Kostrådgivarna.se

De utbildade kostrådgivarna, oftast via Mf-Hälsoutbildningar, till Lic Kostrådgivare LCHF, har samlat sig till en gemensam hemsida, Kostrådgivarna.se. Där berättar de, bloggar, och listar sig och länkar till hemsidor.
Bra initiativ!

 

Comments

 1. 1

  Hej!! Har du hört talats om den nya dieten LCHQ? vad tycker du om den i så fall? mvh becca

 2. 2

  Becca – lite om kostdoktorns syn på LCHQ-kosten HÄR

 3. 3
  Professor Göran Sjöberg säger

  Idealism, dvs. att kämpa för det man tror på, är aldrig fel och så mycket bättre om denna förenas med organiserade affärsmässiga former som t.ex. MF-hälsoutbildningar. För att motverkar den absurda hälsovårdssituation som råder idag är detta absolut nödvändigt om ’någonting ska hända’. Även Katrin Zytomierska LCHF-klubb, även om den inte är lika seriös, får ses i detta perspektivet .

  Ralf Sundbergs oerhört intressanta bok Forskningsfusket ger ytterligare en historisk/världspolitisk/ekonomisk/social dimension på kostfrågor och hälsa. När jag läser Forskningsfusket förstärks min övertygelse om att de samhälleliga krafterna – framför allt de gigantiska ekonomiska – kommer att mobiliseras mot LCHF i framtiden när vi upplevs som ett allvarligt hot. Vi får helt enkelt inte ha en alltför naiv syn utan måste vara mentalt förberedda på att det kan blåsa upp till full orkan. Då är det en stor styrka att veta att vi har vetenskapen på vår sida.

 4. 4

  Jättebra initiativ!
  En god cirkel kan starta när som helst och var som helst för att slutligen samverka med andra. Lycka till ALLA som på olika sätt arbetar för en hälsosam kosthållning. Många bäckar små …. 🙂

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  Becca, Jag har själv inte detaljstuderat LCHQ utan hänvisar, som Josef B, till Kostdoktorns inlägg:
  https://www.kostdoktorn.se/pauluns-lchq-ar-har/
  Den tycks vara en måttlig lågkolhydratkost, med ganska högt proteinintag, och fortfarande lite rädsla för naturliga mättade fetter. En kompromiss.
  Dock bör diabetiker och andra sjuka och överviktiga äta mera strikt lågkolhydrat för att återfå sin hälsa.

 6. 6

  Becca: lite fler länkar angående din fråga….

  https://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/fredrik_pauluns_kvarnavfall_och_lchq#comments

  Så visst är LCHQ troligen bra, men mannen bakom detta har många strängar på sin lyra…. och eftersom nu LCHF röner framgång (inte alls beroende på honom) så utnyttjar han detta faktum! 😉

 7. 7
  Ethel Loberg säger

  Ja Kostrådgivarnas blogg var riktigt bra att få, och roligheterna står som spön i backen, inte minst Joanna Lanners beskrivning av LCHF`s biverkningar.

 8. 8

  Samling på flera olika platser och nivåer är helt säkert en bra taktik för framtida styrka. Man kan väl säga att LCHF nu är stabilt till sitt innehåll och väl fastlagt till funktion och historia. Att arbeta i åtskilda kolonier utan att riskera inbördeskrig = förlängd utvecklingstid borde nu vara möjligt. Hoppas det!!!

  Det går an så länge man som makt och industriledare etc. kan prata om sekt, pladder och förvirring och lägga dimridåer etc. Men när det står klart att det inte handlar om någotdera utan om verkligheten själv då blir det allvar.

  Det finns omätliga resurser inom livs- och läkemedelsindustrin så striden kommer länge att vara ojämn. Frågan är vad som kommer att avgöra?? Den sjuka sidan med resurserna eller den friska sidan – den reella urkraften, verkligheten, eller? Och – som i alla krig – lidandet under tiden är/blir omätligt och ofattbart (sjukdomar som innebär utdraget dödande) Så är det ju redan.

  Till sist lite OT bara kastad rakt ut: Tror någon att det kan bli något uppfattbart resultat innan befolkningsexplosionen säger sitt? Kan man hinna få till det med LCHF-konceptet för tillräckligt många för att det ska ha någon betydelse?

  Som professor Göran skriver: Orkan blir det säkert i sinom tid.

  Januarihälsningar 2012
  Rolf Aronsson

 9. 9
  Göran Sjöberg säger

  Rolf Aronsson

  Vi är övertygade att LCHF har verkligheten på sin sida och därmed vetenskapen. Detta betyder förstås att vi också HAR rätt men när kommer vi att FÅ rätt? Även om vi också är övertygade om att vetenskapen i det långa loppet kommer att erkännas så är det lätt att ’förtvivla’ med tanke på de enorma krafter inom hälsovård, läkemedelsindustri och livsmedelsindustri som inte har någonting att vinna på denna vetenskap – tvärtom.

  Här är en fundering som jag faktiskt inte vet om den är positiv eller inte.

  Det här med fetma håller alltmer på att bli en klassfråga vilket i klartext betyder att den framför allt drabbar de som är ’underpriviligierade’ (vilken horribel ordkonstruktion förresten!) medan den är klart mindre förekommande bland de välbeställda (rika sa man förr!) och högutbildade. Detta är enormt tydligt i USA som Katrin Zytomierska så vaket konstaterade när hon tydligen bara råkade träffa ’ursnygga’ människor där. Så har det varit väldigt länge i USA men vem bryr sig ’så länge det bara är fattiga som drabbas’? Är man fattig och fet så har man sig också själv att skylla enligt den dominerande puritanska moralen.

  Nå det positiva då?

  De välbeställda (rika) har i alla tider varit vägledande för hur man ska bete sig och konsumera lyxvaror. Det må ha varit att dricka choklad på 1700-talet, dricka kaffe, röka, konsumera socker, vetebröd, skaffa hund eller spela golf och tennis. Sedan har dessa vanor på gott och ont spridit sig nedåt i samhällsklasserna och inte minst att man genom reklamen lyckats övertyga vanligt folk om att det är ’ fint’ att ha samma vanor som de rika om man nu har råd. Och vem vill inte vara fin och ’framgångsrik’ som Katrin Zytomierska?

  Optimistiskt tror jag därför att de ’välbeställda’ kommer att anamma LCHF alltmer och att det helt enkelt kommer att bli ’fint’ med LCHF. Att man sedan blir av med sina överskottskilon och olika krämpor kommer nog inte heller att bromsa denna trend.

  Detta var väl positivt tänkt?

 10. 10

  Göran Sjöberg, Vissa kommer säkert att inspireras av och följa välbeställda personers manér. Goda cirklar kan starta var som helst och när som helst för att så småningom samverka. Ibland startar de där man minst kan ana. Det viktigt att se positivt på andras initiativ!

  Själv hoppas och tror jag att de LCHF bloggar som för närvarande växer fram kommer att få stor betydelse på sikt. Många bloggvärdar har en hälsoresa att relatera till och berätta om samt en bekantskapskrets, som på nära håll kan konstatera att kostomläggning till LCHF ger resultat. Ett exempel är ju KZ. Det är positivt att nyblivna mammor som dragit på sig övervikt under graviditeten, med egna ögon kan se man kan äta sig mätt med LCHF och samtidigt återfå figuren 🙂

 11. 11
  ragnhild säger

  Ja, der är många eksempler på bra lchf-bloggar. Och ja vem vil inte ha KZ som förebild 😉 Jag har (slå den) även besökt face-book. Har inte konto där, men ”smög” mig inn. De ga mig opp, så jag fick med ganske så mycket. Massor av kloka svenskar derinne, jamenvisst – leta om du vill finna 😉 Var detta också ganske så fint? Göran och gt :mrgreen:

  By the way: http://www.espenrostrup.com – 12.12.11:

  “Widespread obesity in a population is not a marker of failure of individual willpower, but of failure in policies at the highest level.” Ref. fra en FN-rapport.

 12. 12
  Göran Sjöberg säger

  ragnhild

  Roligt att du finns här på bloggen – alltid humor!

  Jag tror inte at du kommer sakna din TV. Att inte att ’glo på TV’ är nog förutsättningen för att man ska kunna skaffa sig djup självständig kunskap. Man utsätter sig helt enkelt inte för en massa ytligheter och man får också tid att studera och tänka efter

  Det är nu klart med ABF i Trollhättan att jag ska hålla studiecirklar med start i början på februari. Det blir också en stor föreläsning i april också med troligen flera hundra personer – vi får se. På frågan vad jag ville ha för ersättning var mitt svar. ”Jag är en realistisk idealist och gör detta för att jag tror på LCHF och att jag genom att ställa upp på detta sätt kan bidra till förändra ett sjukt samhälle!” Man måste ju inte tjäna pengar på allt man gör. Denna idealistiska inställning är kanske lite ’religiös’ till sin natur men innehållet i mina studiecirklar och min föreläsning kommer garanterat vara vetenskapligt. Nå det finns ju folk som egagerar sig i fotbollsklubbar utan att ta betalt men det gör dem förstås inte religiösa.

  Till skillnad mot många som inte har studerat vetenskapsteori så ser jag heller ingen större skillnad mellan tro och vetenskap. En tro som är öppen för förändring och stämmer med verkligheten är vetenskap medan en vetenskap som inte stämmer med verkligheten och är dogmatisk är en religiös tro (SLV med andra ord). Detta tål att tänka på kanske. Föresten verkar detta vara ett hett ämne på Kostdoktorn just nu.

 13. 13
  ragnhild säger

  🙂 Göran Sjøberg:

  Titta inn på kostdoktorn, ett flott bidrag från Norge, skulle passa bra när det gälder dina engasjementer framöver.

  https://www.kostdoktorn.se/gamla-och-nya-ideer-om-bra-mat/#comment-228616

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa