Aftonbladet på jakt igen

Nu har jag två gånger blivit uppringd av en journalist på Aftonbladet. Först var det för några dagar sedan, ganska oskyldigt. Hon frågade hur jag hade kommit in på detta med LCHF osv.
Nu ringde hon igen. Hon hade tydligen varit i kontakt med några professorer som hade nekat till att svara på frågor om LCHF, med hänvisning till att de blev hotade av ”mobben” om de gjorde det. Jag försökte svara så gott jag kunde, men det är risk att det blir en ”gräslig” artikel nu igen i Aftonbladet där jag utpekas som sektledaren som organiserar dödshot mot oskyldiga och välmenande professorer.

Vi får hålla ögonen öppna för vilket resultatet blir.

De anstiftanden de tillskriver mig är att jag har skrivit att de är ”massmördare”.
Detta härrör sig från 2006 (tror jag). Jag skrev då, i ett anfall av vanmäktig vrede, att etablissemangets kostrådsföreträdare var massmördare. Jag raderade inlägget några dagar senare och bad om ursäkt för övertrampet.
Sen påstår de att jag skulle ha skrivit eller sagt att Claude Marcus är ”Folkhälsans fiende nummer ett”.  Jag kommer inte ens ihåg att jag skulle ha skrivit det någonstans. I så fall är det många år sen. Någon som minns?
Jag betvivlar starkt att det är dessa gamla övertramp som orsakar LCHF-arnas vrede mot de mättat fett-skrämda nutritionisterna som dagligen för fram sitt fettskrämsel-budskap i alla möjliga kanaler. Det är nog snarare deras eget agerande som orsakar vreden.

Piltson skriver i kommentar, ett blogginlägg från 20080506:
Skrota Livsmedelsverkets kostråd. Det var tydligen uppfattningen jag hade just då, efter att Claude varit aktiv i media.
Jag får väl nu passa på att be Claude om ursäkt för den skrivningen. Jag skrev även in en ursäkt i det aktuella blogginlägget.

 

Comments

 1. 1

  Det kan ju bli en riktigt bra LCHF-artikel också – för drömmar kan slå in ❗

 2. 2

  LCHF-artikel blev fellänkad ovan…

 3. 3

  Spännande. Hoppas på en bra artikel. 🙂

 4. 4

  Oavsett vad dom skriver, kommer det att bli ännu fler lchf-anhängare.

  Någon koll på hur många vi är i ”sekten”?

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  Bengt, För något halvår sen gjorde Demoskop en gallupundersökning som visade att ca 23% av svenskarna åt ”åt LCHF-hållet” och ca 5% mera strikt LCHF. https://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/n%C3%A4stan_var_fj%C3%A4rde_svensk_%C3%A4ter
  Det innebär att miljontals människor i Sverige åt ”åt LCHF-hållet” då. Jag vet inte om det har blivit fler eller färre sen dess?

 6. 6
  Sven Erik Nordin säger

  Till och med för en inbiten ”vegetarian” som hästen är för mycket kolhydrater i födan skadligt. Är det konstigt då att vi människor blir sjuka?

  I nr 11 av tidningen ”Apoteket” kan man läsa följande:

  ”Just sockerinnehållet i hästars foder är mycket viktigt för hästens reglering av blodsockret. Sedan länge är det känt, att hästar som utfodras med foder som har hög halt av socker eller stärkelse löper ökad risk att få nedsatt insulinkänslighet, det vill säga sämre möjlighet att omsätta sockret i kroppen. Det i sin tur ökar risken för onormal inlagring av fett, bland annat under mankammen och för sjukdomen fång”.

 7. 7

  Egentligen förtjänar de all vrede som kan uppbådas, men det kommer inte hjälpa. Det man kan hoppas på är att de själva äter den kost de förespråkar!

 8. 8

  Kolhydrater i Fokus 4/4 2009:

  ”Annika Dahlqvist har bett om ursäkt för att ha kallat Claude Marcus för massmördare. Titeln ”folkhälsans fiende nummer ett” står hon fast vid.
  – Men jag har inte uppmanat någon att dödshota och kan inte ansvara för vad andra skriver i kommentarerna, säger hon.””

  Efter vad man läser om Markus kommersiella uppknytning i ”Forkningsfusket” är väl denna benämning någorlunda OK.

 9. 9

  Vem tar Aftonbladet på allvar?

  Vid det här laget har vi beskådat hela räckan av härskartekniker som förlöjligande, osynliggörande, undanhållande av information, dubbelbestraffning, skuld- och skambeläggning från kostetablissemangets sida. Dock, LCHF konceptet inte bara överlever utan fortsätter att sprida sig 🙂 Inte minst tack vare dig Annika!

  Nu är Hellenius på gång, krokodiltårarna rullar …

  https://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/8611/Maj-Lis-Hellenius-Den-oseriosa-kostdebatten-hindrar-kunniga-fran-att-delta.aspx

  För en livsstilsprofessor och överläkare borde väl den offentliga kostdebatten tvärtom vara en bagatell tillika ett utomordentligt bra tillfälle att vinna slaget om den kostintresserade delen av befolkningen. Merparten av de som deltar i kostdebatten är nämligen mycket seriösa, vetgiriga och kunniga. Är det månne det som är det verkliga problemet 😉

 10. 10

  AD 6/5 2008:

  ”Claude Marcus – folkhälsans fiende nummer ett
  Den i Sverige idag som mest förfäktar det mättade fettets farlighet, Claude Marcus, är förstasidesnyhet i dagarna.
  Hans budskap om att det naturliga mättade fettet är farligt för oss är det största hindret för att människorna i Sverige idag ska kunna återfå sin hälsa.”

 11. 11

  Här tror vi inte att det nyttar långt att sätta etiketter på folk. Men indignationen över maktarrogans och intellektuell ohederlighet gör det begripligt och, tycker jag nog, moraliskt försvarbart. Vi skrev en gång att Stephan Rössner var en ”pajas”, vilket var intensivt känt. Men när det hade visats bara ett par timmar tog vi kontakt och bad att få det raderat.

  Och när Rössner nu varit så vänlig att själv öppna ett medium, där vi kan återuppväcka den tidigare ”Rössnerkommentaren” som om ingenting hänt (klicka ”Piltson”), så känns ett sådant epitet inte längre berättigat

 12. 12

  ”så känns ett sådant epitet inte längre berättigat …” vilket i klartext betyder … ?

 13. 13

  Varför blev jag fast i lchf-träsket?

  Jag provade någon vecka, och kände hur positivt min kropp reagerade, även nu, efter 9 månader med lchf, märker jag hur min hälsa blir bättre och bättre.

  När jobbarkompisar som inte äter sunt, går trötta, småförkylda och jämrar, så känner jag mej mycket annorunda på alla vis, jag känner mej framåt, pigg, ej stressad oavsett vad som händer, allt känns bara roligt och meningsfullt.

  Jag har inte mått så bra på 20 år, helt utan småkrämpor nu.

 14. 14
  Homeopat Björklund säger

  Svin-Erik Nordin

  Du är närmare släkt med svinen, än med hästarna.

  Grisiga hälsningar från homeopat Björklund

 15. 15
  Goran van Den Buske säger

  Bengt: Exakt samma känsla. Undra på en del surmagade skeptiker är avundsjuka. 😉

 16. 16

  Tyst min mun får du socker 🙂
  Oavsettt hur rätt man har tjänar man på att linda in orden.
  Massmördare – Hans rekommendationer leder till många människors död.
  Folkhälsans fiende nr 1 – Han är ett hot mot folkhälsan.
  Om man använder för starka ord (enligt mottagaren) flyttas fokus från själva budskapet.

 17. 17
  Anna Maria säger

  Annika hade rätt i sak. Orden var kanske starka, men om man föreställer sig att 347 miljoner! människor i världen lider av diabetes p g a felaktiga kostråd och dör i förtid efter en plågsam skjudom ( jag har vänner och bekanta som lidit och lider) så är detta elände i så stor skala och så onödigt att det är lätt att kalla dessa korrumperade människor för grova uttryck.

 18. 18
  Anna Maria säger

  Jag har även lagt märke till att diabetiker är så fast i sin tillit till läkarna och s k kost- och läkarvetenskapen att de inte vågar ifrågasätta råden. Det är min helt personliga erfarenhet.
  Det förefaller att de hellre låter läkarna amputera armar och ben än att vägra lyda och börja experimentera med kosten.

 19. 19

  Ja vad skall man säga, om vi blir snällare, så går SLV åt andra hållet!

  Tänk att deras expert grupp om kost och hälsa har en länk till en typisk
  voff artikel. Där de som vanligt hävdar att de som inte stödjer dem är ”pseudovetere” och
  ”alternativmedicinare”. Larhammars von oben attityd har inget med vetenskap att göra.

  Det är ett lågvattenmärke att SLVs expertgrupp om kost och hälsa har en länk till ett sådant
  aktstycke ii sitt protokol.

  SE:
  https://www.slv.se/upload/dokument/om_oss/expertgrupper/Kosthalsa/Protokoll%20nr%2051%20från%20mötet%20den%2020%20sept%202011.pdf

 20. 20
 21. 21
  konsument säger

  Att försöka att kommunicera med VoF är lika meningsfullt som att försöka kommunicera med norrländska mygg, uppländska grodor eller skånska skalbaggar …

 22. 22

  Claude marcus och Hellenius med sina hjälptrupper orsakar enormt lidande för många människor och det är otroligt att det kan ske med skattemedel.

  till konsument, apropå mygg så gillar dom inte mig längre, märkte det förra sommaren när alla var sönderbitna runtomkring mig, jag bara mös 🙂

 23. 23

  När man kör plogbil får man räkna med att man kör på någon brevlåda då och då.
  Sedan kan de gott heta Rössner, Marcus eller Hellenius, huvudsaken vägen blir plogad.

 24. 24

  Koff, intressant det där med myggen, det har jag inte tänkt på, Myggen drogs till mej förut vet jag, men denna sommar fanns inga mygg som störde mej, kanske berodde på kosten då?

 25. 25
  Sven Erik Nordin säger

  Naturligtvis vet jag att jag är närmare släkt med grisen än hästen! Det är ju det som är själva poängen – att t.o.m. hästar, vars metabolism är anpasssad för enbart vegetabilisk föda, blir sjuka av för mycket kolhydrater i födan. Och det har man tydligen känt till länge. Men t.ex. Socialstyrelsen och SLV har än i dag inte förstått att vi människor, som inte är designade för ”hästmat” blir sjuka av för mycket kolhydrater. Tydligen är mental blindhet ett av symtomen på för mycket kolhydrater i maten!

 26. 26

  När marken skakar för människor som trott på, eller är en del av SLV, väljer de hellre att ge sig på budbäraren än att inse att de har fel. Du, Annika, är budbäraren i det här fallet. Stå på dig och ta det med ro. Du kommer säkert att få din upprättelse. Tids nog.

 27. 27

  Jag tycker nog att Annika Dahlqvist idag har fått upprättelse. För några år sen, när det blåste som värst kring henne, stod hon inte högt i kurs i massmedia. Man kan jämföra med läget för Håkan Juholt idag. Den gode Håkan åkte runt på fölåtmigturné och nu har Annika, för vilken gång i ordningen har jag glömt, bett eminenserna om ursäkt.

  Men dessa eminenser har inte tagit tillbaka sina dumheter. De framhärdar alltjämt. Vi bör kanske förlåta dem deras synder i sann biblisk anda. Men jag tror nog att vi hela tiden bör kritisera dem när de säger eller skriver dumheter. Att vara professor betyder inte att man får kläcka ur sig vad som helst. Den tiden är förbi när allmogen bara stod och neg eller bockade med mössan i hand.

 28. 28

  gt, det betyder väl att jag blivit en aning mer vällvilligt inställd, kanske…

 29. 29
  Goran van Den Buske säger

  Majoren#22;19: Visst är vi att likna vid plogbillrörelsen. Med civil olydnad, ickevåld och total öppenhet. Vi vänder inte fettkappan efter vinden eller smörar för ”överheten”..

 30. 30
  Vox Humanae säger

  OT – svar till majoren-
  Jag var nära att ploga ihjäl en general en gång. Han ställde sig demonstrativt mitt i vägen utanför skjutbanan, trots att han såg mig med lastmaskin och plogblad på flera hundra meters håll. När jag lika demonstrativt ökade hastigheten så var han till slut tvungen att kasta sig in i stabsbilen. Men, jag hade order: ploga vägen, han ville bara visa att han var general. Vägen blev plogad.

 31. 31

  De som undrar över varför voffarna gör som de gör bör läsa den här länken:

  https://www.flashback.org/showthread.php?p=34527507&posted=1#p34527507

 32. 32
  Goran van Den Buske säger

  Okey..Har någon professor blivit hotad till liv och lem.. så finns det väl åtminstone EN polisanmälan? Det kan väl inte vara svårt spåra marodören digitalt .. inte heller om det är fråga om analogt brev .

 33. 33

  Tanken att något Annika skrev 2008 skulle skrämt Hellenius och Claude Marcus till tystnad är orimligt,
  eftersom de skrivit en hel del därefter.

  Det som fått dem att inte vilja yttra sig i debtten är väl att det gått så fruktansvärt illa för dem att försvara
  SLVs nuvarande kostråd!!

  Är de några som är aggresiva i debatten är det väl voffarna?? Se t ex. SVT voffaren:

  ”Har Humanisterna och skeptiker förstört liv och karriärer? Det senare är uppenbarligen vad vi önskar att vi kunde åstadkomma ibland men det lyckas vi ju sällan med.”

  Jag har själv väldigt svårt att uppfatta Annika eller kostdoktorn som hotfulla.

  Som sagt jag tror det bara är ett debattknep för att de insett hur dåliga deras argument är.

  De får försöka sälja ILSIs produkter med andra argument.

  ”Forskningsfusket ” stärkte inte precis deras position.

 34. 34

  Vem har inte i desperation och vanmakt sagt precis vad man tänker. 🙂

  Be om ursäkt borde de personer göra som sedan lång tid tillbaka och fortfarande agerar på ett ohederligt och cyniskt sätt så att även tredje part drabbas. Det är alldeles utmärkt att någon ilsknar till och fräser ifrån. Fler borde göra detsamma! Och oftare 🙂

 35. 35
 36. 36
  anhörig säger

  Helge, Hellenius, Marcus, Rössner m.fl. kan numera lugnt fortsätta att dela ut ovetenskapliga råd i tv 😉

  https://www.dagensmedicin.se/nyheter/lakare-far-ge-ovetenskapliga-rad-i-tv

 37. 37

  Annika! Varför skulle du be om förlåtelse, Det är ju rena rama sanningen som du skriver.

 38. 38
  Annika Dahlqvist säger

  Lasse P, Jag kan bjuda på att be om ursäkt. Det finns viktigare saker att jobba med än att försvara aggressiva/elaka formuleringar.

 39. 39

  GvdB & Vox Humanae: 🙂 🙂

 40. 40

  Hördu, Majoren… bra sagt om att ploga vägen! Precis så är det!
  Läkartidningens Temanummer om övervikt med Marcus i spetsen som ledande General är rena bottennumret, rent ut sagt! Bara samma som tidigare….. misslyckande… ingen kreativitet… nya grepp!
  KBT skall tydligen få bort hunger/sockersuget hos patienterna…. när nu inte ”nutrionsexperterna” lyckas…

  Kan inte professorer suspenderas som nu andra kan i andra yrkeskategorier. Får man verkligen misslyckas hela tiden och inte nå målet? Märkligt! Precis som att låta Carema sköta jobbet och sen placera vinsterna(skattepengarna) utomlands!
  Det där med GBP är en ”fuskväg/genväg” som kommer att visa sig inte var så bra…..
  Tror dom att dom verkligen att man ändrar evolutionen på ett så enkelt sätt, dessa ”nutrionsexperter” som sen samtidigtet anlitas av Mc Donalds mm.

 41. 41

  Man bör komma ihåg varför de genomför GBP operationerna. De anser att patienterna har för dålig
  karaktär, så att de äter för många kaloreier. Därför opererar de magsäcken så att de inte kan äta så mycket som de vill.

  Om de sökte tillstånd för ett sådant här experiment, skulle de få det då ?

 42. 42
  Homeopat Björklund säger

  Svin-Erik Nordin

  … och grisarna äter kolhydratrik mjölröra.

  Svinaktiga hälsningar från homeopat Björklund

  PS. Glöm inte att stärka dig med ett glas utspätt vatten då och då.

 43. 43
  Sven Erik Nordin säger

  Homeopat Björklund!

  Som tur är (för grisarna; sannolikt inte för dem som skall äta dem), så slaktas grisarna redan när de är purunga, så de hinner inte bli riktigt sjuka – som de annars ofelbart skulle bli av den kosten.
  För övrigt finns det människor som prövar att späda ut vatten med etanol (för att stärka sig) – men metoden har sina begränsningar, och på längre sikt kan den vara mycket skadlig, vilket vårt samhälle är fyllt av bevis på…

 44. 44

  Hejsan!
  När man under lång tid varit övertygad och trott på att något är rätt och stått på barrikaderna och slagits för detta är det surt att bita i det sura äpplet när man börjar se att man kanske inte haft helt rätt. Att växa, mogna och komma till nya insikter är en gåva, men ibland är prestigen en stor motståndare.
  För en del år sedan var du inne på ett forum för viktopererade och försökte få fram budskapet om lchf som ett alternativ till viktoperationer och blev totalsågad. Jag var år 2006 (tror jag) inbjuden till Debatt för att bland annat tillsammans med dig prata om operation kontra lchf. Jag vägrade att ställa upp då jag inte var beredd att ta striden trots att jag tyckte lchf var trams.
  Nu är det 8 år sedan jag gjorde min gastric bypassoperation. Jag gick ner 100 kg och mådde som en prinsessa. Sockersuget dök dock upp igen och jag gick upp 60 av dessa tappade kilon. Tröstlöst var bara förnamnet.
  Sedan maj i år har jag fått hjälp med mitt sockerberoende och äter lchfkost. Förutom att suget är borta har jag gått ner 26 kg! Jag kan bara konstatera att jag inte var mogen att höra din version och ditt förslag på bot vid den tiden. Förlåt Annika! Idag hyser jag den största beundran för dina tankar!
  /Lena (oestan.wordpress.com)

 45. 45

  Ödmjukt och vänligt skrivet och ett stort Grattis till dig Lena Ö.

  Du var ju inte ensam om att inte ta till dig informationen om LCHF och fortfarande fortsätter dessutom ett antal ”nutrionsexperter” med det gamla köret……… 7000 st GBP i landet förra året!

  Precis som kostdoktorn skrev….. dom sticker huvudet sitt i sanden!

 46. 46
  Snapphane säger

  Härligt med människor som kan erkänna att de haft fel och stå för det. Såna borde det finnas fler av.

 47. 47

  Lena Ö, Bravo och grattis!

  Din kommentar borde Rössner, Marcus, Hellenius samt programmet ”Debatt” få ta del av!

 48. 48

  Vem har inte haft fel i sina dar, styrkan är att kunna ändra sig.

  Så operation funkar alltså inte heller? det gör det ännu mer häpnadsväckande att det får fortsätta som förut.

 49. 49

  Zonen, vad du skrev om temanumret stämmer naturligtvis. Men det gör mig inte så upphetsad.

  Vad som gör mig upphetsad är att medierna är så lamslagna inför ohederlighet och blindhet inför verkligheten. De borde gripa tag i ett par av dessa medarbetare och ställa en rad frågor i ärenden som ej berördes i temanumret. Det är olidligt ensidigt. Min reflektion till temanumret lade jag i kommentarsviten på Stephan Rössners blogg:

  https://www.seniorbloggen.se/skribenter/kost-och-overvikt

  Har pressen för övrigt ännu uppmärksammat Ralf Sundbergs bok? Skrevs det f.ö. nånsin något om Rössners förfärliga lärobok ”Fetma”, som skall ligga till grund för utbildning av vårdpersonal?

 50. 50
  fundersam säger

  Undrar vad syftet med ”Måltidsbloggen” och ”Seniorbloggen” är? Låta folk kommentera för att sedan nonchalera kommentarerna 😉

  https://maltidsbloggen.blogspot.com/2011/11/fran-rad-till-lag-nya-krav-pa-skolmaten.html#comment-form

 51. 51

  Fundersam, det har jag också undrat över.

  Men det är en positiv nyhet, eftersom det öppnat medier som förvaltas av språkrör för ”etablissemanget”. Att bloggvärdarna sedan inte kan styrka sina egna utsagor eller bemöta kommentarer/frågor är ju ett tecken på att det inte finns några underbyggda svar. Vi bör hålla grytorna kokande, framför allt den på Seniorbloggen, så länge den förblir öppen..

 52. 52

  Aftonbladet är en sorglig historia. att jobba där som journalist är som att prostituera sig.
  Man är bara intresserade av svarta, braskande rubriker som säljer lösnummer.
  Jag tror de är ganska avslöjad vid det här laget så stå på dig Annika. Du har stort stöd ute i landet. Bland annat av mig. Hade jag inte kommit in på din sida för ett par år sedan och gjort denna kostomläggning hade jag aldrig fått stopp på min reumatism. Nu är jag medicinfri.

 53. 53
  Kjell Jewander säger

  Hej Annika!
  Hur man än försöker att vara tillmötesgående mot journalister vinklar dom på ett sätt som syftar till att passa deras syften. Var själv i klorna på en journalist på Dagbladet i Sundsvall under en period, som gjorde mitt liv odrägligt. Det var en händelse som lärt mig att aldrig lita på den yrkeskåren, tyvärr.
  Känn du hur den starkaste oppositionen blåser med dig, alla dom som genom ”beprövad erfarenhet” lovordar dig och ditt arbete för att sprida det du själv har erfarenhet av och mår bra av, Alla som fått hälsan åter genom att trotsa ”förkastråden” om kost.
  Mvh Kjell Chippa

 54. 54

  Men Fundersam, lägg märke till att dessa båda inte på något sätt aviserar nya kommentarer till tidigare inlägg. Kommentarer torde alltså inte nå någon bred läsekrets. Detta kan vi motverka genom att flitigt sprida direktlänkar så som du själv gjorde här. Länken till Stephan Rössners inlägg ligger nu permanent på ”Piltson”.

 55. 55
  Annika Dahlqvist säger

  Kjell Jewander, Jag tycker att det känns mycket svårt att neka till att svara på journalisters frågor. Förr eller senare kanske de skriver rättvisande igen?

 56. 56

  ”Förr eller senare kanske de skriver rättvisande igen?”

  Jo.. – Annika – det kommer bergis – men hur ofta sker det i en PartiKratiDemoKratur

 57. 57

  Idag i Aftonbladet skriver journalisten Monica Karlstein som enlligt henne själv aldrig följt en diet. Hon beskriver LCHF som en sekt! Hur löjligt är inte det.

  De som inte äter enligt de rådande kostråden, utan som äter mer som vår farfars och morfars generation
  vi är alltså en sekt enligt Aftonbladet. Innebär det också att farfar var en sektmedlem han skar aldrig bort fettet på biffen han tyckte det var gott, och att det skulle vara onyttigt hade han aldrig hört talas om.

  Nu finns det dessutom modern forskning som visar just det att naturligt mättat fett inte är farligt, och Ancel Keys ”forskning” som de nuvarande kostråden grundar sig på var felaktig, vilket vsas övertygande i Ralf Sundbergs bok forsknings fusket. Men naturligtvis i Uffe ravnskovs böcker.

  Naturligtvis får de som förespråkar de gamla kostråden problem, och Claude Marcus som arbetar år pasta producenten Barrilla är naturligtvis negativ till att folk skall minska på pasta ätandet.

  Om journaliten Monica Karlstein hade besvärat sig läsa igenom debatten om vetenskapen bakom de nuvarande kostråden, och den nya forskningen i ämnet så hade hon förstått varför professorern Marcus ,Rössner och Hellenius har så svårt . DE hävdade att det fanns ”tusentals rapporter” som visade på kost-
  rådens vetnskaplighet. Men de lyckades inte vissa på det. Det var nog skälet till de tystnade i debatten.

  Detfinns många professorer som inte stödjer de nuvarande kostråden t ex, Schersten, Arfors och Nillson
  skulle skriva som de gör för att de tillhör en” sekt ” ?

  NEJ aftoblads journalisten Monica Karlsteins konspirationsteori faller som ett kothus när man granska den, Enda frågan är varför skriver hon en sådan artikel?En sekt skall ha en ledare som de andra följer, men debatten om kost är nog så vildvuxen på LCHF bloggarna som andra sajte, och NATURLIGTVIS DISKUTERAR INTE JOURNALISTEN DET VETENSKAPLIGA LÄGET, för då skulle sekt resonemangen
  bli omöjliga.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa