp allt smör i butikerna? Försöker folk ta livet av sig?

 4. 4
  aviator1945 säger

  Enkäten är utförd av SIFO och finns att läsa på https://www.slv.se/upload/dokument/om_oss/verksamhet/fortroendeundersokning_konsumenter_2011.pdf.

  Den uppger att SLV åtnjuter många konsumenters förtroende. Vidare sägs att verket har ”hög kompetens, står på vetenskaplig grund och följer med i samhällsutvecklingen”.

  Intressant ur LCHF-synvinkel är dock sidan 76, där det framkommer att inte mindre är 29% av respondenterna uppgivit att det inte är viktigt för hälsan att minska fettintaget; dessa anser att det finns andra livsmedel (kolhydrater?) som är viktigare att undvika. Givetvis har detta förtigits i SLVs pressmeddelande med rubrik ”Få svenskar tror på nytta med mycket fett”.

 5. 5

  Man kan även läsa SLVs pressrelease om spektaklet: https://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/

 6. 6

  Ska verkligen myndigheter bedriva propaganda på detta sättet? Jag trodde SLV skulle ge råd, inte försöka stärka sin redan felaktiga tes.

 7. 7

  Den gamla sanningen ”Det finns tre slags lögn: lögn, förbannad lögn och statistik” gör sig extra bra i detta sammanhang.

 8. 8

  Det är skrämmande. Ikväll kommer massor av förvirrade människor att förstå att myndigheten hade rätt och de där fettätarna kommer snart att dö i hjärtinfarkt. Det är lite svårt att acceptera att de gör det här för mina skattepengar på uppdrag av Unilever. Är det så konstigt att jag är galen och vansinnig 🙂

 9. 9

  Jag tror de flesta fortfarande lyssnar på experterna som dietister och läkare och SLV. Jag har inte lyckats övertyga någon i min överviktiga omgivning om att fett inte är farligt eller något som man går upp i vikt av. Jag har inte ens lyckats övertyga min egen överviktiga familj. Dom vräker i sig glass och godis, men fett vågar dom inte äta … Nu menar jag inte att dom är korkade, men det kommer ta tid innan fettskräcken släpper de flesta ur sitt grepp och det krävs nog dessvärre en klarsignal från just dietisterna, läkare och SLV innan folk vågar (och vill, sockerberoende är inte att leka med!) stoppa i sig fett.

 10. 10
  foie gras säger

  Kolla http://www.svt.se och deras Rapportsida där citeras Annika utan ett ord till referensen till professor Berglund. Istället uppges hon säga att verket ljuger. Hade varit bättre med hänvisningen till Berglund.
  Men såna är dom. Man kan inte vara nog försiktig när man talar med dom.

 11. 11
 12. 12

  dietister, professorer och LMV kommer ALDRIG erkänna att de haft fel.. 🙁

 13. 13
  Konsument säger

  Jag tycker inte att Livsmedelsverket uppför sig som en myndighet! Dom bidrar verkligen till ett myndighetsförakt!

 14. 14

  Jag läste LenaK,s länk och jag tycker att du Annika, fullständigt förstör Unilevers och livsmedelsverkets kampanj mot vårt kära fett. Jag tror att de behöver dölja ditt svar eller bara visa delar av det. Ska bli intressant och se hur de hanterar det här. Mycket bra jobbat.

 15. 15
  margaretha säger

  Kan det vara så att folk inte vet vad mättat fett är. När jag talar om kolhydrater har jag fått frågan var finns det i .

 16. 16
  Eva Persson säger

  Som vanligt så kunde de inte säga LCHF utan LHCF ha ha, det är så tydligt vad de är ute efter.

 17. 17

  Här dog mitt förtroende för Publicservice, jag trodde SVT mfl stod fria från staten, men så är det tydligen inte. Först försöker dom förlöjliga LCHF med att kalla det för LHCF (tydligen har dom blivit avslöjade och rättade det i sändningen). Sedan kan tydligen Journalisterna (är dom verkligen utbildade till det, jag trodde i min enfald att man skulle ha ett kritiskt tänkande som sådan) inte läsa underlaget utan utgår från en parts pressmeddelande.
  Suck

 18. 18

  FY FAN FÖR SVT.

 19. 19

  Jättebra talat Annika!

  Det SLV sysslar med nu är helt klart desinformation. Häromåret kunde dom ju inte ens visa upp kompetensen/studierna som skulle övertyga om att mättat fett är farligt som dom nu påstår!
  Dom lämnade debatten utan slutkommentar i detta ämne…… Kompetensbrist????

  Det hela börjar dra löjets skimmer över sig och det tråkiga är förstås att många icke insatta tror på detta! Desto allvarligare fel då med denna desinformation från Sveriges Livsfarliga Verk.

  Har inte riktigt förr velat ta dessa ord i min mun tidigare, men gör det definitivt nu!!!! USCH!!!!!

 20. 20

  Det sämst med LCHF måste vara att man riskerar bli rättshaverist. Att Livsfarlighetsmedelsverket gör så här var bara väntat, men att SVT köpte det med hull och hår är den verkliga skandalen.

 21. 21

  Ska vi få svt att någonsin säga något vettigt så måste dom bli oberoende och självständiga.

  Kom ihåg att skriva under:

  https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6127

 22. 22
  foie gras säger

  Journalisten som gjort inslaget heter Katia Elliot. Hon kan alltså inte tolka undersökningar. Ja det är erbarmligt men kan avhjälpas om man kollar med nån som kan. Tänk om man granskat grunden för undersökningens påståenden.

 23. 23

  Det var ett så utstuderat och genomtänkt inslag. Med största säkerhet har de förberett sig på en anmälan till granskningsnämnden och säkert har de ryggen fri. Det var otroligt hur enögt rapport presenterade det här. Ubermänniskorna på Sveriges populäraste arbetsplats har nu förklarat för svenska folket att vi är förvirrade lurendrejare och SVT och livsmedelsverket är folkets trygghet i debatten. Vi borde göra som de gör i diktaturländerna och de baltiska staterna under deras revolt. Vi borde samlas och ockupera tv-huset. Kapa direktsändningen av rapport och säga att myndigheterna ljuger för folket och kräva en oberoende sanningskommission. Det är en svaghet att vi inte är organiserade. Jag är beredd att betala ett medlemskap direkt och förmodligen många med mig. Att SVT jäklas med Juholt varje dag har stört mig en hel del, fast det var länge sedan jag var sosse. Men nu förstår jag att Rapport arbetar för en fortsatt alliansregering och sossarna har inte en chans längre när 99% av medierna är hängivna i att förtala sossar. Moderaterna regerar även SVT för näringslivets räkning. Svenska folket kan nog glömma det där med rättvis demokrati, tror jag. Vi har inte en chans mot Mammon. Förlåt att jag politiserar men inslagen låg tillsammans och ger en konstig bild av vår stora nyhetskanal. Undrar hur lång tid det tar innan SVT petat Juholt. Oss har de sparkat undan benen på. Nu fick många energi att kämpa mot oss. Snart kommer det inte att vara enstaka som jäklas med oss här på Annikas blogg. Vi kan nog förvänta oss många attacker nu. Inte bara av anställda kverulanter som vill ha en dålig stämning här. Även vanligt folk kommer nu att anse oss som tillåtet villebråd. Det går inte heller att kommentera SVT om man inte är med i facebook. Det borde inte vara tillåtet att segregera debatten i folkets eget tv-bolag.

 24. 24

  Det är svårt att ta in att ohederligheten är så stor!

 25. 25

  Jag har nu skrivit till svt via sidan svt.se- tittarservice och klagat på deras okritiska rapportering om slv:s egen undersökning som en sanning. Hoppas att fler gör det samma.

 26. 26

  Jag har också skrivit till svt. Om tillräckligt många gör det så kanske de får sig en tankeställare i alla fall

  Dagens inslag om Livsmedelsverkets undersökning av svenska folkets förhållande till fett var det värsta jag någonsin sett av enögdhet och falskhet. En direkt lögn rakt ut till Svenska folket. Var fanns objektiviteten? Om man ser på undersökningen så äter 29+3% av svenska folket fett utan problem. Det är en tredjedel. Med lite journalistisk yrkesstolthet hade Rapport skaffat lite vetenskapliga referenser och kunnat konstatera att allt är bara en gigantisk myndighetslögn. Vars konsekvens är att folket ska stödja den vegetabiliska oljeproduktionen som representeras av att Unilever förstör vår jord. Den importerade palmoljan från kalhuggna djungler. Åkrar över hela världen som producerar omega 6-fett och förstör våra vattendrag ända ut i havet. Människan och förtidsmänniskan har levt på animaliskt mättat fett i miljoner år. Det är det som skiljer oss från aporna i evolutionen. Ni har genom det subjektiva sätt som ni presenterat denna undersökning orsakat världen och svenska folket stor skada. Er uppgift är att avslöja Livsmedelsverkets lögner. Men ni kanske inte har lärt er hur man källkritiskt granskar de diametralt olika synsätt på mat och hälsa som livsmedelsverket och 32% av svenska folket har. Dessa 32% är människor som förut var mer eller mindre metabolt sjuka och nu blivit friska. Alla dessa människor som totalt förlorat förtroendet för livsmedelsverket har nu också totalt förlorat tron på att SVT är en oberoende folkets skydd mot myndighetskorruption. Ni kanske också är korrupta? Bristen på vetenskap i er hantering visar att ni struntar i sanningen. Jag är fruktansvärt ledsen och vill inte mer se på statlig tv. Ni upprätthåller ett korrupt system. Ni är inte så duktiga som ni tror. Ledsen för det här. Gör om gör RÄTT. Måste lugna ner mig nu. Adjö Sveriges television,

  Ps. Jag ger er 4 månader sen åker tv,n på soptippen. Licenspengarna som jag sparar tänker jag köpa fett för. För det har gjort 56-åriga mig till en totalfrisk människa IGEN.
  Georg

 27. 27
  Konsument säger

  Det är mycket märkligt att Sveriges Television drar ur en enda fråga och ett enda svarsalternativ ur telefonenkäten och presenterar den i nyhetsprogrammet Rapport.

  Enkäten är en ”Förtroendeundersökning”, beställd av Livsmedelsverket självt. Livsmedelsverket vill mäta sitt förtroende hos konsumenterna (1 000 st.)

  Fråga 1: Hur väl känner du till Livsmedelsverket?
  Drygt hälften kände knappt till Livsmedelsverket!

  Fråga 2: Vilket förtroende har du för Livsmedelsverket?
  Ca hälften hade inget eller svagt förtroende för Livsmedelsverket!

  Fråga 8: Känner du till vad Livsmedelsverket gör eller vilka uppgifter de har?
  Här fick bara den halva svara i enlighet med Fråga 1!
  Ca 30 % kunde dock inte ange vad Livsmedelsverket gör eller vilka uppgifter de har!

  Fråga 17: Kan du nämna det första råd från Livsmedelsverket som du kommer att tänka på?
  De flesta kunde inte komma på något råd från Livsmedelsverket!
  Några kom på 6-8 skivor bröd!
  Några kom på Tallriksmodellen!

  Fråga 18: Har du på något sett varit i kontakt med Livsmedelsverket det senaste året?
  Nästan ingen hade varit i kontakt med Livsmedelsverket – långt rött NEJ!

  Det handlade också om risker med livsmedel, matförgiftning, skadliga ämnen, skadad av främmande föremål, sjuk pga. dåliga matvanor, mindre näring nu än förr, info på livsmedelsförpackningar, mat på restaurang.

  Sedan kom frågan om ”Uppfattning om fett i livsmedel?
  Svarsalternativen var:
  – Man bör minska på mängden fett oavsett typ av fett
  – Man bör i första hand minska mängden animaliskt fett … smör o charkuterier
  – Man bör i första hand minska mängden vegetabiliskt fett … olivolja, margarin, nötter
  – Det är inte viktigt för hälsan att minska fettintaget…
  – Man bör tvärtom äta mycket fett
  – Tveksam/Ingen uppfattning

 28. 28
  Medborgare säger

  Det är något skumt med Sveriges Television och dess nyhetsredaktion Rapport!

 29. 29

  Annika, tänk på kinesen i fortet 🙂

  Jättebra sammanfattning Konsument! Vi får hoppas att någon ställer till rabalder om SLVs undermåliga enkät/redovisning och SVTs nyhetsrapportering.

 30. 30
  Sven Erik Nordin säger

  SLV:s dödskamp?

  Livsmedelsverket har under flera decennier fört en kompakt desinformationskampanj för att övertyga oss om det mättade fettets farlighet, När forskare som varit insatta i denna problematik ifrågasatte deras tes blev svaret ofta att det rådde konsensus bland världens forskare i denna fråga (en uppenbar lögn), eller att det fanns ”tusentals studier” som visade det mättade fettets farlighet. Uppmaningen att åtminstone visa en enda sådan studie nonchalerades länge föraktfullt. Till sist samlade sig ändå SLV:s experter och sammanställde en lista på 72 studier på sin hemsida – vilka alltså bortom allt tvivel skulle bevisa hur farligt mättat fett är. Obetänksamt nog lade man också in länkar till samtliga studier, vilket förstås innebar att var och en med en enkel knapptryckning kunde få upp resp. studie på sin datorskärm. Sådana studier är förstås nästan alltid på engelska, och en inte alltid helt lättgenomtränglig, vetenskaplig version av språket. Möjligen litade man därför på att ingen skulle göra sig omaket att läsa studierna – viket de uppenbarligen inte heller kunde ha gjort själva på SLV. I så fall skulle de aldrig ha publicerat dem!

  Jag gjorde mig i alla fall besväret att ta mig igenom de tre första studierna – och jag var fullkomligt chockad. Dessa studier, framtagna av SLVS.s egna experter – i avsikt att för alltid tysta kritiken från dem som inte trodde på det mättade fettets farlighet – verkade inte ens handla om mättat fett. Åtminstone gjorde knappast de tre första det. Och studierna var delvis gjorda på mycket små grupper och under kort tid – något som man själva anfört som kritik mot de studier deras meningsmotståndare hänvisade till. Jag var fullständigt häpen och skrev en upprörd artikel om det hela – som i vanlig ordning naturligtvis refuserades av samtliga de tidningar jag skickade den till (jag har fortf. efter snart två år inte ens fått någon bekräftelse från en enda tidning att man fått min text – med undantag av en lokaltidnings chefredaktör, som efter flera påstötningar nedlät sig till att tala om hur oviktiga mina synpunkter var).

  Till sist publicerades min text i alla fall på bloggen Newsmill – men fick förstås ett mycket begränsat genomslag.

  https://www.newsmill.se/artikel/2009/04/16/livsmedelsverket-avslojat-och-pressen-tiger-6

  Glädjande nog var jag inte ensam om min upprördhet. Något senare granskades som bekant SLV:s samtliga 72 studier av en grupp framstående läkare och forskare med Docent Uffe Ravnskov i spetsen. De kunde då konstatera, att av dessa studier kunde möjligen två visa något negativt med mättat fett. Många av studierna var helt irrelevanta i sammanhanget, och några visade t.o.m. att mättat fett var nyttigt. Forskargruppen publicerade sina slutsatser i ”Dagens Medicin” den 8 april 2009.

  https://www.dagensmedicin.se/debatt/livsmedelsverket-bor-omedelbart-sluta-med-kostrad-till-allmanheten/

  När den statliga myndighet som har till uppgift att värna om vår hälsa visar sig ha vilselett det svenska folket i flera decennier och påstått att mättat fett är farligt – utan att han något vetenskapligt stöd för sin hypotes – då borde man ha kunnat förvänta sig krigsrubriker på svenska tidningars löpsedlar. Men tystnaden i nästan samtliga våra medier var närmast total. Dock hade Uppsala Nya Tidning uppmärksammat det hela.

  När SLV uppenbarligen inte kan redovisa vetenskapligt stöd för sina åsikter om mättat fett, så har man nu alltså valt en annan taktik. Via en enkät till de svenskar man under trettio år vilsefört får man fram resultatet att endast 3 % tror att det är ofarligt att äta mättat fett! Det är i alla fall det resultat man saluför. I själva verket är det en grov förvanskning. Vad 3 % svarade ja på var frågan om ”det tvärt om var viktigt att äta mycket fett”. Och hela 29 % tyckte t.ex. att ”det är inte viktigt för hälsan att minska fettintaget, det finns andra livsmedel som är viktigare att undvika” . Vad SLV här sysslar med är alltså i princip ren förfalskning av enkätresultatet.

  Minst sagt pinsamt SLV! Att efter flera decenniers propaganda, med kraften hos en statlig myndighet, ändå inte ha lyckats vilseföra fler svenskar än att man måste förvanska resultaten av en enkät för att få fram det man önskar är verkligen inte särskilt imponerande – som propaganda betraktat. Och det hela säger förstås absolut INGENTING om det mättade fettets egenskaper och påverkan på vår hälsa. Men det ger i stället en mycket klargörande demonstration av SLV:s vetenskapliga metoder! Det tackar vi för. Den sista trovärdigheten hos detta statliga verk får väl härmed anses ha definitivt skjutits i sank – av SLV själv! Tråkigt nog innebar väl referatet i Rapport ändå att ytterligare några tusen svenskar skrämdes för mättat fett och inte vågar ändra sin kolhydratspäckade ”normalkost” mot en diet som gör dem normalviktiga och friska (d.v.s. kost med en hel del mättat fett i). Sorgligt!

  Bedrövligt också att SVT låter sig utnyttjas i detta cyniska spel! Och förstås symtomatiskt att den okunniga reportern inte ens känner till den korrekta beteckningen LCHF för den kolhydratsnåla kosten. Uppenbarligen var hon ett lätt offer för SLV:s manipulationer!

  Sven Erik Nordin

 31. 31

  Georg W
  Du såg nog inte Fråga Doktorn i måndags, för övrigt absolut sista gången jag tittade på det programmet. Håkan Juholt fick 15 minuter, d v s en tredjedel av programtiden, och fick under stor del av tiden fritt propagera för sin politik. Fy sjutton!! Tala om röstfiske!

 32. 32

  Sven Erik Nordin

  Kan du inte skicka detta ditt helt suveräna inlägg till `Uppdrag granskning`, `Debatt`, `Rapport` och `SVTs ledning`.

  Det är sanslöst vad våra licenspengar går till. Med SVTs goda minne finansierar vi själva program vars avsikt är att vilseföra oss. Det är lika ruttet som cyniskt!

 33. 33

  Sven Erik Nordin

  ”Bedrövligt också att SVT låter sig utnyttjas i detta cyniska spel! Och förstås symtomatiskt att den okunniga reportern inte ens känner till den korrekta beteckningen LCHF för den kolhydratsnåla kosten. Uppenbarligen var hon ett lätt offer för SLV:s manipulationer!”

  Exemplet omkastade bokstäver var ingen slump, journalister är utbildade till att faktakolla, redaktörer tittar alltid på inslagen innan dom godkänns/färdigställs.

  Reportern var ingalunda okunnig utan har utbildning från JMK (journalistik) och från Karolinska Institutet (Tandläkarutbildningar)
  JMK, Stockholms universitet, ger grundutbildning, masterutbildning och forskarutbildning i ämnena journalistik respektive medie- och kommunikationsvetenskap. JMK är en tvärvetenskaplig institution där lärare och forskare har anknytningar till ämnen inom både humaniora och samhällsvetenskap.

  Karolinska Institutet är ett medicinskt universitet i och en av Europas största medicinska universitet.

 34. 34

  LenaK, Har man en borgerlig ideologi så tycker man säkert att det är trevligt att SVT och och drygt 90% av tidningarna krossar den ena sosseledaren efter den andra. Faktum är att det är massmedia som skapar opinionssiffror. Att kapitalismen äger det fria ordet och numera SVT ser jag som ett MYCKET allvarligt hot mot demokratin. Som Miljöpartist och mest censurerad av tidningar har jag personliga erfarenheter. Jag gjorde min samhälleliga plikt och aktiverade mig i politiken. Men vår kommunala hegemoni stördes allvarligt av att jag gick in och sa vad jag tyckte. Resultat, krossad av lokalblaskan och ingen möjlighet att yttra mig mot falsk journalistik. Sedan kom kommentarssidorna till tidningen och jag gav igen flerfalt. Resultat censur av tidningskommentarer och jag ser det som meningslöst att delta i det fria ordet eftersom varannan kommentar blir cencurerad.
  Fråga doktorn slutade jag se efter svininfluensan. Det kan möjligtvis vara en svart svan i den politiska SVT-debatten

 35. 35
  Professor Göran Sjöberg säger

  George W

  Med full respekt för dina synpunkter tycker jag vi ska avhålla oss från direkta politiska ställningstaganden här på Annikas blog. Jag tror inte att det gynnar LCHF och jag tor att Annika måste vara ’hård’ och ta bort alla sådana direkta vinklingar. Om någon politiker gör något direkt uttalande i LCHF-frågan så blir det förstås relevant att ta upp detta även på den här bloggen.

  Och för mig själv spelar det egentligen ingen roll om det är en moderat eller en vänsterpartist som moraliskt försvarar vetenskapen. Jag imbillar mig att man på båda kanterna vill att folk skall bli friska även om både hälsovård och livsmedelsfrågor slutligen är politik.

  När jag nu ställer upp som studiecirkelledare för ABF i Trollhättan så innebär förstås inte detta att jag automatiskt blir socialdemokrat. Jag tycker helt enkelt bara att det är schysst att de ställer upp bakom LCHF. När jag om ett tag också ställer upp med ett föredrag för Unionen så betyder det inte hellar att jag tar någon politisk ställning. Man kanske måste fundera lite mer på det här. Tänk om jag blir inbjuden av SD – hur skulle jag då ställa mig?

 36. 36

  Jag ber om ursäkt och det ska inte upprepas. Fast jag menade nog att det skulle vara ett inlägg om att demokratin i Sverige är hotad. Vilket rapportinslaget igår om fett tydligt visade.

  Jag gillar dina inlägg och läser varje ord du skriver. Du gör ett storartat jobb för vår revolution. Du är som jag fast dig är det ordning på. Hälsan med dig! 🙂

 37. 37

  Angående din sista mening så rekommenderar jag dig att svara ja och prata om monokultur versus biologisk mångfald. 🙂

 38. 38

  Annika, Du drottning av denna bikupa. Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Det här är din privata blogg till skillnad mot en dagstidnings allmänna och politiska kommentarsfält. Jag är och har alltid varit en buspojk. Egentligen ska ingen behöva fostra en 56-åring. Men du har mitt fulla stöd för att ta bort de kommentarer som jag skriver och du inte tycker om. Jag kommer INTE att uppleva det som censur och det kommer INTE att minska min högaktning för dig. Och förlåt att jag alltid blir kollrig och knäpp när du uppmärksammar och adresserar mig.

 39. 39

  Ja bara idag har jag upptäckt att två ej så bekanta börjat med lchf via min facebook sida. Om ett år så tror jag 80% käkar lchf! 🙂

 40. 40

  Nä nu jäklar blir jag förbannad!

  Här har vi människor som har funnit egna lösningar och nu äter sig friska för att stödja vår regerings arbetslinje också blir vi motarbetade av både media och myndigheter!?

  Ska vi arbeta eller ligga hemma och vara sjuka?

 41. 41

  <Mycket intressant inlägga av Sven Erik Nordin och jag måste säga jag är inte förvånad. Märkligt att sånt här får förekomma och att ingen är intresserad att föra fram detta vilseledande fakta.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa