Recension av LCHF för seniorer

Det var en recension av LCHF för seniorer i Dalarnas Tidningar. Den fanns inte länkad på nätet, men Birgitta Höglund har skrivit in den i sin blogg.

 

Comments

 1. 1

  Annika. Jag har läst den och blev förvånad över att ni valt att ta med ett recept på bovetegröt. Bovete är som alla vet en inte särskilt närproducerad och kolhydratsnål produkt. Dessutom fanns det gott om recept med honung i.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  Karin, i Seniorboken är det Birgitta Höglund som har gjort recepten, och jag korrekturläste inte receptdelen så noga. Jag tycker att det i nästa tryckning ska stå en ruta om att bovete innehåller lika hög andel kolhydrater som annan grötbas. Grötkonsistensen kommer av stärkelse. Dessutom borde bovete finnas med i näringstabellen på slutet.
  En liten sked honung i ett recept gör inte så stor mängd socker per person, men det borde ändå för varje gång stå i en parentes att det kan uteslutas eller ersättas med Stevia eller Sukrin.

 3. 3

  Karin;
  Bovetegröten tog jag med just för dem som absolut inte kan tänka sig att var utan gröt, men här får ett glutenfritt alternativ till spannmål och med en betydligt högre andel protein. Bovete har använts mycket i våra östra grannländer genom tiderna, så den känns ändå rätt närproducerad för mig.

  I den inledande delen skriver jag att honung kan bytas ut mot Stevia eller Sukrin för dem som har diabetes eller på annat sätt bör undvika naturlig sötning.
  Hoppas du ändå kan njuta av de övriga recepten i boken och även av de med honung, när du bytt ut den mot sötningsmedel 🙂

 4. 4

  Annika. Ok, jag vet att det inte alltid blir som man tänkt sig. Blir säkert bra med lite mer info i nästa bok…

  Birgitta:
  Jag äter LCHF, så jag använder varken honung elller sötningsmedel.

 5. 5

  @ Karin:

  Bra med glutenfritt alternativ. Annars så finns det inte så mkt annant att välja på när det gäller spannmål för oss som är gluten intoleranta :0)) Då får man strunta i om det är närproducerat :0))

 6. 6

  Har köpt boken. Jag funderar över om inte receptet ostbröd på sidan 61 ska innehålla fiberhusk?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa