Snuttifierings-TV:s orsak?

Det har inte på flera år nu visats någon seriös information eller debatt i SVT i kostfrågan. Man kan undra varför Public Service inte har något intresse av vilken kost som är bäst för hälsan.
Kan det bero på att SVT är styrt av näringslivet, vars starkaste krafter inom livsmedelssektorn är margarin- och kolhydratindustrin?
Se debattartikel i Aftonbladet: SVT måste lämna Svenskt Näringsliv.
Skriv på Namninsamling.

 

Comments

 1. 1

  Bra initiativ Annika!

  Jag grep pennan/tangenterna och skrev kommentar på Aftonbladet:
  https://www.aftonbladet.se/debatt/article14183176.ab

  Mats

 2. 2

  Så mycket politik bakom det hela, skrämmande! Jag ska ta en sväng in på aftonbladet och debatten!

 3. 3
  Helena Hesselmark säger

  Har ni redan glömt Vetenskapens Värld den 12/9 2011?
  Programmeet ligger åter på SVTPlay till den 2/2.

 4. 4
  anhörig säger

  Nej Helena Hesselmark det har vi inte. ”Vetenskapens Värld den 12/9 2011” är ett ljus i mörkret! Du gjorde intryck kan jag säga. Rutinerat av dig att kräva sista ordet 🙂

 5. 5

  Tyckte programmet hade minst strålkastarstyrka! (Vetenskapens Värld – förstås!). 🙂

 6. 6

  Det är bra att skriva under på namninsamlingen. Det är inte bara public service det gäller det gäller även politiskt. Mycket av pengarna som vi har tvingats betala in via tv-licens har gått till ett viss partis valkampanjer, det kan röra sig om 500miljoner kronor.

  Istället för att ha tv som visar fri kultur, musik politik, journalistik så sponsrar vi politiska makter som styr över vad vi äter och vad vi gör.

 7. 7
  fundersam säger

  hasse: ” … till ett viss partis valkampanjer, det kan röra sig om 500miljoner kronor”.
  Vad sägs om en länk?

 8. 8

  Ingen större lust att gå in på det politiska så mycket i denna tråd. Men kolla länken nedan. Börja googla. Det är invecklat men svaren på min kommentar kommer så småningom att dyka upp.
  https://www.redjustice.net/?p=7049

 9. 9

  Jag har sagt det förut
  Människan är beredd att gräva sin egen grav, bara timpenningen är tillräckligt hög

 10. 10

  Tyvärr handlar kostfrågor,liksom allt annat, om politik. Oförvitlighet och hög moral hade aldrig skadat.. en viktig fråga som all igenom bör präglas av rättvisetänk… inte bör ägas eller kunna påverkas av berörda parter eller av ekonomisk intressenter. Hade vi haft sådant samhälle, hade LCHFrörelsen varit halvvägs åt någon riktning, redan nu. Nu kommer det ta minst femtio år utplåna den förvillarvetenskap som säkert tog minst lika lång tid cementera i praktisk tillämpning.. och våra medvetande. Fri och ansvarslös marknad har aldrig varit bra för någon. Särskilt inte för miljö och svaga grupper i samhället.

 11. 11

  Återigen dessa konspirationsteorier. Fler och fler upptäcker nyttan med bättre kost och det får genomslag både bland journalister och i näringslivet. Hur SvT väljer att bedriva sina löneförhandlingar har knappast med margarin att göra.

 12. 12

  Jag har svårt för att vara utan bröd, därför äter jag lågkolydratbröd. I det skall det vara bl a solroskärnor. Nu ska man jo undvika solrosolja pga o-mega 6 var det inte så? Någon som vet???

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  Norren, Det blir så väldigt mycket mindre omega-6 från några solroskärnor än från solrosolja. Så äter man några solroskärnor så tror jag inte att det är så farligt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa