Caremaskandalen överskuggar den verkligt allvarliga vanvården

Lars Bern har skrivit en artikel på Newsmill idag.
En lång och bra artikel om vanvården av våra äldre, i form av övermedicinering och dålig mat.

 

Comments

 1. 1
  Lars Bern säger

  Min Facebookvän Staffan Sandler skrev: Oberoende medicinforskning är ovanligt. Värst av allt är att Aftonbladet hakar på och för att sälja lösnummer. Övermedicineringen är ruskig. När den gamla damen i granngården dog för några år sedan hade hon 29 mediciner hemma utskrivna av nio olika läkare…

 2. 2

  Jo… – Annika – Lars Bern har rätt för sig – som jag ser det.

 3. 3

  Jo… – Lars Bern – cynismen är ofattbar, tyvärr tyvärr… 😥

 4. 4
  Medborgare säger

  ”Carema bygger om sin nya paradvåning för 65 miljoner!”

 5. 5
  Medborgare säger

  Carema uppmanar anställda att tävla om hur mycket de kan spara in på de äldres mat, inkontinenshjälpmedel och förbrukningsartiklar – samtidigt som den fasta kostnaden redan ligger under det normala. Det framgår av interna dokument som DN tagit del av.

  https://www.dn.se/sthlm/anstallda-uppmanas-tavla-i-att-spara-pengar

  …”Vid måltider beställer personalen alltid färre portioner än antalet boende – med förklaringen att några inte vill äta. Ändrar sig den boende får han eller hon nöja sig med en smörgås och kex eller så delar personalen upp den beställda maten på fler – så att tio personer får äta för sju.”…

 6. 6
  margaretha säger

  Attendo care är inte bättre dom

 7. 7

  Hörde på radionyheterna att Socialstyrelsens utredningar till 90 % var utförda via frågeformulär UTAN några besök på de ställen där anmälningarna avsågs.
  Högst anmärkningsvärt!

 8. 8
  Sven Erik Nordin säger

  Annika, Lars Bern kallar dig i sin artikel ”hjälteläkaren Annika Dahlqvist”. Jag tycker absolut du är värd det epitetet! Det skall du tänka på, när de helt förblindade professorerna och ”specialisterna” angriper dig och försöker få dig att backa. Numera vet ju de flesta, att jorden är rund. Snart känner kanske de flesta också till hur det är med t.ex. fett och kolesterol (även om läkemedels- och livsmedelsindustrin satsar miljarder på att förhindra att sanningen kommer fram). Då kanske Njurunda reser en staty av ”hjälteläkaren”… Stå på dig! Och GOD JUL!

 9. 9
  Goran van Den Buske säger

  Dementa på Lysekilshemmet fick inte vara med på musik och dansaftnar för man ansåg de inte kunde tillgodogöra sig detta( eller om det var besvärlgt för personalen). Men värst var att de inte fick komma ut i friska luften en enda dag på veckorna. De som inte hade friska eller hjälpsamma anhöriga i närområdet fick alltså inte frisk luft på flera år, om man hade ”oturen” leva så länge. Det stank oerhört när man kom innanför dörrarna. Död genom lunginflammation eller undernäring var inte särskilt ovanligt..Berörda tillsynsmyndigheter höll med.. men gjorde nada. Men det är säkert MYCKET bättre nu..De har ju haft hela två år på sig rätta till missförhållandena.

 10. 10
  Goran van Den Buske säger

  Hmm..Vi kanske inte bara skall kämpa för frigående kossor, utan även fritt strövande åldingar i hägn med vindskydd?

 11. 11
  ragnhild säger

  God tanke Goran. Och heldigvis, många som jobbar i eldresektoren bryr sig.

  Ønskar er alla en trevlig julehelg.

 12. 12

  God Jul

 13. 13
  Goran van Den Buske säger

  GOD JUL Annika, Josef, ragnihild, Piltson, Sven-Erik, LarsM o P.. och alla andra som verkar för en god sak.

 14. 14
  Maja gräddnos säger

  Annika, vår ”hjälteläkare” och husläkare som så stridbart kämpat för vår hälsa under ytterligare ett år önskas GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

 15. 15

  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
  tillönskas Hjältedoktorn och alla bloggläsare/skrivare

 16. 16

  GOD HELG till er alla.
  Vi kämpar vidare för vår egen och andras hälsa.
  Stort tack till dr Dahlqvist som lärt så många goda LCHF-matvanor.
  Aldrig har det funnits så många efterföljare av LCHF-kokböcker.
  En särskild hälsning till alla som i ord och bild visat upp sig i media och berättat om förbättrad hälsa och viktnedgång.

 17. 17
  Professor Göran Sjöberg säger

  Alldeles utmärkt att en person i Lars Berns position tar strid mot den ovetenskaplighet som tyvärr kännetecknar läkarvetenskapens inställning till kost och hälsa. Som naturvetenskaplig forskare inom metallurgin sedan mer än trettio år och som av personliga skäl blivit intresserad av detta med kost och hälsa så har jag chockerats av just denna brist på vetenskaplighet.

  När jag läste om påhoppet på LCHF i Läkartidningen så tyckte jag att botten var nådd och skrev en kommentar om ”Vetenskap och tro”, Det förvånar mig inte ett ögonblick att den kommentaren inte kom in efter Läkartidningens granskning.

 18. 18

  Tack Lars Bern för en enormt viktig artikel och stycke mycket skickligt skriven ruskig nutidshistoria, som man skulle vilja se publicerad i så många sammanhang som möjligt. Etablissemangets företrädare har under lång tid med skrämselpropaganda och andra fula finter lyckats lura alltför många människor. Att vanligt folk vågar trotsa SLVs kolhydratstinna och fettskrämda kostråd är din, Annikas, Piltons och många andras röster. Tack alla som utmanar ”experterna”!

  En sak som jag som vanlig konsument och läsare av hjältedoktorn Annika Dahlqvists LCHF blogg kan göra är att – via arkiv/skicka som länk med e-post – vidarebefordra ditt och andra inlägg till vänner och bekanta och uppmana dem att göra detsamma.

  God JUl till alla!

 19. 19
  40-talist säger

  Länstidningen i Östersund: Julevangeliet light
  ”Det utgick ett påbud från Borg i Regeringskansliet att alla Riskkapitalister skulle skattskriva sig. Undrar hur han fixar det i praktiken. Låt oss med hjälp av änglar och herdar hålla ögonen öppna och se vem som vinner.”

  https://ltz.se/nyheter/1.393441-britts-blogg

  (Kanske kommer matpengar in?)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa