Gott nytt år!

Gott Nytt År till alla!!!

 

Comments

 1. 1
  Majoren säger

  Gott Nytt år Annika och alla andra!
  2012 blir det bästa någonsin!

 2. 2

  Jag håller med Majoren. 2012 blir bäst!

 3. 3
  Goran van Den Buske säger

  Gott Nytt År Annika och andra kämpar!

 4. 4
  Hanveden säger

  Gott Nytt År Annika och alla dina läsare.

 5. 5

  Gott Nytt År till alla som läser här. Tack Annika för 2011!

 6. 6
  margaretha säger

  GOTT NYTT ÅR Annika och alla andra.

 7. 7

  Gott Nytt År tillönskas Annika med familj och bloggläsare!

 8. 8
  Georg W säger

  GOTT NYTT ÅR, Annika. Stort tack för 2011, som blev ett stort år för mig. 2012 kommer att innebära att kolhydrat-civilisationen möter sin domedag. Låt oss hoppas det, i alla fall 🙂

 9. 9
  Stikkan i Blge säger

  Gott Nytt År Annika önskas från Borlänge

 10. 10

  Gott nytt år alla. Detta blir år 7 på LCHF:)

 11. 11
  Lotta B säger

  Gott Nytt År!!! I slutet av maj är det 4 år sedan du inspirerade mig att börja med LCHF (artikel i Sydsvenskan). Tack för ditt driv i kostfrågan!

 12. 12
  Göran Sjöberg säger

  Gott Nytt År!

  Och varning för långt inägg!

  Det är roligt att få lite uppmuntran på livets svåra stig och inte minst om man som jag själv har undrat om mina ofta långa och mer eller mindre djupsinniga funderingar kring det här med LCFH passerart obemärkt förbi den vanlige bloggläsaren.

  Nå – här kommer på grund av denna uppmuntran en av mina längre funderingar – säkert en av mina längsta men det är förstås frivilligt att läsa – det ligger en viss fara i uppmuntran 🙂 .

  Alla är vi speciella och försöker leva våra liv så gott vi nu förmår.

  Själv är jag förstås också speciell inte minst för att jag av livets olika tillfälligheter råkade hamna inom materialforskningens område och som jag nu ägnat mig åt i ungefär fyrtio år. Under de senaste sex åren har jag också ’råkat’ bli utnämnd till professor och närmare bestämt adjungerad professor om man nu ska vara petig och detta är en titel som förstås inte är lika ’fin’ som att vara en full professor. Att vara adjungerad innebär ofta att man är kopplad till en industri – i mitt fall flygindustrin.

  För dem som är intresserade av akademiska titlar – och det har jag förstått att en och annan verkar vara – så kan den här länken kanske vara till hjälp

  https://en.wikipedia.org/wiki/Academic_rank_in_Sweden

  När jag växte upp var folk sjuksköterskor eller bibliotekarier väldigt speciella människor som i vår värld lika gärna kunde ha landat från Mars (vi hade en ’konstig’ grannfamilj med denna sammansättning och vi visste därför inte riktigt hur vi skulle bete oss så det rådde från vår sida ofta ett respektfullt men försynt avståndstagande för säkerhets skull) men med tiden har förstås min respekt för titlar av alla slag minskat vilket är naturligt när man har fått några sådana själv (Filosofie Doktor, Docent och nu som sagt Adjungerad Professor – en full professur var också på gång men jag tyckte det räckte som det var i min ålder). Däremot har jag inga som helst problem att förstå den respekt som sådana titlar kan inge hos folk som inte har några själv eller kanske inte har sådant folk i sin omgivning.

  Nå – ska man då använda sin titel?

  Är man då titelsjuk?

  Inom parentes kan jag nämna att om man Googlar på mitt namn på Chalmers så får man inte reda på speciellt mycket eftersom jag inte aktivt har brytt mig om att presentera mig närmare där. Jag har inte ens ändrat informationen om utsträckningen av min adjungerade professur (2005 – 2008) vilket har föranlett folk som verkligen verkar vara väldigt intresserade av akademiska titlar att anonymt anklaga mig för att segla under ’falsk flagg’ med min titel. På bloggar döljer sig som bekant det sämsta hos människor under just anonymiteten och detta tar sig ofta uttryck i rent personliga påhopp och det är faktiskt sällan som sådana påhopp görs med en öppen identitet även om vi har ett färskt exempel på detta här på bloggen – men det är som sagt ovanligt.

  Jag tror att det har sina klara fördelar i debatter om de ska bli vettiga att man är öppen med sin identitet och då vet vem det är man debatterar med och att det också kan vara en fördel att inledningsvis deklarera inte minst sina akademiska ’meriter’ på något så att detta är klart redan från början. Men om man sedan använder sin titel som ett rent slagträ i debatten så beror detta troligen på att man själv inte har kvar några vettiga argument och då försöker få tyst på motståndaren med att hänvisa till att man minsann är ”Professor”. Då har förstås debatten nått en bottennivå. När jag nu själv deltar i debatten så undrar jag därför om jag ska ha med titeln som en del av min identitet eller som jag nu är inne på att jag redan är ’välkänd’ och att det därför kan tolkas som ren ’högfärd’ att ha den med. Det enda skälet att ha titeln med är att det kan vara intressant för nytillkomna bloggläsare att veta vem Göran Sjöberg kan vara.

  Jag är tacksam för synpunkter på den här frågan för jag planerar att fortsätta delta (speciellt efter uppmuntran!) i Annikas beundransvärda kämpande för att alla människor som jag själv och min fru ska kunna bevara den hälsa som vi fått tillbaka genom att vi nu lever enligt strikt LCHF.

  Som professor har man trots allt bevisat att man är bra på att ’läsa på’ och sedan argumentera för sina ståndpunkter och folk vill ju så gärna tro att professorer har ’rätt’. Och inom sjukvården är vad jag har förstått ”Professorns uttalande” det slutgiltiga och dessutom odiskutabelt. Professorerna utgör helt enkelt ett slags översteprästerskap – inte minst inom den vanliga sjukvården.

  Själv har som sagt min respekt för akademiska titlar minskat i jämn takt sedan mina första steg på gårdsplanen och blickar på våra konstiga grannar. Fram till 1999 hade jag också stor respekt för läkarvetenskapen men den respekten har sedan dess minskat och speciellt under de senaste åren har den nått en bottennivå som jag knappt trodde var möjlig. En av orsakerna är att jag började fundera på vad vetenskap egentligen innebär – vetenskapsteori – och med skräck sedan konstaterat att bräckligheten hos fundamentet som hela läkarvetenskapen vilar på inte bara gäller historiskt med åderlåtning och liknande utan inte minst idag. Ännu ruskigare är det att inse hur snabb den har varit på att dra förhastade slutsatser när det gäller inverkan av vår kost och med förödande konsekvenser för mänskligheten.

  30-talet Joslin: ”Fett är farligt för diabetiker. Ät kolhydrater och ta insulin!”

  50-talet Ancel Keys: ”Fett är farligt för hjärtat och speciellt mättat! Ät mer kolhydrater!”

  70-talet XXXX: ”Kolesterol är ett farligt ämne i blodet och måste minskas med fleromättade fetter. Ät ännu mer kolhydrater!”

  90-talet XXXX: ”Med underdrogen Statin kan vi nu äntligen bekämpa kolesterolet!”

  Om jag vore det minsta religiös skulle jag be:

  ”Gode Gud! Förlåt läkarvetenskapen ty de veta icke vad de håller på med!”

 13. 13
  40-talist säger

  Gott Nytt År till alla och envar.
  2012 är året då alla inser vad som är skräpmat.

 14. 14

  Gott Nytt År! Tack för tänkvärda inlägg Wille

  https://helahalsingland.se/insant/insandare/1.4246445-en-skoldpaddas-sista-nyarslofte-

  och Göran.

 15. 15
  ragnhild säger

  GODT NYTT ÅR. Sender hver og en av dere gode ønsker for det nye året.

  Gissa vem som postade brev til NRK-lisenskontor igår. Ba spesielt om stempel pr. 31.12.11. 😉
  Fick med mig nyttårskonserten på tampen – och vet ni – plötsligt kom fargarna när balletten til ”an der schönen blauen Donau” kom ;). Holder man inte ut utan TV- så får en gå igang igen med nytt TV. Jag mistänker at det blir en stund til. Nu blir det mycket mer musik, litteratur o.a. inkluderat intressante blogginlägg/kommentarer som kan trigga til aktivitet både utad och innad 🙂

  Prof. Göran, du har så mange ”navnebrødre” – bruk prof. titteln – bry dig 0-niks om tramset. Tack för varning, jag går nu inn och leser alt 😉

 16. 16

  God Jul och Gott nytt år allihopa!

  Jag tycker professor Göran mycket väl kan kalla sig Professor Göran eftersom reformen med adjungerade
  professorer kom till för att minska avståndet mellan industrin och högskolan, och reformen ger Göran den rätten, så varför inte?
  Sedan finns det så många ”fulla professorer” som ägnat sig åt att minska avståndet mellan sig själva,och
  industrins vinster, och det till priset att företagens marknadsföring blivit viktigare för dem än vetenskapen. De vill jag gärna kalla ”fula professorer”, och det hade närmast varit trevligare om de varit ”fulla” professorer, än dessa svikare av vetenskapen som de blivit, när de sålt sin själ för silverpengar……

  Så prof Göran jag tror du förtjänar din titel. En del andra bara förnedrar sin titel .

  Som sagt Gott Nytt År

 17. 17

  GOD FORTSÄTTNING AV 2012 ❗

 18. 18
  Erik Berglund säger

  God fortsättning på 2012. Det kan bara bli bättre.

 19. 19

  -Gott nytt år till alla från mig.

  -Grattis Annika, SSS och Andreas m.fl. Det bästa betyget och beviset på att LCHF har landad för gott i något land är smörbrist.

  -I Sverige var det i höstas, i Norge, nu senaste månaderna. Dessutom en kul tidnings-historia som gick världen runt. -Och drar LCHF-budskapet med sig.

  Va fan? Äter de en massa fett och blir smala???

  Tusende varma kramar från mig. Stig.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa