Aftonbladets löpsedel om LCHF

Idag är hela Aftonbladets löpsedel upptagen av: Så sjuk blir du av LCHF.
AB måste tillmäta LCHF ett enormt säljvärde!
Artikeln baseras på Charlotte Erlanson Albertssons artikel i Läkartidningen, där LCHF utpekas som orsak till alla tänkbara sjukdomar och elände.

Den forskning hon refererar till handlar inte alls om LCHF.

Själv är hon försäljare av ett bantningspreparat  Thylabisco. Självklart vill hon inte ha konkurrens av en kostmodell som ger viktnedgång.
Detta brukar kallas för JÄV. Ändå skrev hon i LT-artikeln att hon inte har några bindningar eller jävsförhållanden.

 

Comments

 1. 1

  Alla mynt har två sidor. Så nid-artikeln gör ju LCHF-kosten än mera känd – men det föranleder nog ej dom som är LCHF-inriktade att ändra sig – tror jag – utan snarare tvärtom – så kommer FLERA att få upp ögonen för LCHF-kostens fördelar – relativt normalkosten.

 2. 2
  Helena Hesselmark säger

  Jag har kontaktat journalisten på Aftonbladet och mailat ´honom länken till deras företag.

 3. 3

  Samma smutskastning som Ancel Keys mot John Yudkin. Ohederligt av Cea, men eftersom läkare får ge ovetenskapliga råd i medierna så lär hon klara sig 😉

  https://www.dagensmedicin.se/nyheter/lakare-far-ge-ovetenskapliga-rad-i-tv

  Aftonbladet vill sälja lösnummer, men vi får hoppas att de binder ris åt egen rygg …

 4. 4

  Efter Nyår kommer det säkert positiva artiklar när alla ”Julkilona” ska bort hos folk
  Det här är bara bra bränsle inför detta 🙂

  Blir nog många nya adepter att ta hand om och köra in på rätt spår efter helgerna 🙂

 5. 5

  Säger som han, den Svenska ambassadören i Paris sa en gång…… TRAMS!

 6. 6
  Kalle Jansson säger

  ”eftersom läkare får ge ovetenskapliga råd i medierna så lär hon klara sig ”

  Så sant så sant 🙂 🙂

  Finns ju ett väldigt nära exempel :-/

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  Jag är inte ens säker på att Charlotte Erlanson-Albertssson är läkare. Någon som vet?

 8. 8

  På sin hemsida presenterar sig CEA så här:

  Jag är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet.
  I min forskning intresserar jag mig för aptitreglering och energibalans.
  I min undervisning föreläser jag för blivande läkare i cellbiologi och fysiologi.
  Jag håller föredrag om det vi äter, biologin och hur den krockar med vårt moderna liv.
  Jag är författare till flera böcker.
  Mitt fritidsintresse är musik och jag spelar med min familj. Jag tycker om humor och att skratta. Jag är med i olika sällskap, med intresse för vetenskap, mat, Frankrike.

  Vänliga Hälsningar
  Charlotte Erlanson-Albertsson

 9. 9

  Spännande gt! Vilka specialkumskaper har man som ”professor i MEDICINSK KEMI”?

 10. 10
  Helena Hesselmark säger
 11. 11

  Charlotte Erlanson-Albertssson har ett par bra tankar runt Autism och kostens betydelse för detta. Hon föresråkar en kost utan gluten och mjölkprotein vilket kan ge påverkan på hjärnan och skapa Autism. Dock verkar hon ute på lite tunn/hal is när det gäller fett. Om hon istället skulle komplettera sina kostrekommendationer med MER naturligt mättat fett så skulle det förmodligen ge ännu bättre resultat.

  Tråkigt att även hon verkar vara styrd av peningmarknaden, hon som själv sitter lite i samma situation som Annika Dahlqvist med sina lite kontroversiella tankar runt kost/Autism. Ett sammarbete skulle vara att föredra, men kanske inte om man säljer Thylabisko 😉

  En bra bok om just fett är Know Your Fats: The Complete Primer for Understanding the Nutrition of Fats, Oils, and Cholesterol av Mary G. Enig, Ph.D.

  Kan beställas från Amazon.com Runt 270 kronor med frakt. Läsvärt i Jul.

  God Jul & Gott Nytt År 🙂

 12. 12
  Cecilia Filipovic säger

  Som skeptiker till allt som inte innebär ”vanlig svensk husmanskost”, blev jag just idag, rekommenderad av min läkare att prova LCHF.. Då jag bad om en remiss till en dietist p.g.a. mina gallstensproblem, förklarade han att jag inte skulle få LCHF rekommenderat hos en dietist, men att hans egen erfarenhet visat att många patienter med magproblem av olika slag blivit betydligt bättre efter den dieten, samt att de gått ned i vikt.
  I mitt fall känns det dock svårt att finna rätt kost, då jag trots min övervikt (som beror på att jag helt enkelt inte har ork att vara aktiv), även har gallsten och har rekommenderats att hålla nere fetthalten i maten.
  Just nu känner jag mig totalt förvirrad över vad jag ska äta, men det var intressant att få rådet att gå över till LCHF samma dag som den kritiserades i Afronbladet. Och slö i hjärnan, det är jag redan efter att i stort sett bara levt på mjölk och Proviva, (något som han f.ö.bannlyste som en reklamprodukt innehållande mestadels socker), så att det skulle bli värre för min del är ingen risk. I synnerhet efter att en sköterska jag tyvärr inte minns namnet på, pratade om att vår hjärna faktiskt till största del innehåller just animaliskt fett, eftersom vi är ”djur”.
  Men mitt problem kvarstår; vad äter jag för fett för att inte lida av min gallsten? För Aftonbladet skrämde mig inte ett dugg .- snarare tvärtom. Och min läkares ordination övertygade mig till att för första gången besöka den här bloggen. Trots att jag bloggat på Passagen där den tidigare låg i flera år…

 13. 13
  Rolf Löfgren säger

  Min åsikt om artikeln i Läkartidningen är att den är grundlagd på falsk forskning. Min uppmaning till alla är att läsa ”Forsknings-Fusket” av docent Ralf Sundberg. Det han beskriver i boken är rysligt och den här artikeln av C EA är av samma typ.

  Människor blir sjuka av felaktig kost och mediciner, men stor-industrin gör enorma vinster och våra myndigheter spelar med i detta ruttna spel.

 14. 14
  Rolf Löfgren säger

  Boken ”Forsknings-Fusket” av docent Ralf Sundberg kan köpas här, https://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172412216 kostar 174 kr.

 15. 15
  Ethel Loberg säger

  Zonen! Ja det va Carl Lidbom, han sa TRAMS till Stig Björk. Kul!

 16. 16

  Aftonbladet 22/12-11 – Ny forskning: Kosten kan ge depression och cancer: ”Fettdieten LCHF kan få katastrofala följder. Ny forskning visar att den populära dieten kan ge depressioner, minnesförlust och cancer.
  – Det är väldigt tragiskt att folk inte är medvetna om det här, säger professor Charlotte Erlanson-Albertsson.”

  Jo… – det kan måhända LCHF-are också råka ut för, kanske… – men jag åt mig i vart fall frisk som en nötkärna med LCHF-kost.

 17. 17

  Det finns en orsak till att man reagerar på kolhydrater och kroppen bär på minnen. När man tar bort kolhydraterna blir kroppen lugn och kan återhämta sig med LCHF. Så småningom kan man börja anpassa kosten till en mer varierad igen när man fått bli frisk och hel. Däremot tror jag att för mycket mjölkprodukter och ibland även gluten kan vara skadliga för en del människor till de även blivit bättre och när man är frisk igen spelar det ingen roll. Lagom är ett rätt bra ord i flera sammanhang. LCHF handlar om att balansera sig fast med mindre kolhydrater än vad som anses normalt. Till slut blir man friskare och kan gå tillbaka till en ”normal” kost med grönsaker och frukt igen.

 18. 18

  Har Läkartidningen en jäv-situation också?

  Jag skrev ett kort, kärnfullt inlägg om mina positiva erfarenheter av 3,5 år med LCHF diet.
  -Den kom inte in i tidningen!
  //Agne

 19. 19

  Agne – det är inte lätt att komma igen Läkartidningens gatekeepers. Tänk om alla som skrivit i MåBra-tråden (över 100 personer) skulle lägga in sina kommentarer på CEAs artikel i Läkartidningen. Undrar hur många som skulle komma in 🙂

 20. 20

  Agne, hur många och hur övertygande ”anekdoter” du än kan lägga fram har de inget bevisvärde för dem som inte inte är intresserade.

  Bättre vore att skriva direkt till redaktören och påpeka att de skall undersöka halten i artiklar innan de trycker dem. Det är tokigt att texter skall tas in bara för att skribenten tituleras ”professor” – i dessa frågor är denna etikett inget insegel på vare sig hederlighet eller kompetens.

 21. 21

  Annika Dahlqvist du förtjänar verkligen beröm , otroligt duktigt att kämpa mot alla dessa uppköpta personer ,

  Jag har provat många dieter , o LCHF är den bästa som finns , har aldrig mått så bra som jag gör och all dess skit snack om ork ditt o datt e ren bullshit , Jag tränar 2 timmar om dan 5 till 6 dagar i veckan , o jag äter typ 10 gram kolhydrater om dan , OFTAST 5 .

  1 timme o 30 min på gymmet och 30 min kondition

  LCHF har givit mig dom bästa resultaten , går inte att gemföra med dom andra dieter , men förutom det så har jag aldrig mått så bra som jag gör nu o det e det viktigaste

  Dom har ljugit tillräckligt länge för oss ,

  Tack För Allt

 22. 22
  anhörig säger

  Mannen med sveriges bästa minne äter strikt LCHF 🙂

  https://www.lifezone.se/2011/12/23/se/sveriges-bäste-minne-äter-lchf!-6316753

 23. 23
  anhörig säger

  Och hur gick det för Björn Ferrys bror när han började äta LCHF 🙂

  https://www.lifezone.se/2011/12/22/se/först-blir-vi-friska,-sen-dör-vi-av-lchf!-i-dont-think-so…-6315609

 24. 24

  Eftersom jag tror att Olof Svensson på Aftonbladet har svårt att läsa alla sina mail om artikeln om fett så lägger jag in mitt mail till honom här. Naturligtvis läser han Annikas blogg varje dag.

  Hej Olof!
  Egentligen skulle jag inte skriva det här mailet nu eftersom jag ätit två stora ägg med dubbla gulor till frukost. Jag känner mig så himla trögtänkt! Dock kommer inte tankarna att klarna på länge eftersom jag kommer att äta skinka till lunch.
  Om du ska skriva fler artiklar om mat tycker jag du ska läsa Ralph Sundbergs bok om forskningsfusket innan du ger dig in på detta svåra område igen. Det vore fantastiskt att kunna läsa seiösa artiklar om detta.
  Det hopplock av gamla koststudier som Charlotte plockat ihop är ju rena katastrofen och de kallas ”Ny forskning” i artikeln!
  Charlotte och hennes man bedriver forskning om bantningsmedel med eget företag på svenska statens bekostnad. De räknar kanske med att bli förmögna på marknadsföringen av medlet men de kommer aldrig att kunna sälja något till människor som äter ägg till frukost och skinka till lunch. Då gäller det att plocka fram gammal skåpmat till forskning och försöka få folk att bibehålla sin dåliga diet med mycket kolhydrater.
  Jag hoppas att du kan läsa det här mailet. Äggen börjar verka allt mer och tankarna blir trögare och trögare. Fortfarande vet jag dock att det är dagen före jul. Så därför vill jag önska dig en riktigt god jul.

  och käre Olof, för att du ska kunna komma tillbaka och skriva igen efter jul, akta dig för julskinkan!

  Arne

 25. 25

  EN RIKTIG GOD JUL TILL ANNIKA, för att du kämpar, Du är helt underbar.

 26. 26
  Annika Dahlqvist säger

  Tack Tomten! Och detsamma till dig!

 27. 27

  Cecilia Filipovic, ”Kolhydrater i fokus” är ett forum där du kan gå in och ställa din fråga. Där finns många kunniga medlemmar, förhoppningsvis kan du få svar på dina frågor där. Klicka på mitt namn, länken för dig dit. Det är gratis att registrera sig.

  Gallstenar bildas när man äter fettsnålt och kolhydratrikt. Om man börjar äta fett, ökar gallproduktionen. Det kan göra att eventuella stenar börjar röra på sig. I bästa fall spolas dom ut. I sämsta fall är dom så pass stora att dom fastnar i gallgången. Det kan i värsta fall leda till att man måste operera bort gallan, men det behöver inte gå så långt. Det finns många medlemmar på Kif som har, eller har haft gallbesvär, som säkert kan delge sina erfarenheter.
  Om man äter en fettrik kost, och har kommit förbi de initiala problemen med stenar, så bildas inga nya, eftersom den höga gallproduktionen gör att gallblåsan ständigt spolas igenom.

  Väldig bra läkare du har träffat på. Kan du inte hålla kontakten med honom, så att du snabbt kan få hjälp om gallblåsan skulle ställa till det, om du skulle bestämma dig för att börja med LCHF?
  /odezza

 28. 28

  Kvällsöppet 21/12-11 – Socker är ej livsnödvändigt

 29. 29

  Charlotte Erlanson-Albertsson, född den 13 december 1947, professor i medicinsk och fysiologisk kemi, Lunds universitet.

  /info när jag sökte på google efter hennes namn.

 30. 30

  God jul Annika! Sakta men säkert kommer du få så mycket erkännande!

 31. 31

  God Jul Annika! Du håller i längden 🙂

 32. 32

  Undrar vad lobbyisterna skall ha för att ändra i Kalle Ankas julparad? Molly får sin julklapp för hon har ätit LCHF varje dag. God Jul Annika.

 33. 33

  Dags att bli ärlig Annika? Vilken är din vetenskapliga skolning? Har du annat än konspirationsterorier att komma med? Kan du möta kritiken punkt för punkt med seriösa referenser (erkända vetenskapliga artikler) i stället för att hänvisa till en mystitsk komplott?

  (en som känner dina kollegor från Njurunda väl och vet lite om din bakgrund…)

 34. 34

  Rakga, jag tror du har missförstått något här. I dessa frågor kommer auktoritet inte från ”vetenskaplog skolning” och referenser till ”erkända vetenskapliga artiklar”.

  Inom ett område som behärskas av kommersiella intressen i så hög grad att de finansierar forskningsinstitut, skriver läroböcker och backar vetenskapliga tidskrifter kan auktoritet inte baseras på
  dina begrepp. Den kan enbart baseras på praktisk erfarenhet, alltså resultat från klinisk verksamhet.

  Och då kan jag bara föreslå att du ser närmare på vilka långtidsresultat som uppnåtts med KH-restriktion i jämförelse med bristen på motsvarande resultat hos dem som arbetar med kaloriräkning.

 35. 35

  Ja, det kom inte som en chock.

  Måste ha passat som handsken för Aftonbladet.se som dessutom äger GIViktkoll.

 36. 36

  Rakga 24/12 15:35 Ett tips så här i juletid är att du införskaffar och noga läser ”Forskningsfusket!” av Ralf Sundberg:

  https://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172412216

  God fortsättning!

 37. 37
  Annika Dahlqvist säger

  Rakga, Det lät spännande. Vad har mina kollegor från Njurunda berättat om min bakgrund?

 38. 38
  Professor Göran Sjöberg säger

  Rakga

  ”Dags att bli ärlig Annika? Vilken är din vetenskapliga skolning? Har du annat än konspirationsterorier att komma med? Kan du möta kritiken punkt för punkt med seriösa referenser (erkända vetenskapliga artikler) i stället för att hänvisa till en mystitsk komplott?”

  Mellan raderna kan jag inte låta bli att drabbas av misstanken att du själv troligen inte har någon ’vetenskaplig skolning’ om vi med detta menar en forskarutbildning och doktorsexamen. Rätt?

  Om du mot denna min förmodan skulle ha fått en sådan så misstänker jag att du som de flesta som har fått den förmånen tyvärr inte har tänkt en enda djupare självständig tanke om vad den vetenskapliga processen egentligen består i. Och om du skulle vara intresserad av denna epistemologiska process skulle jag vilja rekommendera Sir Karl Poppers ”Conjectures and Refutations” som en fin inkörsport till en djupare insikt i frågan.

  Inom läkarvetenskapen, en disciplin som jag, till min egen stora förvåning, efter att nu utifrån kommit in och under några år försökt förstå vad som är karaktäristiskt, har jag tyvärr inte kunnat finna så mycket som har med riktig naturvetenskap att göra. Jag kan därför inte låta bli att jämställa sådana ’sanningar’, som tex. att ”mättat fett är farligt och leder till att man drabbas av olika sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdom” med ’religiösa trossatser’ och som det förstås också måste vara en plikt för ’överstepräster’, av den typ som Professor Charlotte Erlanson-Albertssson representerar för mig, att försvara på ’liv och död’ på samma sätt som det är Ärkebiskopars plikt att försvara den ”Heliga Treenigheten” i vår kristna kyrka.

  För övrigt går det inte vetenskapligt att bevisa eller tillbakavisa att ”Fadern Sonen och den Helige anden” skulle existera av den enkla anledningen att detta är omöjligt att göra med så kallade ’existentiella påståenden’. (Newton och Kant brottades mycket med denna fråga!)

  Experimentella påståenden som att ”fett är farligt och kolhydrater nyttiga” är dock betydligt lättare att experimentell tillbakavisa genom att man just kan genomföra praktiska experiment för att se om man blir sjuk. Jag själv (som allvarligt hjärtsjuk) och min fru (som allvarlig diabetiker) har gjort sådana experiment på oss själva under några år nu och med mycket lyckat utfall. Man skulle kunna säga att resultatet har blivit det rent motsatta mot vad den religösa dogmen hävdade med tanke på att vi inte längre är akut sjuka utan känner oss väldigt friska. Annika Dahlqvists experiment på sig själv och på sina patienter i sin kliniska praktik har gett upphov till oräkneliga ’anekdoter’ som tillbakavisar detta påstående i grunden och man måste vara totalt religiöst förblindad för att inte inse detta faktum. Att förneka verkligheten har aldrig varit förenlig med en vetenskaplig process.

  Den så kallade Läkarvetenskapens förakt för ’anekdoter en mass’ är för mig signifikativt för just den bristande vetenskapligheten som jag läser in i denna disciplin.

  Om vi ska tala om någon som helst Vetenskap inom Nutritionsläran måste där också skapas trovärdiga generella teorier (ingen vetenskap utan teori) och med högt förklaringsvärde baserad på ackumulerade resultat från grundläggande forskning inom t.ex. biokemi och fysiologi. De senaste femtio årens samlade forskningresultat om t.ex. insulinets roll inom dessa områden, som jag har kunnat läsa fram mig till, sopar i mina ögon fullständigt bort ’den religiösa dogmen’ om fettets farlighet i kosten. En dogm som för övrigt etablerades på den tid då det begav sig på det mest flagranta forskningsfusk av Ancel Keys; en person som jag tror kommer att gå till historien just som synonym med forskningsfusk även om han som bekant har fått många värdiga efterföljare.

  För mig är det helt begripligt att Professor Charlotte Erlanson-Albertssson försvarar existerande dogmer – ja det är nog rent mänskligt även om det inte i mina ögon har så mycket med vetenskap att göra.

 39. 39
  Goran van Den Buske säger

  Rakga: Naturligtvis går det bemöta kritiken punkt för punkt. Den processen är ju redan fullt igång. Vad trodde du? Men var kommer din barnsliga skvaller/hörsägen-attack in i bilden… ifråga om hur man uppför sig eller har någon form av skolning över huvud taget?

 40. 40
  anhörig säger

  Professor Göran:”För mig är det helt begripligt att Professor Charlotte Erlanson-Albertssson försvarar existerande dogmer – ja det är nog rent mänskligt även om det inte i mina ögon har så mycket med vetenskap att göra.”

  Vid det här laget är CEA mycket väl medveten om de hälsovinster som många människor inte minst diabetiker typ 2 får efter kostomläggning till LCHF.

  Jag tycker tvärtom att det är cyniskt och rent omänskligt att så många företrädare för kostetablissemanget, SLV och SOS håller fast vid dogmer som de numera vet bygger på forskningsfusk.

  Prestige går för människors liv och hälsa. Inte underligt, men mänskligt, att folk i desperation känner och uttrycker ilska och förakt för forskningsvärlden och de kostexperter som år ut och år in osynliggör de dramatiska hälsovinster som många patienter och läkare redovisar på bl.a. Annikas och Andreas hälsobloggar.

 41. 41

  @Annika …

  @Professor G.S. Din fina utläggning säger inget om ämnet överhuvudtaget men tack för orden.

  Var det verkligen nödvändigt att presentera sig som professor? Ger det några svar i diskussionen kanske?. Man för hoppas att du är bättre i ditt specialämne än på att gissa. Självfallet har jag ett par högre examina, en doktorsgrad och flerårig erfarenhet inom biovetenskap (vilket måhända är en smula närmare ämnet än materialteknik) men drar inte det för näsan för folk när jag diskuterar i ett ämne jag är lekman i, det kallas härskarteknik. Jag gissar att min utbildning gör mig skyldig till jäv och konspiration i era ögon här.

  Har inte för avsikt att diskutera något egentligen, här finns det bara blind tro på något som mycket riktigt ger viktminskning men där man vet för lite om dess långtidseffekter. Folkhälsa handlar inte om gissningar dock. Själv ärade professor G. S. håller jag mig till en vetenskaplig hållning och köper ogärna ej klövdjur i säck, väntar på riktiga bevis och låter mig övertalas av LCHF den dagen.

  Jag önskar att det nya året ger LCHF och dess förespråkare tunga bevis att visa övriga världen. Jag sätter även mitt hopp på att några atomer ödmjukhet, mot all förmodan, hittar till herr professorns vilsna intellekt. Vidare tycker jag vore önskvärt att herr professor vann någon förståelse för praxis och praktik inom medicin och biovetenskap, samt förståelse för det viktiga i att låta kunskap föregå uttalanden i sak.

  Mvh

  Ragka

  PS. Ni får för all del göra er besväret att svara vidare men betänkt att detta var mitt andra besök här i bloggen och jag inte har några planer att ägna tid till återbesök för vidare läsning. Ha ett bra liv. DS.

 42. 42
  Annika Dahlqvist säger

  Ragka, eller Rakga, Många av oss LCHF-are var så sjuka att vi satt på pottkanten. Vi hade inte tiden att vänta in jämförande kontrollerade randomiserade långtidsstudier innan vi tillät oss att bli friska med LCHF.

 43. 43
  Professor Göran Sjöberg säger

  Ärade Dr. Radka,

  Vad jag reagerade på i ditt inlägg var vad som jag upplevde som ett ’infamt’ påhopp på Annika för att hon just inte har någon ’vetenskaplig skolning’. För mig är ett sådan pejorativt uttalande som ditt bara ett uttryck för just den ’härskarteknik’ som du själv varnar för. Och ditt raljerande om att bemöta ’seriösa referenser’ har för mig inte heller så mycket med vetenskaplighet att göra som jag tror att du gärna vill tro.

  I och för sig håller jag med dig om att det inte är nödvändigt att öppet gå ut med sina ’akademiska meriter’ eller vem man är men det är i mina ögon inte heller fel att göra det för det säger trots allt något om den diskussionsplattform man själv står på och hur villig man är att verkligen stå för det man säger. Man seglar då helt enkelt inte under ’falsk flagg’. I ditt fall är det ju uppenbart att vi hade undvikit ett missförstånd om du hade varit öppen och att det också hade undelättat debatten.

  Av ditt genmäle så kan jag inte annat än förstå att du just tillhör den överväldigande majoriteten av dem som har fått en forskarutbildning (Doktorsexamen gubevars även om detta idag tyvärr inte säger så mycket om någon vetenskaplig kompetens trots att man gärna skulle vilja tro det) och som inte har ägnat några djupare studier och fundeirngar om ”vad den vetenskapliga processen egentligen består i”. Det brukar inte ingå några mer omfattande kurser kring detta ämne i specialutbildningar som din. Sådana fördjupade studier ägnar man sig åt för att man blivit intresserad av just denna frågeställning och jag antar att det inte har varit speciellt aktuellt i ditt fall. Annars hade du säkert nu klarat ut även detta missförstånd tillsammans med missförståndet om din examen. Rätt?

  I och för sig så spelar det ingen roll om det är en jordbrukare som säger att det regnar ute eller om det är en professor som säger det. Om professorn däremot säger att det är teoretiskt omöjligt att det kan regna och jorbrukaren påstår att det gör det så litar jag mer på jordbrukaren som ju ”ogärna köper klövdjur i säck”.

  Om Annikas hela praktik säger ’att det regnar ’medan Professor Charlotte Erlanson Albertssons hävdar att det är ’teoretiskt omöjligt’ med hänvisning till ”seriösa referenser” så är jag övertygad om att Annika har vetenskapen betydligt mer på sin sida än Charlotte Erlanson Albertssons trots hennes ärade titel.

  Själv vill jag också livligt intyga ’att det regnar’ och att det idag också verkar finnas övertygande teorier som visar att det också är ’teoretiskt möjligt’. Det finns alltså en fin hypotes som stämmer med verkligheten och den förkortas LCHF.

 44. 44

  LCHF har gjort mitt liv så mycket bättre och jag tycker att alla borde prova för att VETA hur mycket bättre man mår av LCHF.
  Att Aftonbladet får publicera sådan skit är ta mej f** helt otroligt. Willian Banting visste ju 1863 att LCHF var bra.

  @Göran tack för den fina jämförelsen:)

 45. 45

  Hej alla,

  Jag tror inte alls att LCHF är något farligt, dock så kan jag rekommendera något som kallas PALEO. Dieten är inriktad på vad människan är anpassad att äta. Det hela innebär att man kan äta på samma sätt som LCHF, men man tar även hänsyn till djuren och att dem ska få det bästa naturen kan ge. Fett är givetvis jätteviktigt att äta men absolut inte från växter då detta är en relativt ny företeelse i människans långa historia. Läs gärna detta och lyssna på olika podcaster.

  En bra början bloggar.
  https://www.marksdailyapple.com/
  https://www.latestinpaleo.com/
  https://robbwolf.com/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa