Högt intag av stärkelse ökade risken för bröstcancer

Högt stärkelseintag ökade risken för återfall i bröstcancer. Resultatet av forskningsstudien presenteras på ett bröstcancer-symposium just nu.

Anledningen till att stärkelse-intaget korrelerade mera till bröstcancer än socker tror jag är att vi äter så mycket mer av stärkelse än socker. Jag tror inte att sockret i sig är mindre skyldigt, snarare tvärtom.

 

Comments

  1. 1

    Högst intressant! Tack för din reflektion!

    Jag bläddrade för övrigt igenom en av dina nya fina kokböcker och såg ett recept med quinoa. Det innehåller drygt 50% kolhydrater – men långsamma sådana, eller? Det växer ju ovan jord och är inget spannmål, men just halten kolhydrater har fått mig att hålla mig borta från quinoa. Hur tänker du kring detta?

  2. 2
    Annika Dahlqvist säger

    Emma K, Jag vet att det finns med två recept med Quinoa i senaste kokboken. Dåligt korrekturläst av mig. Till nästa tryckning hoppas jag att det kommer med en faktaruta om att quinoa innehåller mycket kolhydrater och inte ska ätas av metabolt känsliga personer, som diabetiker, hjärtsjuka och överviktiga.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa