Barry Groves – 50 år på LCHF

Jag fick ett gruppmail från Barry Groves (Författare till bl a Trick and Treat, av många ansedd som den bästa LC-boken), där han tipsar om en artikel i Mat&Helse, tidningen som tidigare hade lavkarbo-profil, vilket senare ersattes av Helsemagsinet VOF (Vitenskap & Fornuft).
Artikeln handlar om Kontroversielle Barry Groves – 50 år på lavkarbo.
Det är intressant detta om att alla djur äter fett. Hos de gräsbetande djuren omvandlas cellulosan till protein och fett av bakterier i deras magtarmsystem, och det är sedan protein och fett som de tar upp genom tarmväggen.

Nästan inga djur äter stärkelse, i sin ursprungliga kost.

 

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa