Paulúns LCHQ

I Expressen om Paulúns LCHQ. Kommer nu drevet att gå från klimat- och miljöfolket mot Paulún?
Om inte, varför?

 

Comments

 1. 1

  Humbug

 2. 2

  Det har tagit lite tid, men Paulun har fuktat sitt finger och sträckt handen och kännt åt vilket håll det blåser! Snart är han helt i mål……. kan jag tänka mig……. 😉
  Just nu har han landat på Staffan Lindebergs Kitawa diet och kallar den LCHQ!

  Flickan själv i artikeln kallar tydligen sin kost för LCHF på sin blogg!

 3. 3

  Svaret är givet!

  Inget drev kommer att gå. Paulun är för det första alldeles för Medelhavsvänlig, för fruktvänlig och så är han emot animaliskt mättat fett, han vurmar för de omättade och fleromättade fettsyrorna och surfar nu på intresset för LCHF där han blandar en egen röra. Och då duger det för etablissemanget, de lär bara bli nöjda och tycka att det är helt okej för det är de ”rätta” fetterna han förespråkar.

  Det stora spöket är det animaliska mättade fettet. Ja, inte bara spöke – det är ett hiskligt rött skynke. Det fettet får vi LCHF:are ha ifred….vi mumsar på vi.

 4. 4
  Maggan A säger

  Undrar om detta skräp också ingår i LCHQ?

  https://www.pauluns.se/?page_id=112

 5. 5

  Äh se det som gratisreklam. Hur många som är halvintresserade kommer förstå skillnaden i bokstavskombination? De kommer tänka jaha tycker han den där jag känner igen att det där LHCF är bra, då kanske jag ska prova.

  Jag har folk som dagligen läser min blogg som inte vet i vilken ordning bokstäverna ska stå.

 6. 6

  Norra polcirkeln, har mest dagsljus per år av alla platser på jordklotet! Här har människor klarat av att leva i årtusenden utan medelhavskost, men så har det sedan tidernas begynnelse som Cia säger mumsats en hel del på mättat fett.

  Hur är det nu med det mättade fettet och den ursprungliga medelhavskosten förresten?

 7. 7

  Jag tycker det är bra att Paulún tagit ett steg till i rätt riktning, även om han gör det för att surfa på den rådande LCHF-vågen. Det tycks numera ändå finnas så många avarter av LCHF, där folk blandar hejvilt med potatis och andra kolhydrater, så vad gör ytterligare en LCHF-variant med olivoljeinriktning? Det blir väl någon sorts högkolhydrats-GI-paleovariant av denna bokstavskombination som säkert tilltalar en och annan som inte klarar sig utan sockertillförsel.

 8. 8

  LCHF LCHQ HIFI TURBO…….

  Lite många bokstavskombinationer som alla härstammar från Atkins Low Carb.
  Tycker det blir lite väl mycket uppfinna hjulet igen, alla dessa varianter är på något sätt kompatibla med Atkins 4 faser inte minst LCHF.

  Tycker det här lite talibanistiska skyttegravkriget mot egentligen samma grundide. De flesta tål inte raffinerade kolhydrater i ohejdade mängder utan måste tänka på vilka kolhydrater och hur mycket de äter av dessa.

  Just Herr Paulun är en linslus utan dess like, han måste ”hitta på något nytt ” typ vartannat år minst för att kunna skriva nya böcker, vara med i tidningen och tjäna en massa pengar.

 9. 9

  Pauluns recept innehåller mycket fleromättat fett. Man kan undra hur han ställer sig till omega 3 och 6? Men fiskolja eller linfröolja ingår kanske inte i hans försäljningslista.

 10. 10
  Maggan A säger

  OT

  Men kanske dags att se om sitt hus vad gäller ”varumärket” LCHF Annika. Innan det kidnappas av mindre nogräknade lycksökare än Valio.
  https://www.kostdoktorn.se/smetana-%E2%99%A5-lchf

 11. 11
  Magnus Forsnacke säger

  Jag föreslår att Paulun inför ännu en ”ny” diet: LCHQQ! Där det sista Q:et står för Quote! Är man expert i mångas ögon så kräver det att man tar ansvar.

  Vad det gäller kolhydraterna i dieten så är nyttan med LCHF-kost att man inte stimulerar Insulin, då kan kroppen istället styra ämnesomsättningen med hjälp av hormonet Glukagon, vilket aktiverar fettförbränningen, gör det möjligt att omsätta Omega-3-fettsyrorna på det sätt vi är anpassade till – Så att hjärnan och nervsystemet kan förses med reservdelar samt att metaboliterna av fruktos kommer till sin rätt (man undviker fettlever mm). Listan på fördelar kan skrivas mycket längre! Jag är rädd att Paulun har missat allt detta, vilket i och för sig är ok för mig, men jag är bekymrad över läsarna av kvällstidningarna…

  En intressant länk om man vill fördjupa sina kunskaper om kolhydrater: https://perfecthealthdiet.com/?p=5027

 12. 12
  Magnus Forsnacke säger

  Med LCHQQ menar jag att det sista Q:et skulle beteckna kvoten mellan Omega-3 och Omega-6. Paulun är slarvig när han i stort sett bara lär ut att man ska äta stor mängd fleromättat fett ifrån frön och nötter. Det kan komma att kosta många människor deras hälsa! Jag känner de på nära håll som, i god tro, har konsumerat stora mängder bla Solrosfrön och Cashewnötter; Efter 20 år blir priset för detta mycket högt!

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  Maggan A, Det går inte att ta patent på en bokstavskombination som LCHF. Vi får lita på att tillräckligt många vet vad den står för.

 14. 14

  Personligen ser jag gärna att LCHF marknadsförs som ”individanpassad LCHF” i kombination med individanpassad fysisk aktivitet ” 🙂

 15. 15
  Maggan A säger

  Annika
  ja jag har lärt mig lite mer idag.

 16. 16
  chrisina säger

  Strunt samma att det inte går ta patent på LCHF fr vid detta laget bör nästan alla kännatill virrpannan Paulun.Först var det GI som gällde sedan ISOdieten som var allena saliggörande. Nu är det LCHQ med massor av fleromättade fetter samt mycket kolisar. Han om någon vänder kappan efter vinden kallar säkert sin senaste diet så likt LCHF som möjligt eftersom han verkligen vill tjäna så mycket han bara kan. Tror dock att varje klok människa vid detta laget har genomskådat honom, för är det någon som är en lurendrejare så är det han. Jag provade hans första diet GI varken blodsocker eller blodfetter blev bättre snarare sämre värden på allt. Nu med LCHF har jag minskat mer än hälften på mitt insulin och ligger på icke diabetesvärden, har normala värden på blodfetter samt ligger bra i blodtryck. Har dessutom börjat gå ner i vikt så sakteligen 4kg 10cm i midjan. Tänker snart sänka mitt insulin ytterligare. Så kära LCHFare håll fast vid denna livsstil låt er inte luras av de som bara profiterar på era pengar. Hurra för Annika och LCHF har mycket att tacka henne för var på en föreläsning med min man när hon var i vår hemstad i norrland. Båda blev vi inspirerade till denna kost så vi äter och mår hur bra som helst. Min man har nu också helt normala värden precis som jag vi har dessutom för länge sedan slutat med giftet statin och det gjorde resultatet på blodfetter i kombination med LCHF ännu bättre

 17. 17

  LCHF betyder low cholesterol high fibre och ingenting annat!

 18. 18

  Nej nej nej, LCHF betyder low carb high five. Där F,n står för fisk, fågel, fläsk, fett och frigående kor.

  För övrigt tror jag att Paulun håller på att bli medveten. Det är nog nödvändigt om han ska hänga med i debatten. Undrar när han tänker bita i det sura äpplet och inse att LCHF-are ligger på sina bara knän och ber om qvalitet i maten för sig och sina barn.

  För inte är det väl så att vilket industriproducerat skräpkött som helst duger åt en matmedveten?

 19. 19
  ragnhild säger

  Chrisina – vi är många som upplever det ganske så likartad. Lchf – god def. George W. 😉

  p.s. Norge har sänkat tollen på smör och importerar från Belgien framöver. Bönderna som här i landet har såkalte melkekvoter (för at sikra rättferdig konkurrans) får inte öka dessa, då importeras i stället. Och så tror man at det jamner sig ut efterhvert. Det tror jag inte, lchf – lavcarbo – høy forstand 😉 blir her !! He,he – In Norway they thinks its å ”flopp” Vi som erfarad lchf vet at det inte stämmer : ), sorry. We who have experienced lchf, know better than that (translate because my norwegian/swedish is downright terrible via google).

  Hur är det med smörtilgången i Sverige? Jag registrerar at nordmenn hamstrar över gränsen.

  Och mens jag holder på: Universitets-sjukhus her vest dubblar takten på magstympningsoperationer 🙁

  Have a nice day.

 20. 20

  Idag har jag haft en riktig LCHF dag 🙂

  https://fitnessguru.se/cam/46821-lchf-ftw

 21. 21

  Paulun är den ende i hälsoindustrin som inte går till extremer. Jag har lyssnat på Paulun sedan 1994 och kommer att fortsätta med det.

  Kan inte LCHF folk tagga ner. Om ni har svaret på teodicéproblemet, måste det ju vara tillräckligt för att leva lyckligt. Nöjda människor brukar sällan klaga på andra. Låt folk vara i fred o äta sina kolhydrater i lugn o ro.

  Jag har testat de flesta dieter o ingen av dem är min grej. Jag är medelmåttig när det gäller mat. Lagom av altl funkar bäst på mig. Jag är idrottare och lchf går inte alls med min idrott.

  Folk får göra som de vill.

  Let it be! (sluta förorena miljön genom att predika!)

 22. 22
  ragnhild säger

  ylva, med miljön – menar du miljön bestående av läkemedelindustrin med sina experimentella läkemedel som utges i profittens namn. och matindustrin som har samma syfte, samt experimenterande med gmo m.m. Bekvämligt at inte bry sig, MEN:

  ”Fred er ei det beste, men at man noget vil” Bjørnstjerne Björnson (norsk dikter) – och då måste man gå vägen om sanning 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa